dijous, 13 d’octubre del 2011

Idees de la 9a jornada

En només 5 dies arribarem a la primera meta volant de la Tercera Divisió. He considerat, des del primer dia, que hi ha 3 metes volants que serviran per analitzar amb més profunditat com avança el curs. Per a mi, les metes volants són:

1. Jornada 10: evaluem les idees inicials i constatem les principals dinàmiques mostrades els primers dos mesos de competició.

2. Jornada 19: acabada la primera volta, tothom ha jugat contra tothom i les tendènces ja són més clares.

3. Jonada 28: a falta de 10 jornades, les coses haurien d'estar més o menys clares per parlar de candidats en ferm, revelacions i urgències.

Així, la setmana que ve, passada la voràgine dels dilluns -idees, resums, millors gols...- analitzarem com han ana les primeres 10 jornades a Tercera.

Ara toca parlar de la jornada 9. Les meves idees:
  • L'Espanyol B segueix a la seva... sense despenjar-se del Terrassa. El filial blanc-i-blau segueix invicte i amb tres punts de marge per sobre del segon. Això, i un excel·lent balanç golejador, col·loca els de Raúl Longhi amb una certa comoditat al capdavant de la taula. Per darrere, Terrassa i Vilafranca són a tres punts. Si destaquem el Terrassa com a principal perseguidor -tenint els mateixos punts que el Vilafranca- és perquè l'Espanyol B s'hi efrontarà en només 10 dies. Abans, els blanc-i-blaus visiten el Nou Sardenya d'un Europa que vol reaccionar després de dues ensopegades. Arriba un tram difícil per al líder. L'hora de comprovar-ne la fortalesa. Fins ara, l'Espanyol B és consistent en totes les línies.

  • Final de la ratxa. El Vilafranca queia al Prat i trencava la fantàstica ratxa de 6 victòries que el va enviar des de les places de descens (a la jornada 2 no havia sumat cap punt) fins a les de play-off (s'hi va instal·lar a la jornada 5 i no n'ha sortit). El degà penedesenc no va estar afortunat al Baix Llobregat i trenca la ratxa, però manté una excel·lent tercera plaça.

  • El Sagnier torna a somriure. El Prat es va retrobar amb el seu millor joc -i amb els tres punts- a casa, en una cita de nivell. Hi arribava, com hem explicat, el Vilafranca, i els pratencs van resoldre el duel amb un tromf convincent. Trencada la mala ratxa, els del Baix Llobregat miren de prop el play-off. Només el tenen dos punts i dues places per sobre.

  • El Rubí segueix reivindicant-se a domicili. Fins a la jornada 7, el Rubí era fort a Can Rosés i fluix a domicili. Ha estat arribar el repte de dues sortides seguides per als vallesans i reivindicar-se amb dues solvents victòries. Dos 0 a 2 (a Amposta i Masnou) que situen el Rubí més a prop de les places d'ascens que de les descens.

  • Fortalesa defensiva. El Cornellà és el tercer equip que menys gols marca... però és, alhora, l'equip menys golejat de la categoria. Un honor que comparteix amb dos equips en zona de play-off (Espanyol B i Pobla) i amb el Prat. Només ha encaixat 6 gols en 9 partits. Per què està desè a la taula? Perquè ja ha sumat 4 empats. Les dues derrotes, per un gol a zero.

  • Un coratjós Gavà. Si bé la imatge dels blaugrana lluny de la Bòbila difereix de la que mostra a casa, el partit d'ahir dels d'Albert Poch admet pocs retrets. El tècnic va renunciar als tres puntes (molt agosarat tenint l'Espanyol B al davant), però va disposar un sistema de dos atacants (Bioko-Triguero) convertible a un únic home (Bioko) quan el rival apretava. Va apel·lar a les virtuts de Triguero (l'explosivitat i el desmarcatge) per avançar-se al marcador, i va utilitzar intel·ligentment els comodins Unzué i Quiles fins que l'Espanyol B va igualar el duel. Llavors l'equip va anar mínimament enrere, va encaixar el polèmic 2 a 1, però amb Edgar al camp, només Badia, porter de l'Espanyol B, va impedir l'empat. Lúcid en els canvis, el Gavà queia dignament a Sant Adrià. 

  • Fredes i calentes a la Noguera. El Balaguer segueix patrons clars de victòries i derrotes. Es mostrava fort a casa i no guanyava fora. Perdia el primer partit a la Noguera (contra el Prat) i llavors guanyava a Castelldefels. Tornava a perdre a casa (contra el Cornellà) i ara suma la segona victòria a domicili, al camp del Vilanova. Els de Jordi Cortés mantenen, doncs una estranya però efectiva mitjana. S'allunyen del descens amb partits molt solvents.

  • Can Peixauet és clau. La Grama sumava el tercer triomf a casa davant l'Europa, i gràcies als 10 punts sumats a casa es manté a la zona tranquil·la de la taula. Els de Santa Coloma tenen ara el repte de sumar punts a domicili. De moment, a casa només ha guanyat el líder Espanyol B.

  • La golejada del curs. El 5 a 0 del Castelldefels al Muntanyesa és la màxima golejada de la temporada. Els de Miki Carrillo freguen les places de descens després d'una altra desfeta a domicili, A Olot ja havien encaixat la que era fins ara la golejada del curs, 4 a 0 (resultatque també es va produir al Gavà-Vic). No en va, el muntanyesa és l'equip que més gols ha encaixat fora de casa (14).

  • La reacció del Santboià. Un empat contra el líder i un triomf contra un aspirant, el Manlleu, confirma una reacció del Santboià que l'ha allunyat, per ara, de la zona de perill. Si amb l'Espanyol B aconseguien sumar el primer partit no guanyat pel filial a domicili, ahir derrotaven el Manlleu a casa per primer cop enguany. Jordi Martínez, que ja suma 4 gols, està demostrant que és un altre dels històrics del nostre futbol, sense cansar-se de marcar.

  • El Masnou, el que més gols encaixa. El conjunt de Claudio Festa, que no guanya des de la primera jornada, acumula 20 gols en contra en 9 partits. En canvi, de cara ha porteria només ha marcat 4 gols en els últims 6 partits.

  • Segueix el malefici. El Vilanova tornava a perdre a casa -tercera derrota a l'Alumnes Obrers- i allarga la ratxa sense guanyar als nou primers partits del curs. En total, són deu partits sense guanyar (a l'última jornada del curs passat empataven a Cornellà).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada