dimarts, 28 de febrer del 2012

Un 'FIFA Manager' amb accent català

Divendres, amb el company de la redacció d'esports de l'XTVL, Roger March, vam viatjar fins a les terres de l'Ebre per cobrir dues informacions de futbol català. Al matí vam conèixer de primera mà la situació del CF Amposta, en un reportatge que vaig publicar dilluns al blog.

A la tarda havíem quedat per conèixer l'Albert Traguany, col·laborador del web microoci.com que ha desenvolupat un MOD (un parche, una aplicació que amplia un joc, en aquest cas) per al FIFA Manager 12. El joc d'EA Sports és un dels managers (jocs en què gestionem equips) més populars, i l'Albert ha decidit ampliar-lo amb un especial de futbol català.

L'Albert és de Valls. A la capital de l'Alt Camp va arribar a jugar a futbol, als juvenils de la UE Valls. La seva família materna ve de Lleida, una procedència que li ha aportat un fort vincle amb la Unió Esportiva Llei

Han calgut hores i hores de recerca de camps, escuts i jugadors. Una feina titànica, per la qual ha hagut de recórrer a pàgines web d'estadístiques, blogs i hemeroteques ja que, segons explica, pocs clubs han respost a la seva crida.

La Segona B i la Tercera s'han actualitzat amb tots els noms verídics de clubs i jugadors. Hi ha els escuts, però també imatges dels camps i de les ciutats, vil·les o pobles on transcorre el nostre futbol. Traguany, a més, ha inclòs la majoria dels conjunts de Primera Catalana.

Podríeu arribar a la Lliga de Campions si gestioneu bé la Rapitenca, el Júpiter, el Valls o l'Ascó, entre molts altres.

També podríeu, entre una infinitat de possibilitats, entrenar el màxim golejador de Tercera, Carlos Martínez, dirigir la Grama, l'Europa, el Guíxols o el Mollet, fitxar Jordi Martínez o gestionar el dia a dia del Manlleu o l'Hospi.

I què cal fer per descarregar l'aplicació? Tenir instal·lat el FIFA Manager, anar a microoci.com i clicar el banner. Allà, en aquesta pàgina de presentació del MOD, podreu accedir a tot aquest treball que, segons Traguany, té múltiples versions, d'altres lligues i categories, en molts fòrums d'internet. Un pas més per modernitzar el futbol català, buscar empatia i, per què no, fer afició

Aquest és el vídeo emès a l'Esports en Xarxa de dimarts:


Reportatge gravat per Roger March, escrit i editat per Roger Sánchez, amb grafisme de Joan Lluís Llambías.

4 comentaris:

  1. És una gran iniciativa, però és una llàstima que amb tota la feina que ha fet i sent el creador pràcticament igual, el MOD no estigui disponible per al FIFA 12 "normal" de PS3 i XBOX. Tindria molta més repercussió,moltes més descàrregues i molta gent disposada a ajudar-lo.

    Salutacions i felicitats pel blog, interessantísim i molt útil per tots els que estimem aquest futbol.

    ResponElimina
  2. Ostres podré jugar amb el Mollet!!!!!!!! Bé!!!!

    ResponElimina
  3. quina currada si senyor!

    ResponElimina
  4. Gràcies pels comentaris!

    Efectivament, l'esforç de l'Albert ha estat, és i serà ("amenaça" en fer la versió 2.0) majúscul! A la notícia (text i vídeo) només he citat alguns dels molts equips que inclou.

    Enokk, tens raó, per ara no està disponible per al FIFA; ja li vam comentar, però com ell explica al vídeo, li fascinen els manager i, per tant, és més lògic que desenvolupès el MOD en un joc d'aquestes característiques.

    Ara, seria brutal poder jugar els partits amb els nostres equips, i tant! I simular una Tercera Divisió, Primera Catalana, etc!

    ResponElimina