dissabte, 3 de desembre del 2011

Prèvia de la jornada (17a)

L'última jornada va implicar un canvi al capdavant. Vam deixar enrere el coliderat, i tenim un nou líder, el tercer d'enguany, i que ho és en solitari. La Pobla Mafumet comanda la taula. Però els tarragonins només tenen un punt de marge sobre un grup de tres perseguidors que empaten a 31 punts.

Els quatre equips que són a play-off seran els mateixos, però tots quatre poden acabar la jornada al liderat. Dos d'ells, a més, s'enfronten, en el duel més destacat d'una jornada plena d'al·licients. S'apropa el final de la primera volta.

Aquests són els horaris de la dissetena jornada:

DIUMENGE, 4 DE DESEMBRE

11'45h Gramenet-Vic
12h Europa-Olot
12h Gavà-Muntanyesa
12h Santboià-Vilafranca
12h Espanyol B-Rubí
12h Pobla Mafumet-Prat
12h Masnou-Cornellà
16'30h Manlleu-Amposta
17h Vilanova-Castelldefels
18h Terrassa-Balaguer

El Pobla Mafumet-Prat és, sens dubte, el partit de la jornada. Líder contra tercer, o, el que és el mateix, el millor local contra el millor visitant. El Prat només ha perdut en un desplaçament (al Nou Sardenya) i ha guanyat els set partits a fora restants. Els tarragonins només han encaixat set gols (amb 2 gols en contra als últims 11 partits) i veuran el seu liderat posat a prova. El partit, com explicàvem dijous, serà d'entrada gratuïta si es col·labora amb el recapte d'aliments que organitza el club tarragoní.

Espanyol B i Terrassa, els altres equips entre els quatre primers, juguen a casa.

El filial blanc-i-blau, després de la primera derrota del curs a Amposta, rep l'equip revelació d'aquest inici. El Rubí espera mostrar l'excel·lent cara dels triomfs a Can Rosés també a domicili. Els vallesans només han guanyat a Amposta i el Masnou, i ara es trobaran un Espanyol B en què no hi haurà Cristian Gómez, Canal, Thievy ni Bakary, convocats aquesta setmana amb el primer equip.

Qui posarà a prova al Terrassa és l'equip més imprevisible de Tercera, el Balaguer. Un conjunt que combina derrotes sorprenents a casa amb victòries inesperades a domicili, com l'aconseguida a Gavà fa dues setmanes. Miquel Olmo recupera David López però segueix disposant de pocs efectius. La victòria de diumenge passat contra el Masnou ha reforçat la moral dels egarencs, que han estat des de la primera jornada en zona de play-off.

Dos equips són quatre punts per sota del quart, i per tant no entraran a play-off aquesta setmana, però buscaran apropar-s'hi.

El Vilafranca visita una plaça difícil, Sant Boi. El Santboià hi arriba després de jugar dijous la tornada dels setzens de la Copa Federació, amb eliminació tot i la victòria contra el Binissalem. Els del Baix Llobregat són l'equip amb el qual més cops s'han enfrontat els penedesencs en partit oficial (95 precedents), explica El blog de la Prèvia FCV al seu compte de twitter. A més, els penedesencs encara no han empatat a la lliga. Els de Miguel López buscaran els tres punts per allunyar-se de la zona de descens (ara quatre punts per sota).

El cinquè classificat, el Manlleu, jugarà a casa contra el cuer de la categoria, un Amposta que ahir fitxava el tercer porter de la Pobla Mafumet, Fran Martínez. Per part manlleuenca, ahir s'anunciava que David Fontanills deixa l'entitat. La victòria contra el líder imbatut fins llavors ha de donar una injecció de moral al conjunt del Montsià que, si bé segueix tancant la taula, empata a punts amb el Masnou.

L'equip maresmenc rebrà el Cornellà, en plena necessitat d'ambdós equips de dumar tres punts. Uns, els locals, per apropar-se a la salvació, precisament tres punts per sobre; i els altres, els de la Via Fèrria, per fer un intent definitiu d'enllaçar amb el grup d'aspirants. Ara, a causa dels empats (la meitat dels partits disputats) són a vuit punts de la quarta plaça.

Dos equips empaten a punts al llindar del descens.

A les places fatídiques hi ha la Grama. Els colomencs estrenen entrenador, Lluís Planagumà, rebent un Vic que no podrà comptar amb el virtuós Pol Coll (sancionat) però sí amb Óscar Muñoz, que va rebentar registres golejadors al filial colomenc. Els osonencs, a més, només tenen dos punts més que la Grama. Per tant, un triomf colomenc treuria la Grama del descens.

El Vilanova suma els mateixos punts que els de Can Peixauet però ha sumat 8 dels últims 15 punts possibles, i després d'empatar a camp del tercer, el Prat, rep ara el Castelldefels, equip que ha recuperat la confiança a domicili, territori abans impossible per als d'Escudero.

Buscarà mirar cap amunt el Muntanyesa, que visita la Bòbila, on el Gavà espera redreçar uns útlims partits molt fluixos. Els barcelonins tenen 17 punts i el descens no cau lluny. Els blaugrana estan acomodats a mitja taula, però ja se sap que a Tercera no convé relaxar-se, ni fomentar baixos ànims col·lectius.

En aquest blog seguirem demà l'Europa-Olot. Els de la Garrotxa van trencar una ratxa de mals resultats, precisament, contra el Gavà, i arriben al Nou Sardenya on el conjunt gracienc vol reivindicar-se per començar a escalar posicions. De fet, serà una setmana de sis punts per a l'Europa, que dijous disputarà la segona part del partit contra el Masnou suspès el 13 de novembre per la pluja.

A gaudir de la jornada!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada