dilluns, 16 d’abril del 2012

Idees de la 34a jornada

Una jornada més recorrem a les matemàtiques. El compte enrere marca 5 jornades, 49 partits per arribar al 13 de maig i proclamar vencedors, consolidacions, permanències i, en els tres casos més desafortunats, descensos. Els equips juguen les cartes decisives, es marquen més gols, apareixen els jugadors que defineixen, l'efectivitat val el doble i els punts cauen a comptagotes, en aquella fase del curs en què menys costa acumular un +3. Som a punt de cantar equips classificats per al play-off, i després d'una jornada marcada pels 1 a 3, no hi ha gaire temps per a la reflexió. Dimecres tornem a competir.

Abans, aquestes són les meves idees de la 34a jornada:


  • Penúltim obstacle. La victòria contra el Cornellà, per èpica, per treballada, i pel nivell de joc dels dos conjunts, situa el Prat a les portes de confirmar plaça al play-off, i a un parell de passos de sumar el campionat de Tercera. Els pratencs faran play-off si el Terrassa no guanya a Gavà dimecres o, si els vallesans s'imposen a la Bòbila, si els potablava guanyen als Canyars dijous.

  • Contundència dels filials. 1-3. El resultat clau del cap de setmana servia als dos filials de la categoria per sumar triomfs a domicili (a Rubí i Vilafranca) i mantenir-se segons. Poso cursiva perquè la Pobla Mafumet ocupa la segona plaça...amb un partit menys, que si no hagués jugat encara donaria el segon lloc a l'Espanyol B. Els dos filials sumaven triomfs inmportants exhibint efectivitat.

  • Torna el Manlleu. Tres jornades després, el Manlleu ocupa la quarta plaça, la que ara per ara sembla més inestable, per sisena jornada aquest curs. El triomf al Municipal de Nou Barris, un dels escenaris més complicats per guanyar aquest curs (només ho havien fet, al primer mes i mig de competició, el Vilafranca i el Prat), dóna als de Francesc Cargol la setena jornada sense perdre. L'estat de gràcia de Planagumà i Aumatell (29 gols entre els dos, igualant el balanç de Molist i Carlos al Terrassa) és una de les claus del bon moment manlleuenc.

  • A contracorrent i a domicili. L'empat contra l'Europa a l'Olímpic deixa el Terrassa sense dependre de si mateix per acabar el curs en play-off. Queden 5 jornades, 15 punts en joc, i els vallesans són un punt per sota del quart classificat. L'equip es conjurarà per recuperar terreny perdut, però jugarà 4 dels 5 partits que queden a domicili.

  • Ha arribat i es vol quedar. La segona volta del Santboià segueix sent molt meritòria. El triomf d'ahir a Olot situa els de Miguel López a 4 punts del play-off. El somni que podia semblar impensable fa un mes o dos s'apropa a ser possible, però requereix un final de curs impecable ja que la luita pel play-off es diversifica cada cop més.

  • L'octet es manté. Vuit segueixen sent els candidats al play-off i sembla que, a poc a poc, no només el Prat s'assegura plaça. Els pratencs poden confirmar lloc a la fase d'ascens dimecres o dijous. Els set equips restants aspiren a les altres tres places, però els dos filials són, ara per ara, un esglaó (o mig) per sobre. Així doncs, es podria donar el cas que cinc equips (Manlleu, Terrassa, Vilafranca, Cornellà i Santboià), ara separats per quatre punts, busquin l'últim seient lliure.

  • Digne d'elogi. Explicava Alberto Fernández, entrenador del Rubí, després del Rubí 1-3 Pobla Mafumet, que és normal, però sap greu, que es pugui jutjar el curs del Rubí per un tram final en què els vallesans noten el cansament d'un curs exigent. Tres derrotes seguides a casa no oculten un any brillant, en què un recent ascendit que buscava la permanència la va assolir amb deu jornades de marge. El 4-2-3-1 de Fernández ha donat molt bons moments de futbol a Can Rosés. Si bé ara el play-off s'allunya, és just reconèixer el bon any dels rubinencs.

  • Perill barceloní. Tan Muntanyesa com Europa sumen una nova setmana sense tancar la permanència. Els de Miki Carrillo són cinc punts per sobre del descens, i els escapulats, tres per sobre. A l'horitzó, un enfrontament directe al Nou Sardenya a principis de maig, i creuaments amb el Masnou i equips de la part alta.

  • Dos... o tres per un. L'espectacular triomf de la Grama a Amposta situa els colomencs empatats a punts (amb el goal average perdut, això sí) amb el Vilanova, l'equip que marca la salvació. El frec a frec amb els dos equips serà clau per evitar la tercera plaça del descens. Serà un duel a dues bandes... o a tres. El Vic, ara a tres punts del descens, rebrà els de Toni Romero en dues setmanes. Els osonencs, i els equips barcelonins (veure punt anterior) poden veure's immersos en una lluita per la salvació que enguany va cara.

  • A punt de la sentència. La derrota (amb molta mala sort) del cuer a Castelldefels el deixa al límit de l'abisme. El Masnou podria ser equip de Primera Catalana aquest dimecres, si no aconsegueix derrotar l'Europa i Vilanova o Grama guanyen el seu duel (un dels dos seria suficient). Els maresmencs rebran l'Europa buscant trencar el malefici a casa, on no guanyen des de la primera cita del curs. El penúltim, l'Amposta, també es complica les opcions de salvació. I més si tenim en compte que ja ha jugat la 33a jornada, i per tant només aspira a sumar 12 punts més. La salvació és 5 punts per sobre dels ebrencs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada