divendres, 26 d’octubre del 2012

Prèvia J8, de Balaguer a Olot

Després del duel entre el primer i el segon arriba una nova jornada... amb el duel entre el primer i el tercer. I amb un duel històric a les comarques gironines. I molta disputa per les últimes places preferents. I partits amb equips necessitats.

S'apropa la primera meta volant, nou cap de setmana d'emocions al grup català de Tercera!

Aquests són els horaris de la J8:

DISSABTE, 27 D'OCTUBRE
17h Balaguer-Santboià

DIUMENGE, 28 D'OCTUBRE
12h Castelldefels-Terrassa
12h Pobla Maf.-Cornellà
12h Europa-Gavà
12h Rapitenca-Muntanyesa
12h Rubí-Júpiter
12'30h Vilassar-Gramenet
16'30h Vic-Vilafranca
17h Palamós-Manlleu
17h Olot-Figueres



El partit de la jornada és, per mi, l'Olot-Figueres, el partit que tancarà la jornada. Serà un duel històric, ja que arrossega registres de fa dècades. En primer lloc, i com han recordat diversos mitjans de les comarques gironines, els dos equips es retroben a Tercera 30 anys després. El curs 82/83 els dos equips van dominar el campionat: l'Olot va acabar primer, i el Figueres, segon, amb l'èxit afegit de l'ascens a Segona B. Ho explicava en un interessant article a emporda.info el company Lluís Ribera. El podeu llegir en aquest enllaç.

Ribera també incideix en el component individual del duel. Cinc olotins van passar pel Figueres, i quatre jugadors altempordanesos tenen passat a l'Olot. Per als homes de Rodri el duel podria suposar trencar un altre registre històric. Tenen la possibilitat de ser líders de Tercera 24 anys després.

L'Olot serà líder si el Cornellà perd a la Pobla de Mafumet i els olotins superen el Figueres. Un empat del Cornellà obligaria l'Olot a haver de guanyar de 7 gols o més per ser líders, una quimera. Un triomf figuerenc, de la seva banda, donaria moltes opcions als d'Arnau Sala de situar-se en places de play-off.

Si el partit suposa el duel entre segon i cinquè, aquesta J8 tenim un partit que enfronta dos equips en play-off. El líder visita una plaça complicada, la del tercer classificat. La Pobla Mafumet espera mantenir el ple de victòries a casa contra un Cornellà que no només ha guanyat els tres desplaçaments que ha fet, sinó que encara no ha encaixat cap gol lluny del Nou Municipal. Un triomf pobletà situaria els d'Ivan Moreno en plena lluita pel liderat. Partit de molt nivell al Municipal. Pel Cornellà, el duel arriba en plena situació convulsa extraesportivament. N'hem parlat al blog. L'equip, però, no va acusar el moment preelectoral en l'últim partit contra l'Olot.

I la quarta plaça? Es "jugarà" en set escenaris, si bé les opcions per a alguns equips són de carambola.

Un d'ells, ja l'he comentat, és el Figueres a Olot. El que té les opcions més directes és, lògicament, l'actual propietari. El Santboià, que compta amb un partit més, se situa per davant dels figuerencs per un gol més a favor. Ara visita el tercer per la cua, el Balaguer, en el partit que obre la jornada. Els de Juanjo Tenorio busquen el segon triomf a casa, recuperar les sensacions del 3 a 2 davant el Figueres, per sumar i sortir del descens. Al davant, l'equip de Miguel López, que encara no ha guanyat a domicili. No jugarà el partit Jordi Benet, sancionat. El jugador del Balaguer ha estat expulsat tres cops des que va arrencar la competició.

Un empat, combinat amb derrotes de Figueres i Santboià, beneficiaria un Manlleu que, reforçat pel triomf del cap de setmana passat contra el Castelldefels, busca ara guanyar a Palamós. L'equip empordanès suma 5 derrotes seguides i 6 partits sense guanyar. De fet, l'únic triomf va ser a la jornada inaugural, i lluny del Nou Municipal. El Manlleu, en clara trajectòria ascendent (només ha perdut un partit, i a domicili suma 5 punts de 9 possibles) es trobarà amb un equip necessitat, que és penúltim a la taula.

Va ser quart fins al cap de setmana passat. Ara és 7è, però és conscient que un triomf el pot retornar a la zona preferent. L'Europa empatava a Nou Barris però manté uns bons registres en l'inici de curs (una sola derrota). Ara rep un dels equips que han començat bé, el Gavà. Els gavanencs sumen 8 punts, però s'han sobreposat a un començament complicat, amb resultats convincents. Ara, després de veure com Fran Carbia impedia un meritori triomf contra la Pobla, els d'Albert Poch esperen sumar al Nou Sardenya. El moment institucional no és el més adequat. Aquesta setmana el cos tècnic ha denunciat deutes de 5 mesos als cobraments. Ho explica Havok en aquest enllaç. A l'Europa, en canvi, motius per somriure. A la bona trajectòria esportiva s'hi suma el reconeixement al capità Àlex Delmàs, que aquest dijous era distingit millor esportista de l'any a la Nit de l'Esport. Enhorabona al capità! Ho podeu llegir en aquest enllaç, i al web veureu que no va ser l'únic reconeixement que es va endur l'entitat gracienca. En paral·lel, BTV Esports dedicava aquesta setmana un reportatge al davanter gracienc Rubén Epitié, un habitual del futbol català els últims cursos. El podeu veure en aquest enllaç. Teniu la prèvia del duel al blog de Havok, i que inclou la notícia de Gavà TV en què es tracta la qüestió dels impagaments.

Opcions més remotes de play-off per a Vilafranca, Rubí i Rapitenca.

L'interessant del partit del degà penedesenc és veure si manté l'extrema rendibilitat dels gols que marca. Visita, de fet, un equip que encaixa pocs gols, el Vic (5 gols en contra en 8 partits), i que n'ha marcat exactament els mateixos, 3. Són, de fet, els equips que menys gols han marcat. Per als vigatans els gols han donat 7 punts; per al Vilafranca, 11. Els homes de Pere Vila buscaran un triomf per defugir la zona perillosa, i alhora posaran a prova l'entramat defensiu de Puchi. Podeu llegir la prèvia del duel, lògicament, al blog de Lluís Montaner, en aquest enllaç.

Sense haver perdut a domicili (4 empats) i havent cedit una sola derrota en 7 partits, la Rapitenca torna a la Devesa esperant sumar la tercera victòria per mantenir-se entre els escollits. Els d'Antoni Teixidó reben un Muntanyesa renovat, que aquest dijous anunciava una nova alta, la de David Biyong. Els de Manolo González, dos punts per sobre del descens, esperen sumar el primer triomf a domicili (1 punt de 9 possibles) davant un conjunt ebrenc que només ha encaixat un gol a casa, el que li va suposar l'única derrota fins ara (contra la Pobla).

Un triomf de molt de pes, a Terrassa, reforçava un Rubí que, amb un partit més, és desè. Ara els d'Alberto Fernández reben un equip altament necessitat, el Júpiter. Els barcelonins freguen el descens (són quarts per la cua) i acumulen 5 derrotes seguides. Aquesta setmana el club de la Verneda emetia una nota de premsa (en aquest enllaç) en què s'anunciaven tres noves baixes. També marxa, en aquest cas del Rubí, el defensa Josué, i arriba el mitjapunta Roger Roma, fins ara a l'Olesa.

Després de guanyar, precisament, a la Verneda, el Vilassar de Mar buscarà el tercer triomf del curs contra la Grama. Els colomencs, reis de l'empat (5 fins ara) busquen, de la seva banda, el primer triomf a domicili, on només han perdut en la visita a Olot. Els dos equips es troben empatats a 8 punts, i una victòria suposaria aire, tenint en compte que el descens és 4 punts per sota. El partit serà retransmès pel company Pep Vidal, especialista també del Masnou, per Vilassar Ràdio, i amb connexions a La Xarxa.

I la pregunta que tanca la prèvia: s'estrenarà el Terrassa? 4 derrotes en 7 partits, en què no ha sumat encara cap triomf. El cop de la derrota contra el Rubí ha de ser superat... als Canyars, contra un Castelldefels que també busca la recuperació. Els mariners, que naufragaven a Manlleu fa set dies, acumulen 5 partits sense guanyar, amb un balanç de punts, 2 de 15, que convida a la recuperació. Si el partit es resol amb victòria, el derrotat sortirà molt perjudicat anímicament. Aquests dies el Terrassa ha anunciat la rescissió de contracte de Willy Yemba, que no havia comparegut als entrenaments les últimes setmanes.

Jornada 8 i ja tenim duels de molt de pes...

Escombrant cap a casa, aquesta és la penúltima jornada abans de la Lliga Texeira! Si hi voleu jugar, i optar a la samarreta signada del porter del Prat, teniu les bases del concurs en aquest enllaç, a la secció Concurs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada