dimecres, 25 d’abril del 2012

Avui serien de Tercera... (capítol 28)

La jornada 28 a Primera Catalana manté el duet empordanès (Figueres i Palamós) al capdavant del grup 1, i fa aparèixer el Júpiter a la segona plaça del grup 2, amb un punt més que el Tàrrega i a una distància sideral del líder, una Rapitenca que perdia a Reus, però que té l'ascens a tocar. Els ebrencs podrien ser equip de Tercera aquest diumenge, amb dos condicionants.

Després de vint-i-vuit jornades, avui serien de Tercera...

  • Figueres. Després d'imposar-se a Mollet la setmana passada, el líder superava el San Lorenzo (3-1) i té més a prop l'ascens, després d'acumular ja 9 punts de marge sobre el segon classificat. Karam avançava els de Vilatenim, Rubén Ruiz empatava pels vallesans, però Pol Compte, abans del descans, i Camara, als minuts finals, certificaven un nou triomf del Figueres, el màxim golejador del grup (amb 57 gols). Podeu veure un resum del Figueres 3-1 San Lorenzo en aquest vídeo del compte de YouTube de Tramuntana TV Esports:

  • Rapitenca. La notícia és la derrota del líder a Reus, al camp del Reddis (3-1). La derrota dels del Montsià, la tercera en 28 partits, situa el conjunt reusenc sisè, i deixa els ebrencs amb 12 punts més que el segon, i 13 més que el tercer. Callarisa no faltava a la cita amb el gol, empatant al minut 5 el gol inicial de Lucas Bigotti, però els del Baix Camp sentenciaven el duel gràcies als gols de Raventós i Segarra. La Rapitenca pot pujar a Tercera aquest diumenge. Serà nou equip de la categoria que ocupa aquest blog si derrota el Valls i perden els dos perseguidors: el Júpiter contra l'Olesa i el Tàrrega contra el Martinenc.

    • Palamós o Júpiter. Quan els perseguidors apretaven, el Palamós aconseguia una soferta victòria al duel gironí contra el Farners (3-2) que el manté a la segona plaça, amb tres punts més que els perseguidors immediats (Villassar de Mar i San Cristóbal) i cinc més que el Mollet (5è). Almendros, Guitart i Arranz marcaven en un duel que el Farners, onzè classificat, igualava dues vegades. Podeu veure un extens resum del Palamós 3-2 Farners en aquest enllaç, al compte de YouTube de CHECHIPALAMOS. Al grup 2 el Júpiter s'alça fins la segona posició després d'empatar al duel barceloní contra un Martinenc que és cinquè (1-1). Els de la Verneda s'aprofitaven així de la derrota del fins ara segon, el Tàrrega, a Valls (3-2) i sumen un punt més que els urgellencs. El Vista Alegre és quart, a tres punts dels gris-grana, i el Martinenc se situa a quatre punts del rival ciutadà. Podeu veure el més destacat del Martinenc 1-1 Júpiter, gràcies als companys de BTV Esports:

         
      • [BONUS] Ascensos compensats? El bon any dels catalans a Segona B (cinc equips salvats matemàticament i un, el Sant Andreu, a un punt d'aconseguir-ho) provoca que aquest any no hi hagi els famosos descensos compensats. Exactament al contrari. Si un dels quatre equips catalans que faci play-off a Segona B (el Prat i els altres tres que es decidiran fins el 13 de maig) aconsegueix l'ascens, afavoriria el segon classificat de Primera Catalana que perdi la promoció d'ascens. Si pugessin a Segona B dos equips catalans, pujarien a Tercera els campions, els segons classificats i el millor tercer; si fossin tres catalans els que obtinguessin l'ascens, pujarien els tres primers de cada grup de Catalana; i si, en el millor dels casos, quatre catalans promocionessin, el millor quart de Primera Catalana se'n beneficiaria. Són conjetures, però s'ha de tenir en compte que els compensats sempre han jugat un paper important al futbol català. L'any passat, Masnou i Vilanova van mantenir-se a Tercera compensant els ascensos a Segona B de Reus i Llagostera.

        Resultats i classificació. Teniu els resultats i les classificacions a la pàgina de Futbol Catalunya: Grup 1 // Grup 2  

        Actes dels partits.
        Teniu les actes de la jornada 28 a la pàgina de la Federació Catalana: Grup 1 // Grup 2

        Cap comentari:

        Publica un comentari a l'entrada