dijous, 1 de desembre del 2011

Actualitat a Tercera (01/12/2011)

L'eliminació del Santboià a la Copa Federació, el relleu a la banqueta de la Grama, la situació del Terrassa, la selecció catalana amateur, el tàndem laboral i futbolístic del Nou Sardenya i una iniciativa solidària ocupen el resum d'actualitat d'avui.

  • El Santboià, eliminat de la Copa Federació. Els homes de Miguel López han aconseguit endur-se el duel contra el Binissalem (1-0) però el resultat no ha pogut compensar la derrota a l'anada a Binissalem. Al final, resultat global de 4-1 per al conjunt mallorquí. El gol l'ha anotat Carles Cano (2 gols en 3 partits), però el Santboià ha acabat jugant amb nou homes per les expulsions de Cárdenas i Jose (informació del duel via Alex Cano). L'únic representant del grup V de Tercera, doncs, queda eliminat. El Badalona va aconseguir dimecres el pas als vuitens de final de la competició, imposant-se al Lleida (3-1) a qui ja havia guanyat al Camp d'Esports per 0 a 1. Olímpic de Xàtiva i Terol són els altres dos representants del grup 3 de Segona B que són a vuitens.

    Lluís Planagumà  // Foto: RCD Espanyol
  • Un altre Planagumà a Tercera. Lluís Planagumà, de 31 anys, és el nou entrenador de la UDA Gramenet, després de la marxa, ahir, de Ramon Moya (veure notícia). Ahir se suggeria la promoció del tècnic del filial, i avui ho ha confirmat al twitter el periodista colomenc d'El 9 Esportiu Javi Chica. El mateix Chica explica que demà el diari esportiu en català n'informarà. Planagumà ha estat fins ara dirigint la Gramenet B, de Primera Catalana. Davant les dificultats econòmiques de l'entitat, que complicaven la contractació d'un tècnic extern, s'ha decidit apostar per un home de la casa. A tall d'anècdota (i per aclarir el titular) el nou tècnic colomenc serà el tercer Planagumà a la categoria, després del porter Bernat (Castelldefels), el davanter Dani (Manlleu). El cognom és al lloc 2.857 dels més posats a Catalunya, amb 322 persones (més de la meitat, a la Garrotxa), i curiosament té tres protagonistes a Tercera. (Dada dels cognoms recollida a l'Idescat.)

  • Recuperant efectius. Miquel Olmo comença a ampliar la nòmina de jugadors disponibles per rebre el Balaguer diumenge, a les 18h. L'última és l'alta de l'interior David López, lesionat al Terrassa-Gavà de fa 18 dies. Ho explica Albert Morillas en un article (aquí) a egar.cat en què explica les principals novetats de l'actualitat del club. També tornarà a estar disponible Ramon Suárez, després de complir un partit d'absència per sanció. En canvi, David Garcia serà absent pel mateix motiu (compleix el segon cicle de targetes grogues). Olmo, doncs, disposa ara per ara de 14 jugadors del primer equip, 12 de camp. Pel que fa als fitxatges, malgrat les dificultats per materialitzar-los, pel club és una prioritat trobar un lateral dret. La posició no està plenament coberta ni amb el retorn dels jugadors lesionats. El club segueix negociant amb David Sánchez, que en un article de Morillas per a egar.cat explicava ahir que veia amb bons ulls tornar a Terrassa.

  • Llista per a la Copa de Regions. El seleccionador de la selecció catalana amateur, Toni Almendros, donarà demà (divendres) al migdia la llista de convocats per a la disputa de la Copa de Regions UEFA. La competició se celebrarà a Vila-joiosa el 10 i 11 de desembre, i obligarà a deixar sense futbol de Tercera aquell cap de setmana (llevat del Castelldefels-Vic, duel anul·lat que es disputarà el dia 11). Podeu conèixer dates i partits de la competició mirant l'article del web de la FCF. Quan demà tinguem la llista de convocats la reproduirem en una entrada al blog. Ahir el combinat amateur va disputar l'últim duel abans de la Copa de Regions UEFA. Va ser contra l'Espanyol B, i el partit va acabar amb empat a zero (veure notícia a FutbolCatalunya.com).

    • Tàndem al camp... i a l'oficina. Pedro Dólera és l'entrenador de l'Europa. I Toni Ribas és el preparador de porters. Quan canvien el Nou Sardenya per la seva feina "extrafutbolística" els papers s'inverteixen. Ribas és el director de l'oficina bancària on treballa Dólera. Marcos Arizmendi, periodista de BTV Esport, dedica una excel·lent notícia a aquesta curiosa història:


    • El Pobla-Prat, gratuït amb col·laboració. La Pobla Mafumet ha presentat una iniciativa que combina solidaritat i futbol. Ho explicava Josep Mir, president del club, a El Prat Esports, d'El Prat Ràdio. L'entitat farà coincidir la visita del tercer classificat al líder amb un recapte d'aliments per als més necessitats. El club posarà de la seva banda sucre i oli d'oliva, atenent a les necessitats del Banc dels Aliments tarragoní. Podeu escoltar l'entrevista que Míriam Roures, conductora del programa esportiu, va fer ahir a Mir:


    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada