divendres, 14 de setembre del 2012

Prèvia J4, de Balaguer al Nou Sardenya

Quarta jornada del campionat de Tercera i ja tenim dos equips (Cornellà i Olot) que tenen assegurada plaça entre els quatre primers quan acabi la jornada. Dos equips tenen posició preferent entre els colíders i un grup de 10 conjunts, la meitat dels que competeixen, que empaten a 4 punts. Bloc central apassionant, que ve acompanyat d'una cua de la taula amb equips que busquen fer passos vitals: quatre conjunts volen obtenir la primera victòria i un d'ells, el Terrassa, espera, a més, marcar el primer gol.

Jornada molt interessant que es reparteix entre els dos dies del cap de setmana, i que durarà 28 hores. De Balaguer al Nou Sardenya.

Aquests són els horaris de la 4a jornada:

DISSABTE, 15 DE SETEMBRE
17h Balaguer-Gavà

DIUMENGE, 16 DE SETEMBRE
12h Castelldefels-Figueres
12h Pobla Mafumet-Júpiter
12h Rapitenca-Vilassar
17h Manlleu-Vilafranca
17h Palamós-Cornellà
17h Olot-Gramenet
18h Santboià-Terrassa
18h Vic-Muntanyesa
19h Europa-Rubí

Com cada setmana, aposto per un partit de la jornada. Una tria molts cops complicada (com tota tria), així que agafeu-ho com una proposta, que no alterarà el seguiment dels altres nou duels que poden ser igual o més intensos, o fins i tot de més qualitat.

Aquesta setmana aposto pel partit que es viurà al Joan Baptista Milà. El Santboià espera seguir calibrant la recuperació (el 4 a 0 encaixat a Cornellà en l'estrena va ser el cop inicial) davant un equip necessitat (cal entendre la profunditat de l'adjectiu en aquest tram inicial del  curs. El Terrassa arriba a Sant Boi sent l'únic equip que encara no ha marcat. L'any passat, el Vic va trigar 445 minuts (fins als últims instants de la J5) a obrir el compte de gols a favor. Els de Miguel López han anunciat aquestes últimes hores dues incorporacions: la del defensa Sergio Martínez (pot actuar de central i de lateral), que fins ara ha jugat a l'Orense, amb passat al Cornellà i el Badalona; i la del lateral esquerre Fran González, procedent del Zamora, amb passat al Burgos, el Badalona i les categories inferiors del FC Barcelona. Dues arribades per a dues absències notables, les de Dani Iglesias, lesionat des del Torneig d'Històrics de fa un mes, i Jordi Martínez, una de les principals referències atacants de l'equip. Crec que serà un partit obert, dominat per l'ansietat del Terrassa de reivindicar-se en una plaça complicada. Serà un partit de bon record per a Xavi Molist, que l'any passat va anotar un hattrick, amb un dels gols, el segon, que va entrar al TOP-5 dels millors gols del futbol català segons Esports en Xarxa, en tercera posició:



Deu equips, la meitat del grup, empaten a 4 punts, i quatre d'aquests conjunts s'enfronten entre ells.

Un d'ells, en un altre duel de molta igualtat, serà el partit entre quatribarrats, Manlleu i Vilafranca. Dos dels equips que millor paper van fer el curs passat es creuen a Osona amb la intenció de desfer l'empat a punts i obtenir un triomf de prestigi. Els de Jordi Dot arriben a la cita després de caure a la final de la Copa Catalunya, dimecres, contra el Nàstic. Els osonencs esperen recuperar el gol i els triomfs a casa, on van caure contra el líder, el Cornellà, en l'únic precedent d'aquesta lliga (0-2). Un partit que podreu veure per televisió. Les càmeres d'El 9 TV enregistraran el duel, que s'emetrà a l'XTVL, al programa Esports en Xarxa, diumenge a partir de les 19'30 hores. El Vilafranca només ha guanyat un cop el Manlleu, en 12 partits oficials, a Primera Catalana, el 2006. Teniu, com cada setmana, les dades que recull Lluís Montaner a El Blog de la prèvia.

L'altre duel entre empatats a 4 punts és el que tancarà la jornada, diumenge al vespre al Nou Sardenya. L'Europa busca retrobar-se amb el triomf (empat i derrota les últimes dues setmanes) i donar la primera alegria de l'any a la seva afició, després de l'empat al debut a casa contra la Rapitenca. Arriba a Gràcia un vell conegut del club escapulat, Alberto Fernández. El Rubí arriba amb més confiança després d'haver obtingut el primer triomf de l'any diumenge passat, gràcies a un gol in extremis de Javi Sánchez contra la Pobla. Un partit que podria servir per què Gatell i Cano superin registres rodons amb l'Europa. Ho llegíem aquesta setmana al web del club.

Del partit que tancarà la jornada al partit que l'obrirà. Serà aquest dissabte, a Balaguer.

El Gavà disputarà el tercer partit dels quatre disputats en dissabte. Els homes d'Albert Poch, reforçadíssims després de l'excel·lent treball en el triomf contra el Palamós, visitaran la Noguera esperant sumar al camp d'un equip que encara no ha guanyat (un empat i dues derrotes). El Balaguer, que com l'any passat vol apel·lar als partits de casa com a claus per a la permanència, buscarà un primer triomf per obrir el camí a l'esperat objectiu. Podeu llegir la prèvia al blog de Havok dedicat al CF Gavà.

Els colíders afronten reptes per intentar trencar l'empat al capdavant.

L'Olot, únic equip que encara no ha encaixat cap gol, rep una Gramenet en trajectòria ascendent. Numèricament (de perdre 0 a 3, a guanyar per 1 a 0, passant per un empat sense gols) i anímicament i de conjuntar un equip amb moltes cares noves, els colomencs toparan amb un dels equips més sòlids en aquesta arrencada. Els de la Garrotxa no han concedit cap gol i n'han marcat 5. La inspiració té nom i cognom: Carlos Martínez, Carlitos, que colidera la taula de màxims golejadors. Carlitos va jugar a la Grama fins el 2010, iniciant aquell curs al filial colomenc. El davanter és l'únic jugador de Tercera que ha marcat a les 3 jornades disputades. Rodri no podrà comptar amb el lesionat Jordi Hostench, però sí amb Matthew Edile. El lateral nigerià ha superat els difícils moments d'inici de curs, amb traspàs cancel·lat al Peralada, i entra a la convocatòria de l'Olot. Podeu llegir la prèvia del web del club en aquest enllaç.

Jugarà a domicili el líder amb millors xifres. El Cornellà sí que ha encaixat gol (un, el de Jorge Sánchez), però n'ha marcat 12, que li valen per situar-se al capdavant. Els homes de Jordi Roger han agafat velocitat de creuer i han confirmat les moltes apostes d'aquest estiu (a la prèvia d'aquest curs no vaig dubtar a situar-los com a favorits). El bloc, però, vol anar pas a pas (lògic tenint en compte que queden 35 jornades) i ara visita un escenari mític del futbol català. El Palamós espera consolidar el Nou Municipal com a base per a la bona marxa de l'equip. Després de l'empat contra el Muntanyesa, els d'Edu Urdiales tenen ara un repte majúscul: batre un dels colíders. El gran perill per als baixempordanesos serà Boris Garrós, que colidera la taula de màxims golejadors amb Carlitos, amb 4 dianes.

Busquen consolidar plaça en zona de play-off, i recuperar-se de la primera derrota, dos equips més.

El Castelldefels veia aturat un excel·lent inici en la desena temporada consecutiva a Tercera amb la golejada encaixada al Nou Municipal de Cornellà (6-1). Les dues victòries precedents mantenen els d'Escudero en quarta plaça i ara rebran als Canyars el Figueres, un rival inèdit a Tercera, com s'explica en aquest article al web del club mariner.  L'últim precedent, el 2005 a la Copa Catalunya. Els empordanesos, que arriben d'empatar amb el Manlleu, superarien els del Baix Llobregat a la taula si sumen el primer triomf a domicili de la temporada. El partit es podrà seguir en directe per TV per internet... i mitjançant dues plataformes, la televisió pròpia de la UE Figueres (uefigueres.cat) i la de Castelldefels TV (castelldefelstv.org o castelldefels.org).

Després de dos triomfs per la mínima que el catapultaven a les primeres places, la Pobla Mafumet tastava la seva pròpia medicina diumenge passat a Rubí (1-0). Els d'Ivan Moreno, que aquesta setmana reafirmaven el compromís de filialitat amb el Nàstic, rebran un nouvingut, el Júpiter, que busca estrenar el caseller de gols lluny de la Verneda. Prova de nivell per als de Juanjo García, que no podrà comptar amb Elhadji, sancionat per l'expulsió contra l'Olot. Els companys de Planeta Júpiter aprofitaven la setmana passada per entregar els premis als millor jugador del curs passat, Raúl Cortezón (ara al Martinenc) i al màxim golejador, David Romo, ho podeu llegir aquí. Els barcelonins esperen tornar del Tarragonès havent sumat.

La quarta jornada servirà per veure el primer duel entre dos nouvinguts.

La Rapitenca vol iniciar el bon camí a la Devesa, després de la derrota contra la Pobla de fa tres setmanes. Rebrà un Vilassar de Mar encoratjat després de l'últim triomf al Xevi Ramon contra l'Europa (1-0). Els homes d'Antoni Teixidó busquen el primer triomf de la temporada, després d'encadenar dos empats a domicili. El club ebrenc anunciava aquesta setmana una nova incorporació, la de l'atacant Luis Zambrano. Ho podeu llegir en aquesta nota al web.

Buscarà també el primer triomf del curs el Vic. Els osonencs rebran un Muntanyesa reforçat després d'obrir el compte de victòries diumenge passat contra el Balaguer (1-0). Els de Manolo González van aprofitar aquesta setmana per disputar un amistós contra l'Horta. Ho podeu veure gràcies a la notícia de BTV Esports. El Vic acumula dos partits sense marcar, des del gol aconseguit per Albert Soler a Can Rosés en l'estrena del campionat.

A gaudir una jornada que no és decisiva, però que presenta moltíssims al·licients, del coliderat a la lluita pel play-off, passant per les esperades estrenes golejadores i del compte de victòries de diversos equips.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada