dilluns, 14 de novembre del 2011

Idees de la 14a jornada

Com dèiem ahir al resum de la jornada, la catorzena cita del curs ha trencat moltes ratxes i dinàmiques, positives i negatives. Però sobretot, ha servit per igualar (encara més) les coses al capdavant. El coliderat a tres és ara coliderat a dos, amb l'aparició d'un nou escollit (la Pobla Mafumet) i el manteniment d'un imbatut però cada cop més vulnerable Espanyol B. Prat i Terrassa perden però segueixen a dalt i Manlleu es mantñe a l'aguait, a només un punt del play-off. Vilafranca, Gavà, Castelldefels i Rubí són els altres triomfadors d'una jornada que, com la tretzena, encara no ha acabat.

Aquestes són es meves idees de la jornada 14:

  • Màxima igualtat. L'Espanyol B no suma amb tanta fluïdesa com a les primeres jornades. Tercer empat seguit del filial blanc-i-blau, que no es pot treure de sobre els perseguidors. Segueix imbatut, però és, amb el Cornellà, el rei de l'empat: set igualades, el 50% dels partits disputats. El nou candidat a robar-li el liderat és la Pobla Mafumet, que malgrat perdre la imbatibilitat golejadora iguala els punts dels de Raúl Longhi però la diferència de gols manté l'Espanyol al liderat, per vuitena jornada consecutiva.
 
  • La cara A: Prat i Terrassa perden el 'match ball'. Eren, dels equips en play-off, els que jugaven a casa. Un arrosegava una excel·lent ratxa de triomfs consecutius, però es veia sorprès al Sagnier quan s'hagués pogut col·locar líder en solitari; i l'altre era, fins ahir, el millor conjunt local de la categoria, però perdia un partit que encarava amb poquíssims efectius per les lesions. L'excel·lent inici de temporada de Prat i Terrassa els dóna una segona oportunitat: només tenen el liderat a un punt.

  • Cara B: Castelldefels i Gavà vencen a domicili. Dos dels tres (amb la Grama) pitjors equips a domicili, que encara no havien sumat cap triomf, s'imposaven a dues de les places més complicades, el Prat i Terrassa. El Castelldefels vencia i convencia, i sumava lluny dels Canyars per acomodar-sea la taula. Els gavanencs guanyaven el tercer partit consecutiu i la setena plaça actual premia un dur però meritori inici de campionat dels d'Albert Poch.

  • Refermen la candidatura. El Manlleu han guanyat 4 dels últims 5 partits (el cinquè va ser la derrota a Terrassa), és el màxim golejador del grup igualant el Terrassa i aconseguia un triomf intimidador per als rivals. S'imposava a Olot, en el primer partit que perden els de la Garrotxa a casa. El més important, el que sobresurt dels resultats osonencs, és els potents i múltiples efectius atacants de què disposa Francesc Cargol: força golejadora gràcies a Fortet, Planagumà, Aumatell, Ginés, Gely...

  • Retorn als triomfs. El Vilafranca sumava tres punts després de tres derrotes, i segueix molt ben situat a la taula, i més tenint en compte que el play-off, en principi, no entra als objectius dels penedesencs per a aquesta temporada. El conjunt de Puchi segueix sent un equip dicotòmic: és l'únic de la categoria que encara no ha empatat. O guanya o perd. 
 
  • El rei de l'empat. El Cornellà només ha perdut dos partits, no ha caigut encara a casa, però suma molts empats, set, la meitat de partits que ha jugat. Això fa que no sigui a dalt de tot, però que mantingui opcions de disprar-se quan encadeni algun triomf.

  • Mal moment colomenc. La Grama acumula sis partits sense guanyar i el descens és cada cop més a prop. De fet, si el Masnou hagués acabat guanyant (per ara el partit està interromput amb 0-0 al descans) hagués situat els colomencs entre els tres últims. L'equip no ha tingut sort als últims dos duels a casa (un empat i una derrota) i a domicili segueix sense reaccionar. Només ha sumat 1 punt de 21 possibles fora de casa. Tocarà reaccionar a Can Peixauet.

  • Recaiguda vilanovina. Després dels dos primers triomfs del curs, el Vilanova queia a Rubí víctima d'un potentíssim joc ofensiu dels vallesans. Els d'Angel Alcolea refreden la reacció positiva, segueixen tercers per la cua i rebran ara el Vic.

  • Segueix la caiguda. L'Amposta encaixava la cinquena derrota consecutiva i es manté a sis punts de la salvació, no guanya des de l'11 de setembre i no s'endevinen símptomes de reacció.

  • La pluja de nou. La setmana passada era el Castelldefels-Vic i aquesta, l'Europa-Masnou. La intensa pluja caiguda sobre el Nou Sardenya va obligar l'àrbitre a suspendre el partit al descans, amb 0 a 0 al marcador. La classificació, per tant, compta amb quatre equips amb un partit menys. El Castelldefels-Vic es disputarà el diumenge 11 de desembre (íntegre) i falta per saber la data de disputa de la represa del duel d'ahir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada