dilluns, 30 d’abril del 2012

Idees de la 36a jornada

Tenim campió. Tenim dos equips classificats per al play-off. Tenim dos equips descendits a Catalana. Tenim cinc candidats per a les dues places de fase d'ascens restants. Tenim molts equips, catorze, salvats. Tenim quatre equips que busquen el·ludir l'última plaça de descens.

Les dues últimes jornades arriben amb el pes decisiu que se li suposaven, implicant molts equips, la meitat dels que competeixen a la categoria. La jornada 36 ha servit per fer un pas més cap al 13 de maig, la data que tancarà una lliga regular vibrant, de matins de diumenge assoleiats, però també, de núvols inesperats i presses per resoldre situacions adverses.

Aquestes són les meves idees de la 36a jornada:

  • Passadís. El Prat celebrava el campionat assolit la setmana passada amb derrota, però amb el dolç sabor de la festa posterior amb els aficionats al Sagnier. Queden dos partits per assaborir la gesta, i veure què depara el sorteig de l'esperat play-off. Al passadís dels jugadors grana s'hi va afegir un gall potablava gegant, dels Diables del Prat. A més, l'AE Prat va regalar un gall potablava al CF Pobla Mafumet. El teniu a la foto:

Passadís dels jugadors de la Pobla al campió / José Manuel Rivero
Passadís dels jugadors de la Pobla al campió / José Manuel Rivero



  • En el millor moment. Un nou triomf amb gols i excel·lent rendiment del poder ofensiu de l'equip deixa l'Espanyol B matemàticament al play-off, i molt a prop de confirmar la segona plaça, que dóna cert avantatge de cara al sorteig de la primera ronda de fase d'ascens. Els blanc-i-blaus acabaran el curs gairebé com es van proposar. No han estat campions, però l'empenta final els conduirà a la segona plaça si no perden diumenge contra el Vic o, si ho fan, si la Pobla també perd. En tot cas, l'equip serà el que més setmanes ha estat en play-off aquest curs: 34 jornades.

  • A punt. El triomf al Sagnier deixa la Pobla Mafumet molt ben encarat per tancar l'accés matemàtic al play-off. Els grana s'asseguraran ser a les rondes per l'ascens si guanyen diumenge que ve, o, si no ho fa, si el Terrassa i el Cornellà fan igual o pijtor resultat. Els de Kiko Ramírez, per ara, resten aliens a l'estat del Nàstic a Segona.

  • Segueix la lluita. A més de la Pobla, quatre equips opten encara a les dues places de play-off que encara no s'han adjudicat. Cornellà i Santboià ho tenen complicat, depenen dels resultats dels demés i de remuntar massa punts. El Terrassa també depèn de què facin Manlleu i Pobla, però la distància dels vallesans cap al quart és només d'un punt. El Manlleu, amb l'empat a Amposta, retenia la quarta plaça, preparat per a dues jornades decisives.

  • L'altra lluita. Amb el gol anotat a Rubí, Bakary sumava la seva 19a diana del curs, igualant al capdavant del llistat (el podeu consultar complet aquí), el davanter del Manlleu, Dani Planagumà. Aquesta serà una altra de les lluites que ens plantegen les dues últimes cites del campionat. Carlos Martínez, amb un gol menys, i Enric Gallego, amb dos, també presenten candidatura.

  • Salvacions. Castelldefels, Rubí, Vic, Balaguer i Olot aconseguien, via calculadora, el que ja era un fet més o menys provat les últimes setmanes, la seva continuïtat a Tercera. Per als primers era qüestió de temps, però per a equips que han patit, dins o fora del camp, com Vic, Balaguer o Olot, la salvació és tot un premi a dues setmanes del final. Els tres nouvinguts d'enguany, doncs, seguiran un any més a la categoria.

  • A un pas. El vital triomf del Muntanyesa contra el Gavà, amb l'inversemblant gol d'Isaac Maldonado, deixa els de Miki Carrillo a tocar de la permanència. L'obtindran si puntuen diumenge vinent al Nou Sardenya, al derbi barceloní de la penúltima jornada o, si perden, si també ho fan o Grama o Vilanova.

  • Punt d'or. L'empat in extremis gràcies a dos gols de falta donava a l'Europa un importantíssim punt a Olot. Els de Pedro Dólera mantenen coixí (4 punts) sobre el descens, i per tant depenen d'ells mateixos per, si guanyen contra el Muntanyesa, assegurar la permanència. El final de curs està sent complicat però l'equip treia forces ahir per fer un important pas cap a la salvació.

  • Nova oportunitat. La derrota de la Grama a Vic posava els colomencs contra les cordes, però la desfeta del Vilanova dóna una nova opció als de Toni Romero, ara per ara salvats, quan tenen només un punt més que els del Garraf. Diumenge vinent passa per Can Peixauet el campió. Un triomf colomenc podria sentenciar el descens si el Vilanova perdés a casa contra el Cornellà. Són els partits decisius.

  • Agonia. La derrota als Canyars situa el Vilanova més contra les cordes que mai. La salvació és a un punt, però només queden sis per disputar-ne i la guerra en paral·lel amb la Grama serà crua. Qui es vulgui salvar necessita assegurar els triomfs diumenge vinent i arribar a l'última jornada al tot o res. Diumenge passa per l'Alumnes Obrers el Cornellà, que esgota les últimes opcions de play-off.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada