dijous, 22 de setembre del 2011

Idees de la 5a jornada

Terrassa, Vilafranca i Manlleu són, més enllà del líder Espanyol B, els principals triomfadors de la jornada de dimecres. Tres valuosos triomfs a domicili deixen els tres equips en clara dinàmica ascendent. Els vallesans aguanten el ritme del filial blanc-i-blau (són els únics dos conjunts que han assolit quatre victòries). El degà penedesenc repeteix triomf fora de casa, encadena tres victòries i se situa en places de playoff. I els osonencs tornen a sumar gràcies als gols de Dani Planagumà. Els de Francesc Cargol se situen a les portes de les places preferents. Aquestes són les principals idees que m'ha deixat la jornada:

  • Cristian Alfonso, talismà. Després d'estrenar el seu compte golejador a Vilanova, ahir el davanter de l'Hospitalet de Llobregat anotava un parell de gols a Santa Coloma, claus per al triomf del seu equip. No és res nou. Els gols de Cristian Alfonso són sinònim de victòries per als seus equips. Més enllà del seu talent, hi ha la dada que em va descobrir Bernat Monzó, periodista de TV L'Hospitalet, quan el davanter encara jugava a l'Hospi. Ell mateix li explicava ahir a Javi Chica, periodista d'El 9 Esportiu. Aquí teniu la dada:
Font: @JaviChicaEl9 i @BernatMonzo


 Amb el d'ahir ja són 21 precedents.

  • Un Terrassa golejador. Els vallesans segueixen sent l'equip més golejador de la categoria (13). A més, malgrat tenir el màxim golejador a les seves files (Carlos Martínez, 6) han marcat gol fins a sis jugadors diferents. Ahir va ser el torn de Montero, que amb un doblet donava la victòria als de Miquel Olmo al Sagnier del Prat. Un camp difícil, si bé el Prat encara no hi ha guanyat aquesta temporada (dos empats, una derrota).

  • Estocada del Cornellà. En un duel directe, el Cornellà tornava a refermar-se a casa (7 punts de 9 possibles) i derrotava un Gavà que pagava cara una mala primera part, com explica la crònica del Blog del CF Gavà. Els de Jordi Roger, després de perdre a Sant Boi, recuperen terreny i se situen a un punt de les places de fase d'ascens.

  • Pla-na-gu-mà. El davanter etern del futbol català, l'11 de l'AEC Manlleu, apareixia a la Pobla de Mafumet per dur el Manlleu a assolir un triomf de pes (0-2). Fins dissabte, els osonencs no havien sumat cap triomf (dos empats i una derrota). Amb les victòries contra Vilanova i Pobla, totes dues gràcies als gols de Planagumà, el Manlleu es dispara a la taula. És sisè, rendibilitza els gols com ningú (5 gols = 8 punts) i és, a més, l'equip menys golejat del grup V de Tercera (3 gols encaixats).

  • El Rubí a Can Rosés, abonat al tres. Els vallesans van jugar el tercer partit com a locals i van tornar a anotar tres gols. De fet, són l'equip més realitzador com a local. A diferència de les altres dues ocasions (victòries contra Gavà i Terrassa) ahir l'Olot va arrencar un empat en un partit ple d'alternatives. Tots dos conjunts han arrencat amb molta força l'any de l'ascens

  • Óscar Muñoz, set hores i mitja després. 445 minuts després, el Vic aconseguia el primer gol de la temporada, que li valia, a més, per sumar el primer triomf, contra el Balaguer. L'exjugador de la Grama, Óscar Muñoz, un dels rematadors més encertats dels últims anys a Primera Catalana, batia des dels onze metres el porter Nogués. A Osona ja han trencat un malefici.

  • Un Vilanova inèdit. Amb el triomf del Vic, el "malefici" de les victòries es desplaça a Vilanova. El conjunt vilanoví és l'únic equip de Tercera que no ha guanyat. A més, no s'ha posat mai per davant al marcador. En la derrota davant l'Espanyol B van retallar un 0-2, primer, i un 1-4, després, per acabar perdent 3-4; i ahir van igualar el gol inicial de Dani Romero pel Santboià.

  • Nuls lluny de la Noguera. El Balaguer no ha sumat cap punt com a visitant. El balanç, tres derrotes. Ahir queien a Vic en un fluix partit dels lleidatans, salvats en diverses ocasions pel porter Nogués, com informava ahir el periodista balaguerí Àlvar Llobet, que va seguir el partit per twitter.

@graïments

A partir d'avui, citaré al post d'idees de la jornada els usuaris de twitter que m'han "ajudat" a construir el blog, amb la seva desinteressada aportació per tots els camps del futbol català. És una manera d'agrair un esforç col·lectiu per difondre el nostre futbol. Que citi a uns no significa que n'hi hagi molts més que, per sort, mantenen un canal comú que ens ajuda a informar-nos de tot el que passa al fubol català. Moltes gràcies a tots.

Ahir vaig poder seguir la jornada gràcies a:
Rubí 3-3 Olot: UE Olot
Pobla Mafumet 0-2 Manlleu: Esports Ràdio Manlleu
Castelldefels 3-2 Europa: CE Europa
Vilanova 1-1 Santboià: Gerard Romero, Albert Jorquera i Garraf Esports
Amposta 0-1 Muntanyesa: Jaume Guzmán i BTV Esports
Masnou 1-2 Vilafranca: La Prèvia FC Vilafranca
Prat 1-2 Terrassa: Albert Prieto, El Prat Esports i 95.2 Esports
Vic 1-0 Balaguer: Àlvar Llobet
Cornellà 2-0 Gavà: UE Cornellà i Havok CF Gavà
Gramenet 0-3 Espanyol B: Javi Chica i RCD Espanyol

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada