dimarts, 10 de juliol del 2012

L'Espanyol B compra plaça a Segona B

Era, pràcticament, un secret de domini públic i avui s'ha confirmat. L'Espanyol B jugarà el curs que ve al grup 3 de la Segona Divisió B. La plaça dels blanc-i-blaus a Tercera l'ocuparà el Palamós, millor tercer de Primera Catalana. Per tant, el curs vinent hi haurà cinc equips nouvinguts a la categoria.

El que va impedir l'Extremadura a la segona ronda del play-off ho ha possibilitat la petició del club a la RFEF d'ocupar alguna de les places vacants pels equips descendits per causes econòmiques. La petició i, en conseqüència, l'abonament de 190.000 euros, pas obligat per als equips que vulguin ocupar els llocs alliberats.



La notícia la va avançar divendres Mundo Deportivo, citant fonts federatives que s'havien posat en contacte amb el RCD Espanyol; i avui s'ha fet oficial mitjançant comunicat de la RFEF i nota al web del club barceloní.

Després de resoldre's els descensos i corresponents ascensos per proximitat geogràfica (primer hi optaven aquells equips de la mateixa demarcació que poguessin pagar l'aval), l'Espanyol ha estat correspost amb una plaça després que fos el primer club a sol·licitar la possibilitat un cop s'esgotessin les assignacions del primer tipus.

Raúl Longhi, renovat, debutarà com a tècnic a Segona B / Pere Puntí - Mundo Deportivo

Amb l'ascens, doncs, el filial blanc-i-blau torna a la categoria de bronze dos anys després de l'última experiència. La temporada 2009/2010 l'Espanyol B descendia a Tercera, en què ha jugat les dues últimes temporades. La 2010/2011, amb Toni Rovira, primer, i Ferran Manresa, després, a la banqueta, en què no va aconseguir entrar a play-off per ben poc; i la finalitzada fa un mes, en què va acabar la lliga segon però va caure eliminat a la segona ronda de la fase d'ascens.

Els catalans de Segona B, doncs, passen a ser 9. Als 6 que ja hi havia l'any passat (Badalona, L'Hospitalet, Llagostera, Lleida, Reus i Sant Andreu) s'hi suma un descendit de Segona (Nàstic) i dos que venen de Tercera, un ascendit esportivament (Prat) i l'Espanyol B després de l'adquisició d'una plaça vacant.

De fet, el club blanc-i-blau, avançant-se a la confirmació, està configurant una plantilla més professionalitzada, amb menys pes de joves de la cantera. Ha signat ja els següents jugadors: Fran Miranda (Alcoià), Nacho Heras (Atlètic de Madrid C), Antonio Pino (Gimnástica Segoviana), Iván Moya (Écija), David Cubillas (Deportivo B), Iker Seguín (Lemona), Ferran Monzó (Jove Espanyol), Iván Sales (Castelló), Juanma Lobato (San Roque) i Víctor Armero (Lucena); Pugen del juvenil: Germán Parreño, Héctor Rodríguez i Rufo; i ha donat una elevada, i sorprenent, llista de baixes (la podeu consultar aquí) en què s'inclouen homes destacats d'aquest curs com Bakary (21 gols), Pirulo, Pau Senent, Cunill, Gabi o Sergi Darder, a més de Dinu, Tiko Messina, Marvin Zegelaar, Fortet o Blanchart.

Sembla que seguiran Edgar Badia (si Cristian continua al primer equip), Clerc, Canal, Paul Quaye o Jorge Díaz. Cristian Gómez serà home del primer equip, i es desconeix, per ara, què passarà amb el virtuós Christian Alfonso.

El lloc de l'Espanyol B l'ocuparà el Palamós, que torna a la categoria després del traumàtic descens viscut a Vilafranca el maig de 2011. Els baixempordanesos van ser el millor tercer classificat a Primera Catalana, i per tant, el millor equip dels que no van ascendir (primers i segons, Figueres, Rapitenca, Vilassar i Júpiter, ho van fer).


El comiat del Palamós de Tercera va acabar amb incidents / FansPalamoscf


El moviment afecta dos equips gironins més, que en aquest cas conserven la plaça que havien perdut descendint: el Peralada segueix a Primera Catalana i l'Anglès es manté a Segona, la categoria inferior.

Acomiadem, doncs, l'Espanyol B com a equip seguit intensament per tercera.cat. Agraeixo el bon tracte dels companys de premsa sempre que m'he acostat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, així com l'accessibilitat de la majoria de jugadors, com Edgar Badia, Cristian Gómez, Toni Cunill o Gabi López, entre d'altres, que s'han prestat sempre a col·laborar amb aquest blog. Molta sort a Segona B o en els propers reptes dels jugadors de la plantilla 2011/2012.

I al Palamós CF, benvingut a la categoria, serà un plaer seguir enguany el degà del futbol català. Ben tornats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada