dissabte, 25 de febrer del 2012

Prèvia de la jornada (26a)

Quart contra cinquè. Segon contra setè, o el que és el mateix, duel entre dos dels equips amb més pes del campionat. El líder se la juga al camp d'un equip que necessita imperiosament retrobar-se amb el triomf. I el tercer classificat, revelació del curs, s'enfronta amb una altra revelació, la sorpresa positiva del campionat segons molts tècnics.

Però encara hi ha més.

Duels directes a la part baixa. La salvació es juga a camps barcelonins, contra equips que han de confirmar la permanència i l'intent de retornar a places nobles. El millor equip de l'any juga contra el segon millor equip de l'any, que busca fugir del descens amb l'esperança com a principal arma.

I l'últim visita el penúltim.

Busqueu més al·licients?

Així pot quedar la classificació:

Aquesta jornada podrien acabar líders...
  • Prat, si guanya o, si no ho fa, si suma igual o més que el Terrassa.
  • Terrassa, si guanya i el Prat no ho fa o si empata i el Prat perd a Olot.
  • Vilafranca, molt remotament, si els dos primers perden, els penedesencs guanyen i retallen 10 gols en la diferència amb el Prat (amb el Terrassa té el goal average perdut).

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat i Terrassa tenen plaça assegurada. 26a jornada consecutiva dels vallesans als quatre primers, igualant el registre del Llagostera el curs passat.
  • Vilafranca, Espanyol B, Manlleu i Pobla Mafumet. Els quatre equips es repartiran dues places. El degà penedesenc se l'assegura guanyant, mentre que la Pobla Mafumet necessita guanyar i esperar ensopegades de dos dels tres equips que el superen. Espanyol B, ara quart, depèn de si mateix, però té duel directe amb el manlleu.
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Vilanova i Amposta. Els del Garraf empaten a punts amb el Vic, equip que marca la salvació (27 punts). Els de l'Ebre són a tres punts. No hi ha goal average decidit, però l'Amposta hauria de resoldre una diferènica de 9 gols al general amb els vigatans.
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Vic, Gramenet, Vilanova i Amposta opten a acabar el cap de setmana a la divuitena plaça. La Grama té un punt més que osonencs i vilanovins, i l'Amposta, a tres de la salvació, té més remot sortir-ne, hauria de comptar amb el benefici de les diferències de gols. Els quatre equips busquen evitar dues places de descens.
  • Masnou, hi serà segur. Els maresmencs són a onze punts de la salvació, i ara juguen contra l'equip que els precedeix a la taula, l'Amposta.

Aquests són els horaris de la vint-i-sisena jornada:

DIUMENGE, 26 DE FEBRER
12h Santboià-Gramenet
12h Gavà-Pobla Mafumet
12h Europa-Vilanova
12h Muntanyesa-Vic
16h Vilafranca-Rubí
16'30h Manlleu-Espanyol B
16'30h Balaguer-Castelldefels
16'30h Olot-Prat
17h Terrassa-Cornellà
18h Amposta-Masnou

Es fa difícil aquest cap de setmana escollir el partit de la jornada. Molts duels directes, i molts al·licients en ells.

Potser, pel moment que viuen ambdós equips, i per les expectatives que desperten, em quedaria amb el Manlleu-Espanyol B. Els osonencs arriben al duel amb l'esperança de reincorporar-se al play-off i, de retruc, allargar el moment feliç viscut dimecres amb la classificació per a semifinals de la Copa Catalunya. El filial blanc-i-blau, de la seva banda, retornava la setmana passada entre els quatre primers i ara, contra un rival directe (el que el segueix a la taula) espera donar un nou cop d'autoritat i mantenir favorable un goal average prou decantat (3-0 a l'anada). L'equip que guanyi el partit s'assegura plaça al play-off.

També prou directe, i intens, és el duel que es viurà a l'Olímpic de Terrassa. El segon classificat, esperant assaltar el liderat, rep el setè, un Cornellà que, a poc a poc, ha de confirmar que es vol reenganxar al grup inicial d'aspirants a acabar entre els quatre primers. Els de Jordi Roger acumulen quatre partits sense guanyar. El partit compta amb la iniciativa de Terrassa Comerç de regalar 10.000 entrades per omplir l'Olímpic.

Els de Miquel Olmo estaran molt pendents de què passi a Olot. Els de Nitus Santos, novament esperen retrobar-se amb la victòria... però al davant tindran el líder de la categoria. El Prat acumula quatre sortides sense guanyar, però segueix sent el millor visitant de la categoria. L'Olot, abans segur com a local, ha acumulat tres derrotes a casa (Terrassa, Manlleu i Rubí) i s'ha vist allunyat de les posicions que pretenia assolir fa uns mesos. Serà un duel entre retrobar el bon camí i revalidar el liderat en una plaça difícil.

Buscarà mantenir la tercera plaça, o si més no llocs de privilegi, el Vilafranca. Els homes de Puchi volen refer-se de la desfeta a Amposta, però tindran al davant un altre equip revelació (una etiqueta complicada d'adjudicar). El Rubí arriba al Penedès completant un excel·lent curs, i esperant, com sempre explica el seu tècnic, Alberto Fernández, assegurar la permanència al més aviat possible.

La Pobla Mafumet inicia la jornada a l'expectativa. Si vol tornar a play-off ha de guanyar sí o sí... però ho ha de fer a Gavà, on només han guanyat dos equips (Manlleu i Balaguer) i contra un equip blaugrana que tot just fa set dies encaixava la primera derrota de 2012. Els tarragonins, com l'Olot, no han guanyat encara el 2012.

Dos equips en zona mitjana, i en una bona dinàmica després de dos triomfs meritoris es trobaran a la Noguera. El Balaguer arriba al partit després d'haver derrotat el líder... però el Castelldefels es plantarà al municipal balaguerí havent derrotat el segon classificat, el Terrassa. Els dos conjunts, empatats a 33 punts, es troben en aquella fase de la temporada en què l'equip no pateix però necessita fer coixí: el descens és sis punts per sota.

Els candidats al descens es troben en quatre duels prou equilibrats.

A Sant Boi la Grama buscarà una empresa majúscula: tombar el millor equip del que portem de 2012. El Santboià ha sumat 13 punts enguany, un més que els colomencs, que esperen fugir d'una lluita per la salvació molt aferrissada. A més, només tres punts separen els dos equips. A l'anada la Grama s'imposava per 2 a 0. Per tant, un triomf visitant situaria els de Toni Romero per davant... i de la nit al dia, complicaria el panorama d'un Santboià en molt bona línia, i que no comptarà amb David Cárdenas. Serà, com explica el mateix club, el partit d'Alcaraz contra Alcaraz. El porter dels locals (Eric) contra el migcampista (Rubén) dels visitants.

Al Nou Sardenya es disputarà el duel del voler contra el poder. L'Europa vol tornar a situar-se a l'espai en què se l'esperava. És a nou punts del quart, la temporada enfila l'inici de la recta final i els de Dólera busquen triomfs a casa... però al davant hi haurà un necessitat Vilanova, en zona de descens malgrat sumar bons resultats. Duel intens entre dos equips separats per sis punts.

Viurà un partit trampa (disculpes pel tòpic) el Muntanyesa. Els de Nou Barris han canviat l'aspecte (i l'ànim) de l'equip amb el nou any, presenten números per a l'optimisme (equip menys golejat a casa) però reben el Vic, que és un punt per sobre del descens, però a només 4 dels de Miki Carrillo. Els dos equips, per tant, s'hi juguen molt.

I el Municipal d'Amposta acollirà un duel tan directe com dramàtic. El cuer, el Masnou, visita el penúltim classificat, un conjunt ebrenc que ha connectat amb la salvació (3 punts per sobre) i que acumula cinc partits sense perdre a casa (4 victòries i 1 empat). Una victòria dels maresmencs els situaria a onze punts de l'equip que el precedeix, i entre 11 i 14 punts de la salvació. És el duel que tanca la jornada, tant decisiu com els de la part alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada