dilluns, 6 de febrer del 2012

Idees de la 23a jornada

La part alta s'anima. Nou canvi al liderat, i pocs punts sumats entre els quatre primers, mantenint la nòmina d'aspirants a sis i la de perseguidors oberta per als queencara no han enllaçat.

Per si això fos poc, vuit equips lluiten per eludir les tres places de descens. El cuer ho té complicat, però els altres set equips avancen, ara per ara, uniformes. Una ensopegada seria fatal per a qualsevol dels implicats...

    El Prat torna a ser líder // AEPrat.com
  • Terrassa-Prat. Diumenge que ve el líder, millor visitant de la categoria, visita el segon classificat, un Terrassa que encara no ha estat cap jornada fora des llocs de play-off. El triomf agònic dels pratencs contra l'Europa (amb narració passional de José David Muñoz al Prat Ràdio, ho podeu escoltar aquí) retornava el liderat als homes d'Agustín Vacas. Els egarencs, de la seva banda, queien a Vic i perden la plaça de privilegi. Amb l'1-2 favorable de l'anada, el resultat de diumenge que ve serà determinant per resoldre el goal average entre els dos màxims candidats a hores d'ara.

    La Pobla, ahir // Pobla Mafumet
  • Manlleu-Pobla Mafumet. Terrassa i Prat no seran els dos únics aspirants que es trobaran la setmana que ve. La Pobla Mafumet, que ha aconseguit retenir la plaça de play-off, s'enfrontarà al Manlleu, que aquest cap de setmana ha perdut la plaça de privilegi. Els osonencs, que es van imposar a l'anada (0-2, amb doblet de Planagumà), rebran ara els tarragonins, en un altre duel a seguir per decidir les primeres places i per decidir els futurs casos d'empat. Els osonencs, amb un triomf, s'assegurarien estar entre els cinc primers, amb altes opcions de retornar entre els quatre primers. 

  • La sorpresa infinita. El Vilafranca allarga un dolcíssim moment de forma. Victòria important contra el Muntanyesa i retorn al play-off, unes places que no tastava l'equip des del mes d'octubre. El discurs des del Penedès segueix sent de permanència, de no involucrar-se en la guerra dels de dalt, però els resultats, i la classificació no enganyen i mostren l'excel·lent bagatge dels de Puchi, que encara no han perdut el 2012, el tercer equip que més rendibilitza els gols (1'43 punts per gol marcat).

  • Aixecar el vol. L'Espanyol B segueix encallat. Cinc partits sense guanyar, cinc partits en què l'equip ha començat perdent. Però hi ha motius per a l'esperança: l'equip segueix a un punt del quart classificat i, a més, s'enduia el goal average contra la Pobla Mafumet, un aspecte important tenint en compte que els dos equips són candidats a ser a dalt de tot. El retorn de Cristian Gómez no va ser suficient per als blanc-i-blaus, que van fer jugar Germán a la porteria.

  • Frenada al Cornellà. Una derrota a casa, com en l'última jornada de 2011 (llavors contra el Vilanova) frena en sec un Cornellà que mantenia una molt bona dinàmica aquest 2012. La derrota contra el Santboià reforça el rival comarcal, però debilita les opcions dels de Jordi Roger de reenganxar-se a les places capdavanteres.

  • Fluix a fora. L'Europa no confirma la remuntada per culpa dels resultats a domicili. Els graciencs només han sumat 8 punts lluny del Nou Sardenya. L'Europa fa més de quatr mesos que no guanya a domicili. Va ser el 2 d'octubre, a Vilanova. És el quart pitjor equip a domicili. I ara arriben, consecutivament, visites a Cornellà, Pobla Mafumet i Espanyol B.

  • Ara o mai. Olot i Rubí es veuran les cares la setmana que ve. Els dos nouvinguts estan vivint camins ben diferents malgrat sumar punts molt similars (31 pel Rubí, 30 per l'Olot). Els vallesans pretenen la permanència, però deixen excel·lents sensacions a casa i no haurien de patir per assegurar-se la salvació. Els de la Garrotxa volien acabar entre els sis primers però, ara per ara, són lluny de l'objectiu i acumulen ja dos mesos sense guanyar.


  • La duresa del descens. A la part baixa els equips estan sumant més que els capdavanters. Dels vuit equips de la cua, sis han sumat. El descens segueix igual però diferent. Repassem l'estat d'ànim dels vuit implicats:
  1. Aire nou. El Santboià sumava el segon triomf consecutiu i, en dues setmanes, ha renovat l'aire de l'equip. Sis punts de sis possibles, malgrat deixar l'equip igual, amb tres punts de coixí sobre el descens, han reforçat, i molt, la moral de l'equip. Caldrà sumar per evitar un descens que sembla, serà exigent quant a punts sumats.
  2. Al pitjor moment. La derrota del Muntanyesa a Vilafranca arribava en una jornada en què els rivals directes han sumat i, per tant, el panorama és més cru encara. Els barcelonins són al "club dels 27", els tres equips que sumen aquesta xifra de punts, tres per sobre del descens.
  3. De mal en pitjor. El Balaguer no aixeca cap. Derrota a Rubí i el que era l'equip que rendibilitzava els gols i sumava anàrquicament s'apropa perillosament a les places que cremen. Toca fer fort el col·lectiu i recuperar la moral.
  4. David venç Goliat. El Terrassa, líder fins ahir, va caure dissabte a Vic. El triomf dóna força als vigatans, que havien començat molt bé l'any, però que amb la derrota al Nou Sardenya s'havien complicat la vida. Els de Pere Vila volen iniciar la permanència des del Municipal.
  5. Nit i dia. El canvi que està vivint el Vilanova li dóna molta autoestima, però no evita que segueixi empatant amb la zona de descens. Triomf de molt de mèrit contra el Manlleu, però els d'Alcolea encara han de trebalalr, i molt, per guanyar-se la permanència.
  6. Victòria de pes. La victòria de la Grama al Masnou deixa gairebé estabornit del tot el conjunt maresmenc, i reforça molt els colomencs. Malgrat seguir en places de descens, els de Toni Romero s'enduien el goal average i no perden la pista de les places de permanència. Se salvi qui se salvi, s'haurà de treballar moltíssim.
  7. El fortí ampostí. Quart partit sense perdre a casa de l'Amposta. Els ebrencs tampoc s'allunyen de la salvació. Tres punts per sobre. Els de Jordi Fabregat comencen a enfortir-se a casa, un factor que, sumant fora de casa, pot apropar encara més el cel a l'Amposta.
  8. Tocat i enfonsat. Queda molt (45 punts) per jugar, però vuit punts són molts per al Masnou, i més veient que els rivals directes s'estan espavilant a sumar amb continuïtat. Els maresmencs no aixequen cap i tenen cada dia més complicada la salvació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada