dilluns, 29 d’octubre del 2012

Edu Urdiales (Palamós), primer tècnic cessat del curs

Aquest dilluns es coneixia la primera destitució d'un tècnic a la Tercera divisió d'enguany.

El Palamós CF ha comunicat al seu web que havia arribat a un acord per a la rescissió del contracte del fins ara tècnic, Edu Urdiales.

L'equip empordanès, que amb el 0-4 encaixat davant el Manlleu se situava cuer de la categoria, acumula sis derrotes consecutives.

Ens apropa la notícia des de Palamós el company de Ràdio Palamós, Óscar Fraile, en un article escrit per a tercera.cat.

Crònica d’una mort anunciada
Un article d'Oscar Fraile




Edu Urdiales ha estat destituït com a entrenador del Palamós CF. Segurament l’entrenador gironí no tingui tota la culpa de la pèssima dinàmica que arrossega l’entitat. Durant les darreres setmanes la situació ha anat adoptant un ferum estrany, incòmode per a molts i sobretot per al mateix Urdiales.

Abans d'arribar a l’aturada de dues setmanes, el Palamós va caure derrotat per zero a un contra el Vilafranca al Nou Estadi Municipal. Semblava que el destí de l’entrenador estava definit, però no. En un esforç titànic, el president de l’entitat, Miquel Aguilar, li va salvar el coll quan pràcticament tothom anunciava la seva marxa. Aleshores, la solució va ser despatxar quatre jugadors i fitxar-ne dos. A la tornada de les vacances, el Palamós va començar amb molt bon peu i semblava que es capgirava la dinàmica. A la finalització dels primers 45 minuts davant el Santboià, el degà guanyava i convencia. Però les segones parts han estat decisives per al treball de l’entrenador gironí. A Sant Boi, el Palamós va encaixar 4 gols en 45 minuts, per acabar perdent 5 a 2, i el diumenge passat, els palamosins en van encaixar 3 en 45 minuts, partit que es va emportar el Manlleu per zero a quatre. Després del partit, Urdiales va tenir una reunió amb el president i, posteriorment, en declaracions a Ràdio Palamós, es veia amb cor de redreçar la situació a Castelldefels, i si allà es perdia, posaria el seu càrrec a disposició de la junta directiva. No hi ha estat a temps.

La planificació de la temporada ha derivat en aquesta situació. La junta directiva del Palamós ja tenia els seus dubtes sobre l’entrenador just abans d'iniciar la temporada, es van haver de realitzar incorporacions d'última hora, com en el cas de Batanero, per edulcorar una plantilla poc experimentada a Tercera. De res li ha valgut a Urdiales ser dels millors en el curs d'entrenadors  títol que ha obtingut aquest any, justament per poder entrenar el Palamós a Tercera Divisió. El balanç no pot ser més negatiu. Només una victòria en vuit partits ha ensorrat el projecte del jove tècnic amb el degà del futbol català. Amb Urdiales també marxen del Palamós Pere González –segon entrenador- i Micky González –entrenador de porters-.

Aquesta ha estat una decisió presa mirant cap el futur. Aquest dijous, el Palamós té un partit de vital transcendència contra el Castelldefels, equip en hores baixes. El club ha decidit jugar en contra del temps. Ha fet fora l’entrenador i ara haurà de contractar abans de dijous un nou tècnic que pugui redreçar la situació.


(Podeu recordar l'últim partit del Palamós a l'extensa entrada que hi va dedicar en Pere Subirana al seu mateix blog, en aquest enllaç)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada