divendres, 19 d’octubre del 2012

Prèvia J7: Duel d'alçada

Torna la Tercera

Aquest és el primer gran titular per a aquesta J7. Dos caps de setmana de descans han portat 21 dies sense competició a la categoria. Vam gaudir de la cita ucraïnesa de la selecció catalana amateur, i ara, amb l'alegria del pas a la fase final, recuperem la competició amb un duel de molt nivell, el que disputaran els dos primers classificats.

Abans d'anar a la prèvia estricta dels 10 partits previstos per al cap de setmana, dues actualitzacions per situar les coses abans de la disputa de la setena cita del curs:
  • No hi haurà cap equip de Tercera a la Copa Federació. La Pobla Mafumet queia eliminada a la tanda de penals contra el Sant Andreu, després d'igualar el 2 a 0 encaixat al Narcís Sala. Un gol de penal estil Panenka de Josu decantava la balança per als andreuencs, però el partit servia per veure dos golassos pel cantó grana, els de Fran Carbia i Víctor Oribe. Imatges cortesia del CF Pobla Mafumet:
  • Fitxatges de tardor. Durant el llarg període de descans els clubs s'han mogut, i han actualitzat les plantilles. És complicat repassar-los tots, però aquest dijous el company Havok, del sempre recomanable (i recomanat a tercera.cat), Blog del CF Gavà, ha recopilat en un quadre la gran majoria d'ells en aquest enllaç. S'hi hauria d'afegir l'última novetat, que avança aquest divendres Mundo Deportivo, l'arribada de Miguel Reverté, ex de l'Amposta, al Vilassar de Mar.
Recopilades les dues novetats, toca tornar a viure el grup cinquè de Tercera.

Per a tots els que ho seguiu, en breu (quan el compte de visites de tercera.cat arribi als 6 dígits, a les 100.000 visites) tindreu un concurs que, espero, engresqui tots els seguidors de la categoria (i protagonistes: jugadors, entrenadors, gent dels clubs) a participar-hi!

Aquests són els horaris de la J7:

DISSABTE, 20 D'OCTUBRE
19'15h Cornellà-Olot

DIUMENGE, 21 D'OCTUBRE
11'45h Gramenet-Rapitenca
12h Gavà-Pobla
12h Muntanyesa-Europa
12h Júpiter-Vilassar
16'30h Figueres-Vic
17h Manlleu-Castelldefels
17h Vilafranca-Balaguer
17h Terrassa-Rubí
17'30h Santboià-Palamós

Carlitos vs Boris / FutbolCatalunya.com
El partit de la jornada és, evidentment, el duel entre el primer i el segon classificats, entre els dos únics equips invictes a la categoria. El Cornellà vol igualar un registre històric. Un triomf suposaria una fita per als de Jordi Roger. Un equip no arrenca amb 7 triomfs a les 7 primeres jornades des de fa 22 anys. L'últim a aconseguir-ho va ser la Gramenet, el curs 1990/1991. Al davant, però, el líder tindrà un Olot que només ha cedit dos punts en l'arrencada (un empat a Nou Barris), i que ha encaixat 2 gols en 6 partits. S'enfronten els dos equips més golejadors del campionat i, de retruc, els dos màxims golejadors de Tercera. Boris Garrós contra Carlos Martínez, Carlitos. 6 gols per banda. Un duel personal sobre el qual parla aquest article de FutbolCatalunya, amb la foto que incloc aquí al costat. Al web de l'Olot, tres informacions interessants: la prèvia, l'autocar habilitat per al públic garrotxí, i l'estrena de les transmissions de Ràdio Olot, amb David Planella i Jordi Guardiola al capdavant. Ho podeu llegir en aquest enllaç. Els olotins han anunciat poc després el fitxatge de Cristian Tissone. Un triomf olotí donaria als de Rodri el liderat de Tercera, quelcom que no passa des de l'octubre de 1988, quan els garrotxins se situaven al capdavant després de la J4 de la 88/89 (veure classificació), la dada l'aporta a Twitter en David Martínez. Sobre el Cornellà-Olot he escrit (i editat) una notícia en vídeo per a l'Esports en Xarxa i el portal XarxaNotícies.cat. És aquesta:



Els dos equips que han descansat 3 setmanes en zona de play-off amb els dos conjunts capdavanters tenen reptes complicats: mantenir la plaça de privilegi a domicili.

La Pobla Mafumet visita un Gavà que arriba al duel després de perdre abans de l'aturada a Olot, però esperant recuperar la bona línia mostrada durant les jornades anteriors. Els tarragonins, eliminats de la Copa Federació dimecres, només han marcat 1 gol, i n'han rebut 1 altre, en els tres partits que han disputat prèviament a domicili. Han sumat 4 punts dels 9 possibles.

Nou Barris acollirà el segon derbi barceloní del curs. El Muntanyesa, renovat de nou (4 altes i 5 baixes), rep l'Europa, que espera repetir l'èxit de l'últim duel ciutadà (0-1 a la Verneda) i mantenir la posició de privilegi. El club gracienc es retroba amb 3 jugadors clau a la Copa de les Regions, León, Cano i Rovira, l'autor del primer gol català i els dos jugadors que van disputar tots els minuts. El web del club inclou, com a cada jornada, la història curiosa del rival, un article de Genís de Moner que podeu llegir en aquest enllaç. El Muntanyesa, que frega les places de descens, espera retrobar-se amb la victòria 4 partits després, i mantenir la línia positiva de l'últim partit a casa, l'empat contra l'Olot.

Quatre equips tenen opcions de situar-se en zona de play-off. I dos d'ells són nouvinguts.

El Figueres espera mantenir l'excel·lent arrencada superant a casa un rival incòmode, el Vic. Els de Pere Vila, que compten amb un partit més, busquen mantenir la línia sòlida dels últims duels. El tècnic osonenc ja expressava, després de la derrota contra el Cornellà, que les coses s'estaven fent bé, i el partit pot ser una oportunitat per estrenar el caseller de triomfs a domicili. El Vic ha sumat 3 empats als 4 partits que ha disputat com a visitant. El Figueres, però, pretén allargar l'idil·li amb Vilatenim (7 punts de 9), símptoma que les coses s'estan fent bé a l'Alt Empordà.

Molt bé també s'està treballant a la Ràpita. Antoni Teixidó dirigeix un bloc que pretenia assegurar els punts a casa... però que encara no ha perdut a domicili. La Rapitenca ha empatat als 3 desplaçaments que ha fet (amb balanç golejador d'un sol gol, a favor i en contra). Ara els ebrencs viatgen a Can Peixauet, per enfrontar-se a una Grama que, amb un partit més, busca el segon triomf a Santa Coloma per anar allunyant-se de la zona perillosa (ara tres punts per sota). La Rapitenca és a només dos punts del quart classificat.

El partit avançat no li va permetre l'assalt al play-off, però el Santboià pot tenir una segona oportunitat al partit que tanca aquesta setena jornada. Repeteix partit al Joan Baptista Milà, on arriba un equip molt necessitat. El Palamós és quart per la cua (empatat amb penúltim i antepenúltim) i acumula quatre derrotes consecutives (amb balanç golejador 2-9). Els empordanesos, reforçats amb noms com el de Raúl Calvo, pretenen frenar un dels candidats a la part alta. El Santboià acumula sis partits sense perdre (l'única derrota la va patir a l'estrena, a Cornellà), si bé l'equip encadena tres empats consecutius.

Dos empats seguits, i quatre partits sense perdre, són els que acumula el Manlleu. L'última igualada davant el Terrassa, aconseguida de penal al tram final, reforça un inici solvent dels osonencs, amb menys gol que el curs passat (6 gols en 6 partits, per ara), però consistent al darrere (8è equip menys golejat). Ara visita el Municipal osonenc un equip que se situa just darrere dels de Jordi Dot, el Castelldefels. Els mariners han anat fins ara de dos en dos: van començar amb dues victòries, van encaixar dues derrotes, i ara acumulen dos empats seguits. Com seguirà la sèrie?

Tres duels centraran la lluita a la part mitjana-baixa.

El penúltim visita Vilafranca. El degà penedesenc, que no ha encaixat cap gol en els tres partits disputats al Penedès, espera mantenir-se invicte i imbatut a casa, contra un Balaguer que ho ha perdut tot a domicili, on només ha marcat un gol. De fet, els de la Noguera són l'únic equip que no ha sumat cap punt a domicili. Juga el Vilafranca i, per tant, cal passar pel Blog de la prèvia, en què Lluís Montaner explica les claus estadístiques del duel, en aquest enllaç.

La jornada 7 és la del derbi vallesà. El Terrassa, cuer, busca el primer triomf del curs (és l'únic equip que encara no ha guanyat) contra un Rubí que, amb un partit més, té 3 punts de marge sobre el descens, però només ha guanyat un partit dels set disputats. A Terrassa es planteja el partit com una oportunitat per al ressorgiment del bloc, després dels primers dubtes i d'un empat positiu (per les formes) a Manlleu. En fan prèvia els companys de Terrassa digital, en aquest enllaç. Podreu veure el partit poc després que es disputi. Serà emès a l'Esports en Xarxa, a la XTVL, a partir de les 19.30 hores.

Un nouvingut és en descens, i un altre s'hi situa només un punt per sobre. Duel d'ascendits a la Verneda. Júpiter i Vilassar cerquen el segon triomf del curs, una victòria que alliberaria el vencedor de les angoixes dels últims llocs. Els de Juanjo García esperen millorar els registres a casa (2 derrotes en 3 partits) i els registres golejadors (4 gols en 6 jornades), contra un Vilassar que, amb 3 gols anotats, ha reforçat l'atac amb l'arribada de noms interessants com els de Joan Luque o Miguel Reverté, habitual dels llistats de màxims golejadors, quan era el killer de l'Amposta. Partit igualat i amb objectiu clar: impulsar-se des de baix per abandonar el trio de la cua.

A gaudir del retorn!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada