divendres, 21 de setembre del 2012

Prèvia J5, de Can Peixauet a Cornellà

Un derbi. Dos derbis. Primer contra cuer. Duels entre aspirants. Igualtat.

Malgrat una classificació amb dos colíders destacats, la revisió de la jornada ens mostra molts duels oberts, i la recuperació d'un històric derbi barceloní, al qual m'acostaré demà (i seguiré per tercera.cat). Arribem a la jornada 5, podem començar a tancar les conclusions inicials a l'arrencada de curs.

Aquests són els horaris de la J5:

DIUMENGE, 23 DE SETEMBRE
11'45h Gramenet-Pobla Mafumet
12h Júpiter-Europa
12h Gavà-Vic
12h Muntanyesa-Olot
12h Rubí-Rapitenca
16'30h Figueres-Palamós
17h Vilafranca-Castelldefels
17h Terrassa-Vilassar
18h Santboià-Manlleu
19h Cornellà-Balaguer

El partit de la jornada serà un autèntic derbi. Diversos periodistes qüestionen molts cops el sentit que, des de la professió, donem al concepte. En parlava en un excel·lent article al diari ARA el company Jordi Sunyer (enllaç aquí, us caldrà ARA Premium, registre gratuït). Estic segur que en Jordi coincidirà que el que es viurà diumenge a la Verneda serà un autèntic derbi. El Júpiter, retornat a Tercera una dècada després, rebrà un dels seus (si no EL seu) rivals històrics, l'Europa. Els escapulats, amb els ànims alts després del treballat triomf de diumenge passat contra el Rubí (i l'ingrès en places de play-off), esperen obtenir el segon triomf a domicili. Els de Juanjo García, però, no ho posaran fàcil. Elhadji tornarà a jugar després de la sanció, i s'enfrontarà al seu exequip, un Europa en què va debutar quan era conegut com a Drogba (veure article). Al mateix web de l'Europa, ja disposeu de la prèvia, en aquest enllaçBTV Esports n'ha fet una prèvia (combinada amb la del Muntanyesa-Olot) que podeu llegir en aquest enllaç.

També tindrem derbi a l'Empordà. El Figueres rep el veí del sud, del Baix Empordà, el Palamós. Dos equips que ja van creuar-se el curs passat a Primera Catalana (primer i tercer a la classificació final). Al duel de Vilatenim, empat a zero entre dos conjunts que ara, sent nouvinguts a Tercera, han arrencat amb bones sensacions. Els altempordanesos arriben al duel després de la prestigiosa victòria als Canyars, mentre que el Palamós buscarà retrobar-se amb la victòria. No guanya des de la jornada inaugural, amb el 0 a 3 assolit a Can Peixauet. El Figueres ha explicat, en un article al web del club, que el partit serà jornada econòmica.

En aquesta jornada s'enfronten el primer contra l'últim. Serà, al partit que tancarà la jornada. El Cornellà buscarà mantenir els excel·lents registres (ple de victòries i equip amb més gols a favor, amb el doble de gols que el següent equip més realitzador) contra el cuer, el Balaguer, que només ha sumat un punt de dotze possibles. El Balaguer, que no guanya lluny de la Noguera des de fa 5 mesos (0-2 al Nou Sardenya), espera arrencar alguna cosa positiva davant un rival totpoderós, a qui no derrota al seu camp des de fa 10 temporades. Podeu llegir una prèvia del duel al blog del company Jorge Vázquez, en aquest enllaç.

L'altre colíder, i l'únic que no ha encaixat encara cap gol viatja a Barcelona. L'Olot jugarà a la Bombonera de Nou Barris, en un camp complicat per als rivals, esperant mantenir la plaça preferent. Pel cantó local, el Muntanyesa de Manolo González espera retrobar la relació amb el gol, necessària, i més per a un equip que vol assegurar el màxim de punts possible a casa. L'equip presentava aquesta setmana un últim fitxatge, el davanter Manu Sosa. El podem conèixer, i escoltar l'opinió del tècnic barceloní, en aquesta vídeonotícia de BTV Esports:


Busca consolidar plaça de play-off en un escenari complicat la Pobla Mafumet, ara mateix a la tercera posició. En el duel que obre la jornada el filial del Nàstic arriba a Can Peixauet per enfrontar-se a una Gramenet que després de la derrota a Olot necessita sumar, i més a casa. Els colomencs tenen un problema amb el gol: només n'han sumat un en quatre jornades. Per sort per als de Toni Romero, va ser per sumar els tres punts contra el Vic.

L'equip osonenc visitarà un camp de mal record, si tenim en compte el precedent del curs passat. Un Gavà en excel·lent estat anímic (ve de derrotar el Palamós i el Balaguer) s'enfrontarà a un Vic a qui va esclafar (4-0) al partit del curs passat. Els osonencs, que en l'últim partit obtenien la primera victòria, molt treballada contra el Muntanyesa, esperen seguir sumant per allunyar-se del descens. Si bé els de Pere Vila només han guanyat un partit, també n'han perdut només un, a Can Peixauet i per la mínima. Aquesta setmana el club vigatà ha estat notícia per la col·laboració solidària que fa amb un equip del país africà de Sao Tomé. S'explica en aquesta notícia al web, escrita per Jordi de Planell. Per saber més sobre el partit, i com en tots els duels del Gavà, imprescindible visitar el blog de Havok. Ha escrit aquesta prèvia del duel, que inclou vídeo de Gavà TV.

Dos aspirants, dos equips que sumen 7 punts i que per tant empaten amb el quart classificat (l'Europa), s'enfronten entre ells. En un dels partits d'etiqueta de la categoria, el Santboià repeteix a casa (la setmana passada hi superava el Terrassa), contra el Manlleu, que arriba al partit després del triomf contra el Vilafranca. Dos equips, doncs, que venen de guanyar i d'enterrar les respectives derrotes amb el Cornellà que havien fet disminuir l'efecte de l'arrencada. Un partit amb molts al·licients per a ambdós bàndols.

Recuperar-se després de dues derrotes. Aquesta és la intenció del Castelldefels. Després de perdre a casa contra el Figueres, els mariners visiten ara un altre equip "necessitat" (les cometes són escrupoloses, som a la J5). El Vilafranca busca el gol (només n'ha marcat un, i de penal) i, de retruc, les victòries. Els de Puchi sumen 4 punts, i topen amb un partit molt igualat, a qui poden superar si el derroten, com va passar el curs passat (2-0). Dos equips amb un bon seguiment 2.0 al darrere. Per tant, no puc fer més que emplaçar-vos a llegir les prèvies del web del Castelldefels, obra de Carlos de Frutos; i la clàssica (i sempre obligada) entrada a El blog de la Prèvia, de Lluís Montaner, amb les principals dades del duel.

Xifres similars però diferents sensacions es viuran a Can Rosés. El Rubí, derrotat al Nou Sardenya, rep una Rapitenca que trobava l'alegria del triomf contra el Vilassar. Ara els de Teixidó tenen el difícil repte de treure quelcom positiu d'un camp complicat. A més, Alberto Fernández exposava, després de la derrota al camp de l'Europa, les dificultats tàctiques per les quals havia passat l'equip. La reacció, doncs, és previsible. De moment, però, la Rapitenca no ha perdut fora de casa... però tampoc ha guanyat, suma dos empats a domicili (Nou Sardenya i Terrassa).

Vol trencar amb la mala dinàmica el Terrassa. Penúltim classificat, amb un sol punt i sense haver marcat cap gol, el conjunt de Miki Carrillo busca reaccionar d'una vegada. Els vallesans rebran a l'Olímpic un dels equips nouvinguts a la categoria, el Vilassar, que ha perdut tres dels quatre partits disputats. La dificultat amb el gol als dos conjunts (un gol entre tots dos) pot ser una de les claus per analitzar la prèvia del duel. Podeu llegir com veuen el duel els companys de Terrassa Digital, en aquest enllaç.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada