dilluns, 9 de gener del 2012

Idees de la 19a jornada

S'ha acabat la primera volta. Els 45 minuts de l'Europa-Masnou que la tancaran oficialment dijous només serviran per alterar un parell de posicions. Els onze primers quedaran com estan, i per la cua, els equips en places de descens seran els tres que són ara.

Abans d'analitzar, a partir de demà, la segona meta volant, repassem les que són, per mi, les idees de la dinovena jornada.
  • Liderat merescut i meritori. El titular no ha de desmerèixer els altres candidats, sinó el contrari. El Terrassa ha estat, per mi, l'equip més regular d'aquest primer tram. El Prat també hauria merescut el campionat d'hivern, sobretot per l'excel·lent bagatge a domicili, però els de Miquel Olmo han combinat seguretat a casa (25 punts de 30 possibles) amb excel·lents triomfs a domicili (Vilafranca, Prat, Santboià i Olot). Tenen els dos màxims golejadors i homes de molt talent que, a més, s'han sobreposat, durant un tram del curs, a les baixes que ha anat patint el col·lectiu. La segona volta serà molt llarga però els vallesans l'inicien en la posició preferent.

  • El Prat es manté ferm. Ahir va patir un contratemps, l'empat amarg de l'Espanyol B quan els de Vacas ho tenien tot controlat, però el potencial dels pratencs a domicili segueix sent enorme, i posarà en alerta tots els rivals que s'anirà trobant als desplaçaments. L'equip acaba la primera volta en segona posició. El 12 de febrer visitarà Terrassa, en un dels partits que pot acabar resultant vital per a la segona meitat del curs.

  • Punt d'honor del filial. El millor que treu l'Espanyol B de l'empat d'ahir contra el Prat és la capacitat de l'equip de remuntar un 0 a 2 en contra i amb un home menys durant més de 60 minuts. Els de Raúl Longhi van aconseguir arrencar un punt en un duel que el Prat hagués pogut resoldre durant la segona part. El liderat s'escapa, cinc punts per sobre, però els de Longhi mantenen el Prat, segon, només dos punts per sobre.

  • El Vilafranca furga a la ferida. Victòria de molt de prestigi del degà penedesenc al Nou Sardenya. El triomf deixa els de Puchi a només un punt del quart classificat. Un gol de Josu va furgar a la ferida de l'equip que va formar l'extrem gracienc. L'Europa no reacciona i, amb un partit menys, té el play-off a 13 punts. Ara li arriba una autèntica prova de foc: visita l'Olímpic de Terrassa.


  • El derbi no va decebre. El duel osonenc es va resoldre a favor de l'equip que necessitava els punts per allunyar-se del descens. El Vic va rematar el duel a la represa, sorprenent un Manlleu que, novament, es queda a un pas d'entrar entre els quatre primers. La victòria és un cop dur per als de Francesc Cargol, si bé mantenen les places preferents a dos punts. Pels de Pere Vila, en canvi, el triomf és una injecció de moral descomunal.

  • Primer pas. Li demanàvem al Cornellà per al 2012 que fes el pas i ahir, a la Pobla de Mafumet, el va iniciar. Victòria en una plaça difícil, contra el quart, fet que retalla la distància al play-off de 9 a 6 punts. Amb l'arribada del golejador Miguel, la diana del triomf l'anotava un clàssic de la Via Fèrria, Enric Gallego.

  • Els nouvinguts no arrenquen amb bon peu. Amb el Vic a banda, Olot i Rubí encaixaven derrotes per la mínima a domicili que refreden, de diferent manera, les aspiracions d'uns i altres per a la segona volta. Els vallesans, que busquen certificar la permanència al més aviat possible, queien a Sant Boi, i visitaran ara Gavà; els de la Garrotxa perdien a Balaguer i l'empresa d'aporpar-se al play-off s'allunya, i més tenint en compte l'empenta dels perseguidors (Vilafranca, Manlleu i Cornellà).

  • Triomf per canviar la dinàmica. El Santboià no va acabar l'any de la millor manera, i amb el triomf de dissabte contra el Rubí fa un pas endavant per allunyar fantasmes de zones perilloses i penar a ubicar l'equip a la zona tranquila de la taula. Ara rebrà el Vic, rival directe, només dos punts per sota.

  • Romero debuta amb actitud i tres punts. El més important, tenint en compte que l'equip estava en descens, haver sumat per allunyar-se de la cua. La Grama es retrobava amb les seves millors sensacions a casa i va superar, no sense patiments, un Castelldefels que va gaudir d'avantatge numèric a la represa. Toni Romero s'estrena treient l'equip del descens. Però ara ve el més complicat, mantenir l'equip lluny d'unes places que cremen.

  • Mals moments al Garraf. El Vilanova-Masnou va ser un bon reflex del mal moment que viuen els del Garraf. L'equip va ser incapaç d'igualar el gol de Hamza, impotent, i no va millorar la imatge amb què va tancar el 2011 ni amb l'arribada dels tres nous fitxatges. Els vilanovins tornen a entrar en descens, mostren una mala imatge i donen ales a un rival directe, el Masnou, que els podria superar a la taula si diumenge suma tres punts al Nou Sardenya. 

(*)Dijous, 12 de gener, es tanca la primera volta amb la disputa de la segona part de l'Europa-Masnou (21h)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada