dimarts, 15 de novembre del 2011

Actualitat a Tercera (15/11/2011)

El mercat, amb una sortida tan previsibile com trascendent, la nova convocatòria de la selecció catalana amateur i una celebració europeista centren aquesta entrada dedicada a alguns apunts de l'actualitat de Tercera.

  • Altes i baixes. Les principals arribades les protagonitzen Carlos Cano, davanter fins ara al Sants que reforçarà l'atac del FC Santboià; Isaac Maldonado, de qui ja us informàvem a la prèvia de la jornada que deixava la Grama per firmar pel Vilanova, amb qui va debutar a Rubí; i Xavi Comas, futbolista vigatà fins ara a les files del Granollers i que ha sigfnat pel FC Vilafranca.

  • Se'n va Sielva. El principal comiat el protagonitza el migcampista (o mitjapunta) olotí Oscar Sielva. El jugador signava un ascens meteòric, amb debut amb l'Espanyol a Old Trafford (Manchester) i participació al primer equip la temporada 2008/2009. Aquell any hi va disputar cinc partits (dos de titular), sota la direcció de Bartolomé 'Tintín' Márquez. L'any següent va marxar a Cartagena, on no va gaudir de la confiança del tècnic Juan Ignacio Martínez (7 partits jugats). Tornava al filial el mateix curs 09/10. A poc a poc ha perdut trascendència. Va disputar els seus últims minuts el 18 de setembre, en el triomf de l'Espanyol B contra la Pobla Mafumet (1-0) en què va jugar 30 minuts. Ara marxa al filial del Màlaga. Als 20 anys, ha viscut en primera un estancament que ell atribueix als que dirigeixen el futbol al club blanc-i-blau (font: article del Diari de Girona). Enllaço també la notícia al web del RCD Espanyol, aquí, i la fitxa del jugador a BDFutbol, aquí.

Óscar Sielva, amb el filial  /  Foto: Sentimentperico.com
  • Els nous escollits. La etmana passada es feia pública una nova llista de la selecció catalana amateur, que demà dimecres s'entrenarà i disputarà un amistós contra el Badalona. La sessió servirà per preparar la Copa de les Regions UEFA, que es disputarà entre el 9 i l'11 de desembre, i que aturarà la competició a Tercera durant aquell cap de setmana. De la llista inicial de 23 seleccionats hi ha hagut modificacions per les diverses baixes que s'han produït. Finalment, tres equips del Baix Llobregat són els més representats, amb quatre futbolistes: el Gavà (Fradera, Quiles, Vivó i Boira), el Cornellà (Enric, Puerto, Valentí i Tàpia) i el Prat (Ferran Vila, Charly Ruiz, Oscar Sierra i Toni Texeira). El Terrassa tenia inicialment també quatre convocats, però la lesió de David López diumenge passat, unida a les d'Erencia i Pep Arau els ha reduït a un, Carlos Martinez. Teniu la llista inicial (sense els canvis) en aquesta entrada del Diari ARA.
    El porter del Gavà, Adrià Fradera  /  Foto: ara.cat







  • 10 anys de CEEuropa.cat. L'Europa celebrava la setmana passada el desè aniversari del seu lloc web. Per celebrar-ho, diumenge el president Guillem De Bode felicitava públicament el cap de premsa del club gracienc, Àngel Garreta, encarregat d'impulsar la iniciativa i millorar-ne l'evolució a la xarxa, amb el compte de twitter del club gracienc, que segueix al minut tots els partits. De fet, és una de les fonts habituals i bàsiques que utilitzo per seguir els partits jornada rere jornada. Els companys de BTV Esports dedicaven una notícia a la gestió que fa Garreta dels espais del CE Europa a internet. Novament, moltes felicitats, més que merescudes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada