dimecres, 11 de gener del 2012

Segona meta volant (2): 1x1

Anteriorment, a l'anàlisi de la segona meta volant:


Avui toca repassar, un a un, l'evolució dels vint equips en aquesta primera volta.
  • Terrassa. 8 - Premiat. Ho deia diumenge i ho deia ahir. El campionat d'hivern és simbòlic però alhora és un reconeixement a la regularitat del Terrassa. Queda molt camí per fer, i serà molt complicat, però en aquesta primera meitat de temporada els vallesans s'han fet mereixedors de ser a dalt.

  • Prat. 7'5 - Intens. Ha regirat el campionat amb excel·lents actuacions a domicili, ha tastat el liderat i ha estat a punt de batre, per primer cop aquesta temporada, l'Espanyol B a casa. El Prat ha revolucionat la part alta i, tot i baixar un esglaó l'última jornada, parteix de la primera línia de la graella a la segona volta.

  • Espanyol B. 6'5 - Vulnerable. Ha mostrat als rivals els punts febles. Ha arribat la primera derrota, i diversos equips han estat a punt de sorprendre'l, arrencant-li empats que l'han baixat fins la tercera plaça. Ara, no cal oblidar que el conjunt blanc-i-blau no ha baixat encara del tercer lloc, i que segueix sent un dels màxims favorits. Potser la diferència és que ara per ara no se'l considera l'únic favorit.


  • Pobla Mafumet. 7 - Fiable. Els seus registres de gols encaixats són espectaculars, i ha fet de la fiabilitat en els triomfs una de les seves banderes. Dues relliscades inoportunes han estat a punt de costar el play-off, però el filial tarragoní espera la seva oportunitat, amb un bloc molt compensat.

  • Vilafranca. 7 - Incansable. El seu discurs era que no estava convidat a la festa dels primers llocs, però el que està clar és que el degà penedesenc s'hi sent còmode i hi serà fins que el cos aguanti. L'equip guanya en moral amb triomfs com el del Nou Sardenya, i qui sap si el futur immediat pot fer replantejar els objectius.

  • Manlleu. 6'5 - Incomplet. Constantment s'ha quedat a les portes de fer coses grans. Marca molts gols, obté grans triomfs, però quan ha de fer l'últim pas (per entrar al play-off, en aquest cas), ensopega. La principal virtut, que no s'allunya gens del capdavant. Falta rematar la feina ben feta.

  • Cornellà. 6 - Esperançat. Els fitxatges d'hivern i el triomf a la Pobla de Mafumet reforcen un col·lectiu afeblit per resultats que els allunyaven del grup principal. El projecte té fonaments, a la plantilla hi ha noms de pes, però ha faltat sumar de tres en tres amb freqüència. Ara el número és el 6, el punts que separen l'equip del quart classificat.

  • Olot. 6 - Frenat. Ens sorprenia a tots, proclamava que volia acabar entre els sis primers i veure si queien premis inesperats, però a les últimes cites ha vist com el cel haurà d'esperar. Hi ha bon bloc, projecte clar i ganes, però falta, sobretot, sumar punts lluny de la Garrotxa.

  • Gavà. 6'5 - Contrariat. Un correcte balanç esportiu, amb l'equip en zona tranquil·la, sense sobresalts, contrasta amb la sacsejada que va suposar per al vestidor els canvis dràstics a la plantilla motivats, segons l'entitat gavanenca, per la conjuntura econòmica.

  • Balaguer. 7 - Rendible. Aprofita els gols com ningú i suma triomfs que valen el seu pes en or, d'aquells que acaben constatant la permanència. El resultat: temporada sense alts i baixos, amb paper clau d'homes de pes al club de la Noguera i un equip molt unit amb el jove tècnic Jordi Cortés.

  • Rubí. 7 - Revelació. La proposta de joc, l'excel·lent balanç a casa i l'arrencada del Rubí han motivat que molts periodistes i membres dels equips rivals l'assenyalin com la sorpresa positiva d'aquesta arrencada. Els d'Alberto Fernández fan bandera de l'humilitat, però també de l'atreviment d'un futbol que ha conquistat Can Rosés diumenge a diumenge.

  • Castelldefels. 7 - Alliberat. Ha guanyat fora de casa per partida triple, i això que els desplaçaments eren l'assignatura pendent fins ara. Els mariners han passat de tenir el descens a prop a descansar a la zona de ningú, havent consolidat la proposta de joc d'enguany.

  • Europa. 4'5 - Tocat. La trajectòria dels graciencs les últimes jornades ha estat molt preocupant. El triomf davant el Masnou frena, per ara el mal moment, però el play-off és 10 punts per sobre. Bona part de l'entorn de Tercera els considerava candidats a estar entre els quatre primers, però les desfetes, a casa i a domicili, dificulten molt l'objectiu. A més de les conseqüències que les ensopegades tenen en l'estat d'ànim del col·lectiu.

  • Santboià. 6 - Recuperat. Ha anat sumant, a poc a poc, però amb certa consistència. Els perills de la part baixa han disminuït i, amb dificultats, l'equip va allunyant els problemes. Falta assolir una bona dinàmica per creure en una segona meitat de curs sense esurts.

  • Muntanyesa. 5'5 - Constant. Els mals resultats no van enfonsar l'equip. La moral de la Monta té les virtuts que coneixíem el curs passat, i l'equip ha anat encadenant empats que, sumats a la victòria de l'Europa, han donat certa tranquil·litat als de Miki Carrillo. Inici de temporada mogut a Nou Barris, amb moltes anades i vingudes que ara semblen trobar la calma que es necessita per sumar.

  • Gramenet. 5 - Sacsejat. Massa canvis a la banqueta però una reacció positiva conviden a l'optimisme a Can Peixauet. L'entrada a places de descens amb Ramon Moya semblaven solucionar-se amb l'arribada de Planagumà, però la marxa d'aquest aportava incertesa. Toni Romero agafava les regnes dels colomencs amb bons símptomes. D'ell diuen que gestiona a la perfecció els vestidors joves. Com anell al dit. El primer pas, la victòria de diumenge, ja s'ha fet.

  • Vic. 5'5 - Reforçat. Necessitava un triomf (no en sumava des de l'octubre) i l'aconseguia on més el podia reforçar, a Manlleu. Els vigatans formen part del grup d'equips que es juguen ser al descens, i la victòria de diumenge pot ser la base sobre la qual treballar en una permanència que s'haurà de suar.

  • Vilanova. 4'5 - Deprimit. No arriben els bons resultats a l'Alumnes Obrers, i la impaciència pot ser una mala aliada. Els canvis a la plantilla haurien d'aportar solucions en forma de punts ben aviat. El pitjor, que l'equip defensarà en aquesta segona volta duels directes en els quals ha de remuntar el goal average.

  • Masnou. 4'5 - Negat. Els maresmencs són dels equips més fluixos en aquesta arrencada. Els ha costat molt guanyar però ara, després de vèncer a Vilanova, esperen començar a sumar a la segona volta per situar-se prop de la salvació i capgirar la dinàmica negativa.

  • Amposta. 4'5 - Calmat. La inestabilitat socioeconòmica sembla solucionada i els mals resultats s'estan millorant. Dues victòries i un empat als útlims quatre partits donen arguments al cuer per pensar que la salvació no és pas una utopia. Aquesta certa pau -tot i ser a l'última plaça- ha de ser el principal factor per pensar a seguir sumant per canviar la situació.


Al proper capítol, Noms propis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada