divendres, 18 de novembre del 2011

Prèvia de la jornada (15a)

La jornada 15 una setmana més presenta l'al·licient propi dels coliderats: la pressió de què farà l'altre, i l'empenta dels que són per sota d'aprofitar errades dels de dalt. L'Espanyol B és líder des de la setena jornada, i ha estat a la primera plaça en 12 de les 14 jornades disputades, però la Pobla Mafumet li ha retallat punts en les últiems jornades. Els dos intentaran mantenir-se a dalt i, de retruc, deixar enrere l'altre colíder, a casa.

Sis equips poden acabar en zona de play-off i, en canvi, cinc equips poden situar-se al liderat.

Aquests són els partits de la quinzena jornada:

DISSABTE, 19 DE NOVEMBRE
16'30h Espanyol B-Vilafranca

DIUMENGE, 20 DE NOVEMBRE
11'45h Gramenet-Amposta
12h Europa-Terrassa
12h Gavà-Balaguer
12h Santboià-Olot
12h Pobla Mafumet-Rubí
12h Cornellà-Prat
12h Masnou-Castelldefels
16'30h Manlleu-Muntanyesa
17h Vilanova-Vic

L'únic duel que enfronta dos dels equips que poden acabar entre els quatre primers diumenge al vespre és, precisament, el que obre la jornada. L'Espanyol B espera mantenir el liderat davant la visita del Vilafranca. un duel, numèricament i estadística, molt curiós (com expliquen a El blog de la prèvia FCV). Els locals no saben què és perdre; i els visitants no han empatat encara. Si el futbol fos cosa de números, doncs, el filial blanc-i-blau s'enduria la victòria segur. Per sort, hi influeixen molts més aspectes. Després de tres empats consecutius el líder veu com els perseguidors s'ajunten, i té quatre equips a només dos punts. Els penedesencs, en canvi, tenen la quarta plaça a tres punts.

El colíder rebrà un conjunt que dóna guerra. La Pobla Mafumet presentarà el futbol base, el nou web oficial i s'enfrontarà al Rubí, equip que dóna una imatge immillorable a casa i que a domicili ha sumat 8 punts de 21 possibles, un registre més que correcte tenint en compte l'estat de gràcia dels rubinencs a Can Rosés.

Són un punt per sota, però no per això deixen de ser potencials líders a l'acabament de la jornada el tercer i el quart classificat. La setmana passada "desaprofitaven" l'oportunitat de ser líders a casa i ara tenen sortides motl complicades.

El Prat s'enfronta a un nou duel comarcal, en un altre dels grans partits de la jornada. Visiten el Cornellà equip que, com l'Espanyol B, encara no ha perdut a casa. Els pratencs tornen a jugar a domicili, "terreny" que dominen a la perfecció: sis victòries en set desplaçament i només 4 gols rebuts. El Cornellà, que ha empatat la meitat dels partits disputats fins ara, necessita un triomf per fer un pas endavant. Ara té el play-off a cinc punts.

Visitarà també una plaça difícil el Terrassa. Jugarà al Nou Sardenya, on l'Europa només va poder disputar mig partit contra el Masnou diumenge passat. Els graciencs s'han allunyat del capdavant (amb un partit menys, òbviament) i buscaran el triomf contra un conjunt egarenc que arriba al duel després de la primera derrota a casa del curs. L'Europa és un dels millors conjunts locals de Tercera, només hi ha cedit una derrota (Pobla Mafumet). El Terrassa, d'altra banda, busca fitxar per suplir les baixes. Algun dels noms que sonen apareixen en aquesta notícia de Terrassa Digital. És un altre dels partits de la jornada.

Pot situar-se líder, amb caràmbola, el Manlleu. Després de l'important i efectiu triomf a Olot, els osonencs reben el Muntanyesa, equip que no perd tants partits, però que no acaba de sortir dels llocs perillosos. El Manlleu en canvi es troba en un moment de forma espectacular, sent l'equip més golejador de la categoria juntament amb el Terrassa. El duel podria significar el debut amb el Manlleu de Carles Crivillé, que fitxava pel club segons anunciava Esports Ràdio Manlleu en aquest tweet.

Gavà i Olot se situen en una zona còmoda i els duels d'aquest cap de setmana definiran els seus horitzons més popers.

Els gavanencs reben el Balaguer, equip que, en silenci, sense estridències, és set punts per sobre del descens. El Gavà arriba al duel després de tres victòries consecutives i recuperant el títol de millor equip local de la categoria: 18 punts de 24 possibles. L'any passat el partit es resolia per la mínima (1-0) amb el primer gol de Santi Triguero al club de la Bòbila (17 d'octubre de 2010).

Qui fins ara era millor local de Tercera, l'Olot, visitarà Sant Boi. Els de la Garrotxa no han guanyat cap partit a domicili. Després de la derrota contra el Manlleu, l'Olot és desè. Al davant, un Santboià que després d'una milloria amb el canvi de tècnic no acaba de sumar els punts suficients per treure's la por del cos. Té el descens només dos punts per sota.

Els equips en zona de descens s'enfrontaran a rivals no gaire allunyats (màxim cinc punts) de les places perilloses.

El Vilanova rep el Vic amb l'objectiu d'oblidar la desfeta de la setmana passada a Rubí i recuperar les sensacions dels dos triomfs consecutius (Vilafranca i Amposta). Els osonencs, de qui només els separen dos punts, buscaran la victòria per allunyar fantasmes i recuperar el regust de la victòria que fa més d'un mes que no arriba (si bé un dels partits, el de Castelldefels, es va suspendre).

El Castelldefels afronta la segona visita consecutiva inflat d'autoestima després de trencar el malefici de les visites diumenge passat al Prat. Ara, viatgen al Masnou visitant un equip que no guanya a casa des del 28 d'agost, des de la primera jornada. Els maresmencs tenen la salvació dos punts per sobre.

A Can Peixauet es viurà un duel d'urgències, apel·lant al tòpic. La Grama és quarta per la cua i té el descens només un punt per sota. Rep la visita del cuer, l'Amposta, que és a sis punts de la salvació i, per tant, necessita aconseguir el triomf si vol aspirar a reenganxar-se al grup d'equips que volen lluitar per la salvació. Pel conjunt colomenc una relliscada implicaria possibilitats de caure a les tres últimes places, que no ocupa des de la tercera jornada.

Una setmana més, que comenci l'espectacle!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada