divendres, 6 de gener del 2012

Prèvia de la jornada (19a)


Torna la lliga, i ho fa de la millor manera. Aquest cap de setmana s'acaba la primera volta (*). L'asterisc serveix per dir que la volta s'acabarà dijous que ve amb la disputa de la segona part de l'Europa-Masnou, suspès al descans el mes de novembre, amb 0-0 al marcador.

Sigui com sigui, el resultat final d'aquest partit no alterarà els protagonistes del play-off ni els del del descens (si bé els maresmencs poden situar-se més a prop de la salvació).

Arribarem a la segona meta volant, i de quina manera, amb duels per a tots els gustos. Entre ells, el primer contra el tercer o el retorn, onze anys després, del derbi osonenc. Torna la Tercera!

Aquests són els horaris de la dinovena jornada:

DISSABTE, 7 DE GENER
19h Santboià-Rubí

DIUMENGE, 8 DE GENER
11'45h Gramenet-Castelldefels
12h Europa-Vilafranca
12h Gavà-Amposta
12h Espanyol B-Prat
12h Pobla Mafumet-Cornellà
16h Balaguer-Olot
16'30h Manlleu-Vic
17h Terrassa-Muntanyesa
17h Vilanova-Masnou

Consideració inicial
El Llagostera va tancar la primera volta de l'any passat líder amb 37 punts. Els mateixos que tenen ara mateix els colíders. Fins a quatre equips poden superar el registre dels gironins el curs passat.

Mirant la classificació, és lògic que el partit de la jornada sigui el que es viurà a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. L'Espanyol B, ara tercer, rep el líder Prat, en un partit que proposa reptes oposats. Els pratencs han guanyat vuit de nou partits jugats fora de casa, mentre que els blanc-i-blaus no han perdut cap partit a casa. El duel el comentaré per a l'XTVL amb el periodista Xavi Riera. S'emetrà diumenge a les 15h, a les televisions que teniu aquí. El partit podria significar el debut amb l'Espanyol B del davanter Eduard Fortet, fins ara al Manlleu, que ja suma 8 gols aquest curs.

L'altre partit destacat, aquest pel component sociogeogràfic i pel temps en què ha estat inèdit, és el Manlleu-Vic. Torna el derbi osonenc a Tercera. A més, ho fa amb al·licients. Els manlleuencs busquen apropar-se al play-off, objectiu que tenen només 2 punts per sobre, mentre que pels vigatans comença a ser vital sumar, tenint en compte que les places de descens són ben a prop. El partit ha aixecat molta expectació a la comarca. La televisió local osonenca, El 9 TV, ha dedicat un seguit de notícies a plasmar l'ambient que es viu en ambdues localitats. Aquesta és la que parla de com arriben al duel les dues aficions.

Qui té assegurat tancar una volta sencera en play-off és el Terrassa. Els de Miquel Olmo s'asseguren -com el Prat- seguir una setmana més entre els quatre primers. Per nota, buscar el liderat en solitari, fet que es produirà sempre que obtingui un resultat millor que els pratencs o que, si els dos guanyen, el Terrassa ho faci de sis gols més de diferència. Serà el primer partit sense Dani Erencia, però el tècnic vallesà recupera efectius, alguns d'ells peces clau, com David López. El Muntanyesa torna a l'Olímpic egarenc com va fer fa pràcticament un any, en els 12 minuts de represa en què van capgirar un 1-0 pel Terrassa en l'1-2 definitiu (vídeo de l'esbroncada de Miquel Olmo després d'aquell partit al resum del 2011).

Raúl Capó i Miguel Reverté / Foto: Josep Maria Torrent
El quart equip en disputa del play-off ara per ara, rebrà el Cornellà en un altre dels partits més interessants d'aquesta dinovena cita del curs. La Pobla Mafumet espera mantenir el lloc de privilegi davant un equip que necessita sumar punts per no perdre de vista els llocs capdavanters. A més, els del Baix Llobregat inicien el 2012 amb dues altes de luxe, Miguel (fins ara a l'Amposta) i Raúl Capó (fins ara a l'Sporting Maonès). Partit de nivell el que es viurà a terres tarragonines.

Un duel d'estats d'ànim oposats es viurà al Nou Sardenya. L'Europa hi arriba en plena mala ratxa de resultats, però amb l'esperança de capgirar la situació en tan sols 8 dies (disputarà 9 punts seguits a casa). El Vilafranca, en canvi, tancava el 2011 amb una nota molt alta i espera pescar a Gràcia els punts per mantenir-lo en una guerra en què no es veia el mes d'agost, però en la qual no se sent pas incòmode.

També espera sumar per apropar-se al capdavant l'Olot, que es troba amb un nou repte lluny de la Garrotxa. Els de Nitus Santos no són entre els escollits pel seu fluix balanç a domicili, i diumenge a Balaguer buscaran el segon triomf seguit fora de casa (el 4 de desembre derrotaven l'Europa) davant un conjunt lleidatà ben situat a la taula, però amb la voluntat clara de no complicar-se la vida.

Qui necessita sumar a casa si vol remuntar el vol i oblidar el descens (ara dos punts per sota) és el Santboià. Els de Miguel López reben un Rubí que segueix entestat a ser la revelació del curs (no oblidem que és un ascendit) i, sobretot, a sumar al més aviat possible els punts necessaris per assegurar la permanència

La part baixa inclou un duel directe, el que enfrontarà el Vilanova (quart per la cua) i el Masnou (cuer, amb un partit menys). El duel de l'Alumnes Obrers mostrarà un Vilanova nou, si més no, pel que fa als noms que presenta. Ha donat la baixa a Ferran Alabau (un dels fitxatges més destacats, amb Roberto Camacho, de l'estiu passat), Adam o Adrián i han arribat Alix Vall, Patri i Santi Triguero. Com reaccionarà la graderia, o com respondran els nous jugadors (alguns d'ells, amb passat recent a Vilanova, com el mateix Triguero, que hi inicia la cinquena etapa).

Toni Romero / Foto: Hattrick futbol
L'Amposta buscarà mantenir una dinàmica més positiva que la de l'inici (6 punts dels últims 9) en una plaça remoguda, Gavà. Els blaugrana van encaixar una derrota en l'últim partit abans de l'aturada, primer partit després dels comiats d'inici de desembre. Els del Montsià semblen haver solucionat els problemes econòmics, requisit que pot ajudar l'equip a centrar-se en l'objectiu de la salvació.

A Can Peixauet es viurà, per segon duel consecutiu, el debut d'un tècnic. El 4 de desembre s'hi estrenava amb triomf (2-0 contra el Vic) Lluís Planagumà i diumenge s'hi asseurà per primer cop el nou entrenador, Toni Romero. Al davant, el Castelldefels situat vuit punts per sobre, a l'onzena plaça, lluny dels problemes dels colomencs, que han passat les festes en zona de descens.

Gaudim-ne i la setmana que ve fem balanç de la segona meta volant (*amb asterisc fins dijous)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada