dilluns, 17 d’octubre del 2011

Idees de la 10a jornada

Abans de repassar, a partir de demà, com arriben els 20 equips a la primera meta volant, avui toca repassar la desena jornada. Aquestes són les meves idees d'aquest cap de setmana futbolístic a Tercera:

  • Arriba el duel a les alçades. L'Espanyol B empatava al Nou Sardenya, donava aire als perseguidors, que ho aprofitaven, i ara l'onzena jornada podria acabar amb tres equips diferents al liderat. Els dos únics equips que han ocupat el liderat en deu jornades, i els deu únics que han estat sempre en places de play-off es veuran les cares el cap de setmana que ve. A Sant Adrià, Espanyol B i Terrassa es disputaran el liderat, amb permís d'un Vilafranca que podria aprofitar-se d'un empat.

  • Cara o creu al Penedès. El Vilafranca és l'únic equip que encara no ha empatat (dada proporcionada per Lluís Montaner, de La Prèvia FCV). Malgrat això (o "degut a això") el degà penedesenc és l'equip amb més victòries a Tercera, l'únic que ha guanyat set duels. Els de Puchi segueixen a bon ritme quan encara queden dues setmanes per començar a afrontar la muntanya, com recull el propi Montaner al blog, mantenint el símil ciclista que utilitzo parlant de meta volant.

  • El bon moment del Prat. Els potablava han oblidat, amb 3 jornades (i 3 victòries) en 8 dies, el pitjor inici a casa dels últims cursos. Es retrobaven amb la victòria al Sagnier contra el Vilafranca (3-0 dimecres) i s'han imposat als dos duels a domicili (a Nou Barris i Amposta). El seu excel·lent estat lluny de casa (també s'imposaven a Balaguer i Sant Boi) el situen en zona de play-off, en què no estaven des de la segona setmana de competició.


  • L'eficiència de la Pobla. El filial del Nàstic queia aquesta jornada de la zona de play-off, però manté un excel·lent balanç quant a gols encaixats. És l'equip menys golejat (5 gols en 10 partits) i, a més, només ha encaixat gol en tres jornades. Ara, des del doblet de Dani Planagumà l'equip acumula 508 minuts sense rebre una diana.

  • Final a les alegries locals. Olot i Gavà tancaven ahir la ratxa de plens de victòries que mantenien a casa. Els olotins arrencaven un empat contra el Vilanova al tram final, mentre que el Gavà era golejat escandalosament pel Manlleu (0-4). Malgrat l'empat, l'Olot segueix sent (juntament amb el Terrassa) el millor equip com a local. Tot això, en l'any del retorn a Tercera.

  • Fortet rebenta la Bòbila. El Gavà-Manlleu va quedar vist per a sentència amb l'aparició d'Eduard Fotet. El davanter osonenc va trencar el conjunt blaugrana a la Bòbila, anotant tres gols que van fer oblidar la lesió de Dani Planagumà. El Manlleu s'apropa moltíssim a la zona de play-off (només un punt per sobre) després de la decepció a casa contra el Santboià.

  • Trencant una ratxa per la porta gran. El Vic no havia sumat encara cap punt a domicili, i a Rubí, posava fi al malefici de manera contundent. Zero a tres dels vigatans a Can Rosés. Els de Pere Vila tenen el descens dos punts per sota, una perspectiva molt millor de la que veien a les primeres jornades quan l'equip no marcava.

  • El Muntanyesa no es troba. Els homes de Miki Carrillo no acaben d'aixecar cap. A les diferents baixes que s'han anat produint a l'equip s'hi suma un moment de resultats molt fluix. Han sumat 2 punts dels últims 15 en joc, i en els últims cinc partits només han marcat dos gols. Els de Nou Barris són ara en zona de descens. Encara és d'hora i, a més, la pinya de l'equip després del gol de Villegas (que el celebrava efusivament i personalment amb Miki Carrillo) és un símptoma molt positiu per a l'equip.

  • L'Amposta s'enfonsa. Els del Montsià han sumat 2 punts dels últims 21 possibles, són l'equip més golejat de la categoria i ladesfeta d'ahir contra el Prat és un nou avís de la pitjor arrencada de l'equip des del retorn a Tercera. La salvació és ara a tres punts, hi ha marge per salvar-se, però l'espiral de resultats negatius continua en augment.

  • Esperant la victòria. Novament el Vilanova va tenir el triomf a tocar. Si a Gavà i Terrassa s'havia avançat per veure com els rivals remuntaven amb cert temps de marge, ahir a Olot els d'Alcolea guanyaven quan quedaven només 4 minuts per al final. El gol de Granell és un nou cop moral al Vilanova, que allarga a onze les jornades sense guanyar a Tercera (s'hi inclou l'última cita del curs passat). L'equip va arrencant empats (ja en són cinc) i la salvació és ara quatre punts per sobre. Aviat deixarà de ser tard per començar a parlar d'urgències.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada