divendres, 13 de gener del 2012

Segona meta volant (4): Què esperàvem?

Anteriorment, a l'anàlisi de la segona meta volant:


Quan vaig obrir el blog, el 26 d'agost (no fa ni cinc mesos, i tot just ahir -12 de gener- batíem el rècord de visites diàries, gràcies a tots) vaig iniciar la sèrie amb una entrada tan profètica com personal.

Aquell dia vaig llençar a twitter deu piulades al voltant de com veia jo la Tercera d'enguany. Teniu el post original aquí. Copio els enunciats de cadascuna d'aquelles 10 idees sobre la Tercera 2011/2012 i valorem com s'han produït (o no) en aquestes deu jornades.

1. L'Espanyol B és l'equip a batre. La tesi s'ha desinflat. La vulnerabilitat del filial (cinc empats a casa, una derrota a Amposta) ha permès l'alternança al liderat, i l'aparició de Terrassa i Prat com a grans alternatives. Equips que per ara sumen més punts que els blanc-i-blaus. L'equip s'ha reforçat per poder contrarrestar el flux de jugadors cap al primer equip.

2. Europa i Manlleu, eterns aspirants. L'etiqueta se segueix ajustant al Manlleu, però no tant al conjunt gracienc. Els osonencs segueixen ben a prop del play-off (a dos punts) però encara no han certificat el seu accés al grup d'escollits. L'Europa, en canvi, és molt lluny de l'objectiu (10 punts per sota), i li caldrà ara remar a contracorrent.

3. Esperança a Gavà i Vilafranca. L'esperança a Gavà s'ha traduït en un inici esportiu sense sobresalts, sumant sobretot a la Bòbila i completant una primera volta sense patiments. Al Penedès l'esperança s'ha convertit en una excel·lent cinquena plaça a l'equador del curs, amb triomfs de molt mèrit, i sense allunyar-se gens del play-off, a un sol punt.

4. Terrassa i Santboià busquen reivindicar-se. Els vallesans han acabat sent sinònims del terme reivindicació. Després d'un any fluix, han estat campions d'hivern exhibint regularitat i esforç davant les adveristats; al Santboià la reivindicació es queda, per ara, en una fase inicial. L'equip està començant a allunyar-se de la zona perillosa.

5. Novetats a Prat i Cornellà. El projecte d'Agustín Vacas està donant els seus fruits, situant el Prat al capdavant, en una posició preferent per a la segona meitat del curs. I a la Via Fèrria algunes decepcions han frenat el conjunt de Jordi Roger, però l'últim triomf i les novetats a la plantilla conviden a mirar amunt.

6. Pobla de Mafumet i Muntanyesa, l'any del “més difícil encara”. La Pobla ha aconseguit una difícil continuïtat del projecte esportiu. L'equip segueix sense perdre el ritme dels capdavanters, amb una proposta de futbol que sedueix. El Muntanyesa, en canvi, patia un inici molt irregular, i a poc a poc, suma per sortir dels llocs calents.


7. Vic, Olot i Rubí, ascendits de Catalana, arriben amb altes possibilitats de quedar-se. El Rubí ha estat la revelació; l'Olot ha fet un inici ambiciós, sense descartar incloure's al grup de favorits. I el Vic ha patit més però agafa el to competitiu, i la victòria a Manlleu li injecta altes dosis de moral per a la segona meitat de la temporada.

8. Balaguer, Masnou i Amposta, equips en possible risc. Ja a la primera meta volant vaig comentar que amb el Balaguer no vaig encertar. El nou projecte, amb Jordi Cortés al capdavant, té èxit, el grup està molt unit, i l'equip lleidatà no ha passat cap patiment les dinou primeres jornades. Masnou i Amposta, en canvi, han tancat la volta a la cua. Els masnovins cumulen dotze jornades en descens i els ebrencs, catorze.


9. Vilanova i Castelldefels busquen no patir. El Castelldefels ho ha aconseguit gràcies, en part, als tres triomfs consecutius a domicili. L'equip té clar que el sostre és més amunt. A Vilanova, en canvi, catorze jornades en descens converteixen l'equip en candidat a ser a la part baixa. Els canvis a la plantilla han d'ajudar l'equip a capgirar la dinàmica.

10. La ‘incògnita Grama’. L'equip ha viscut mals moments, dos canvis d'entrenadors, però ha tirat d'orgull i tanca la primera volta en zona de salvació. La força del planter i l'aposta per un tècnic que treballa bé amb grups joves, Toni Romero, són l'esperança de Can Peixauet.



El proper capítol serà especial, la Primera volta en un tuit... estigueu atents!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada