dissabte, 14 de gener del 2012

Prèvia de la jornada (20a)

Comença la segona volta. Comencen a decidir-se, doncs, les diferències de gols particulars entre els equips, factor decisiu per al playoff d'ascens o per al descens.

La segona volta comença amb els següents horaris i partits:

DIUMENGE, 15 DE GENER
11'45h Gramenet-Cornellà
12h Pobla Mafumet-Vilanova
12h Espanyol B-Castelldefels
12h Santboià-Vic
12h Gavà-Rubí
12h Europa-Amposta
16h Balaguer-Muntanyesa
16'30h Manlleu-Prat
16'30h Olot-Masnou
17h Terrassa-Vilafranca

El partit de la jornada es viurà a l'Olímpic egarenc. El líder i campió d'hivern, el Terrassa, rep el Vilafranca, cinquè. Els vallesans busquen mantenir la condició de millor equip local de la categoria, mentre que el degà penedesenc arriba al partit encadenant quatre duels sense perdre, en els quals ha sumat 10 dels 12 punts possibles. El Vilafranca no guanya a Terrassa des de 1984, com explica El blog de la prèvia FCV, recomanable com sempre.

Tindrà una prova de molt nivell el millor visitant de la categoria, el segon classificat. En un altre dels duels més destacats d'aquest cap de setmana, el Prat visita un camp difícil, el del Manlleu, amb els manlleuencs tocats després de la derrota a casa al derbi osonenc. L'empat a zero de l'anada i les possibilitats que els osonencs, sisens, s'apropin al play-off, donen més al·licients al duel. Serà el primer sense els lesionats de llarga durada Crous i Gely. Pel Prat podria debutar Álex Ruiz, fitxat aquesta setmana del Llagostera.

Tornarà a jugar a casa, on efensa imbatibilitat, l'Espanyol B. El filial blanc-i-blau rep un Castelldefels que busca sumar per mantenir la tranquil·litat a la taula. La convocatòria d'Edgar Badia amb el primer equip (a més de Canal, Cristian Gómez i Thievy) durà, molt probablement, Dinu a la porteria. El romanès ha disputat quatre duels enguany, i no disputaun partit oficial des del 2 d'octubre.

Juga a casa (3 dels 4 primers ho fan) la Pobla Mafumet, que espera refer-se davant el seu públic de la derrota del cap de setmana passat contra el Cornellà. Visita el municipal un equip molt necessitat, el Vilanova d'Angel Alcolea, en zona de descens, i que busca sumar per reaccionar. La Pobla té dos perseguidors enganxats, fet que converteix el duel en important per a ambdós conjunts.

L'any va començar de manera immillorale per al Cornellà, amb triomf a la Pobla, i ara els de Jordi Roger esperen allargar el bon moment a Can Peixauet. La Grama va sumar els tres punts en l'estrena a la banqueta de Toni Romero i ara repeteix davant el públic colomenc, en una cita de nivell. A l'anada els blaus sorprenien el Cornellà a la Via Fèrria (2-2).

Si l'Olot vol enllaçar (o no perdre de vista) amb el grup capdavanter ha d'assegurar el màxim de punts possibles a casa, començant per la visita del Masnou. Els maresmencs, penúltims, buscaran un nou triomf a domicili, com el que van aconseguir diumenge passat a Vilanova. Els de la Garrotxa volen retrobar-se amb la victòria a casa. A l'últim precedent, derrota contra el Terrassa (1-2).

De recuperar terreny, però també confiança, se'n parla al Nou Sardenya. El triomf contra el Masnou ha arreglat una plaça la davallada a la taula. L'Europa afronta el tercer partit consecutiu a casa (de moment suma 3 punts de 6 possibles). Rebrà el cuer, l'Amposta, que suma 7 punts dels últims 12 possibles, i que espera pescar algun punt del Nou Sardenya com ja va fer a la Bòbila.

Gavà i Rubí disputaran un duel igualat a la zona mitjana. Els dos equips busquen assolir la permanència al més aviat possible i a la Bòbila buscaran recuperar-se de ratxes negatives: el Gavà acumula dos partits sense guanyar en els quals no ha marcat cap gol; i els vallesans enllacen tres partits sense conèixer la victòria, els dos últims derrotes.

Un altre equip de la zona tranquil·la, el Balaguer, rep un altre que busca allunyar els perills. El Muntanyesa, després de perdre a Terrassa, vol els tres punts per allunyar el fantasma del descens, ara quatre punts per sota. El partit podria suposar el debut d'Oriol Molins, fitxat aquesta setmana de la Grama.

També volen deixar de jugar amb foc dos conjunts que venen de guanyar i reforçar la seva moral. El Santboià buscarà contra el Vic un triomf que consolidi la reacció que busquen els de Miguel López. Al davant, el conjunt vigatà, després de vèncer a Manlleu, vol abandonar la quarta plaça per la cua, un lloc que crema.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada