divendres, 28 d’octubre del 2011

Prèvia de la jornada (12a)

L'onzena jornada va asseguar el liderat a l'Espanyol B per a aquest cap de setmana. Aquest és l'únic fet cert que sabem abans de la disputa de la dotzena cita del curs. El sextet d'equips que van al capdavant lluitaran per veure quins tres acompanyen el filial blanc-i-blau en places de play-off aquest diumenge. Dos d'ells, Terrassa i Manlleu, s'enfronten entre ells. El partit especial per a Vilafranca i Vilanova i un Balaguer-Espanyol B precedit per la polèmica de fa un any destaquen en una jornada novament molt intensa.

DISSABTE, 29 D'OCTUBRE
16h Vic-Prat

DIUMENGE, 30 D'OCTUBRE
12h Gavà-Masnou
12h Europa-Santboià
12h Muntanyesa-Pobla Mafumet
12h Rubí-Castelldefels
17h Terrassa-Manlleu
17h Balaguer-Espanyol B
17h Olot-Gramenet
17h Vilafranca-Vilanova
17h Amposta-Cornellà

Com a partit de la jornada destacarem avui un Vilafranca-Vilanova que, des del retorn del degà penedesenc a Tercera el curs passat, simbolitza una mena de derbi (malgrat que com a concepte estricte no ho és) del Penedès-Garraf. Els vilanovins hi arriben esperant, una setmana més, sumar el primer triomf del curs, mentre que el Vilafranca vol refer-se de la derrota a Cornellà i tornar a entrar en places de play-off.

De fet, qui ocuparà les places del segon al quart és una de les principals incògnites del cap de setmana. Fins a cinc equips opten als tres llocs. A més del Vilafranca, hi tenim implicats Prat, Pobla Mafumet, Terrassa i Manlleu.

Aquests dos últims juguen entre ells. El Terrassa espera mantenir el seu excel·lent bagatge a l'Olímpic (13 de 15) contra un Manlleu en clara trajectòria ascendent. 6 victòries als últims 8 partits donen als de Francesc Cargol la possibilitat d'entrar, per primer cop, entre els quatre primers. De fet, qui guanyi aquest partit (si no hi ha empat, òbviament) té molts números d'estar en places de play-off.

El Prat, ara segon, obrirà la jornada dissabte a Vic. El conjunt local espera mantenir la bona línia assolida les últimes setmanes (8 punts dels últims 15) contra un conjunt pratenc en plena forma, disposat a mantenir la plaça de privilegi aconseguida fa dues setmanes.

L'últim aspirant, en aquest cas a mantenir la plaça de play-off també jugarà a domicili. A Nou Barris es trobaran dos equips que van disputar la fase d'ascens el curs passat. El Muntanyesa espera confirmar el retorn al camí del triomf rebent la Pobla de Mafumet, equip menys golejat i que suma 598 minuts sense encaixar un gol. Podria ser el partit de debut d'Alberto Molina i de Xavi Valls amb els de Miki Carrillo, si bé Valls ja va disputar tota la temporada passada amb la 'Monta'.

Mentrestant el líder s'ho mirarà quatre punts per sobre, i a Balaguer. Un partit que porta amb ell un record polèmic. En l'últim precedent, els jugadors del filial blanc-i-blau van queixar-se de la duresa del rival. Aquí teniu la crònica que en va fer el diari As. L'Espanyol B buscarà mantenir la imbatibilitat... i el coixí de marge sobre els perseguidors, ja que una desfeta els aproparia al capdavant.

Els dos equips que busquen enganxar-se al grup d'aspirants tenen duels contra equips de la zona baixa. El Cornellà visita Amposta esperant mantenir la línia ascendent. No perd des de fa un mes, encaixa molt pocs gols i arriba amb una injecció de moral després del triomf contra el Vilafranca. L'Amposta buscarà, una setmana més, la reacció per apropar-se a la salvació, ara mateix cinc punts per sobre.

L'Europa ha acumulat quatre partits sense guanyar i ara rep un Santboià que busca mantenir la recuperació mostrada les últimes setmanes. Serà un duel estrany pel que fa a les porteries. L'any passat, els protagonistes s'haurien invertit. Rafa Leva canviava a l'estiu Sant Boi pel barri de Gràcia; i Cañadas feia el camí invers.

Gavà i Masnou busquen recuperar la confiança i, de retruc, allunyar-se de la zona de perill. Els blaugrana tornen a la Bòbila, escenari satisfactori per als d'Albert Poch fins que el Manlleu s'hi va imposar per zero a quatre. Malgrat que Adrià Fradera té números d'ocupar la porteria local, serà la primera convocatòria d'Edgar amb el Gavà, després de la seva arribada al Baix Llobregat per la marxa de Manel, que, segons informa Havok CF Gavà, fitxarà en breu per un altre equip de Tercera.

L'assignatura pendent del Castelldefels, guanyar a domicili, serà posada a prova aquest cop a Rubí. Els vallesans arriben al duel després de dos tres a zero en contra, busquen recuperar el bon joc a Can Rosés dels inicis i, de pas, allunyar un rival que tenen un punt (i una plaça) per sota.

La samarreta Nike de l'Olot s'estrenarà diumenge, a casa, contra la Grama. El club aprofitarà la presentació del futbol base i el duel contra els colomencs per fer la posada en escena de la nova vestimenta. Esportivament, serà el torn de mantenir-se, juntament amb el Terrassa, com el millor local de la categoria. Al davant, una Grama que té en els triomfs a domicili una assignatura pendent, i que després de la derrota a casa contra el Balaguer s'apropa a la zona de descens.

Veurem com queden els grups que s'estan començant a definir després de la dotzena jornada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada