dilluns, 8 d’octubre del 2012

Què cal saber de la Copa Regions UEFA?

Entrada per intentar posar al dia tot el que fa referència a la selecció catalana amateur i a la fase intermèdia de la Copa de les Regions UEFA. De l'última hora a tot allò que cal saber per seguir 6 dies, i 3 partits, de competició del combinat de jugadors del grup català de Tercera. Per començar, i aprofitant les entrevistes que vaig fer divendres a la recepció de la Secretaria General de l'Esport i la FCF als jugadors, he editat una notícia per a l'Esports en Xarxa en què intento explicar la cara més personal dels seleccionats: les seves ganes de fer un bon paper, el seu pas per Ucraïna i, en el cas del seleccionador, el beneït problema de configurar una llista:




Quina és l'última hora?

Els jugadors van arribar a Kíev diumenge a la tarda, s'han allotjat en un cèntric hotel de la capital (el primer dels dos en què dormiran) i aquest dilluns han fet l'única sessió preparatòria en terreny ucraïnès. La delegació ha visitat aquest dilluns l'Estadi Olímpic de Kíev, seu de la final de l'Eurocopa 2012, i ben proper al primer hotel de concentració. Alguns jugadors ens han deixat, a Twitter, instantànies de les vistes de l'hotel, i d'un dilluns que s'ha despertat plujós a Ucraïna:

Visita a l'Estadi Nacional / FCF


Foto: Alex Cano (@alexcano4)
L'estadi Olímpic de Kíev, des de l'hotel / Ivan Cristino (@ivancristino)

La FCF facilitava també fotos del vol d'anada, i de l'arribada, instantànies que també transmetien alguns dels periodistes desplaçats, com Rubèn Miró:

Bayona, Guillem Cornellà i Ivan Cristino, a l'avió / FCF

Bona part dels jugadors, camí de Kíev / FCF
Arribada a Kíev / Rubèn Miró (@rubenmiro)

Després de les imatges, les respostes a les principals preguntes d'una setmana diferent per al nostre futbol:


Què és la Copa de les Regions UEFA?

La Copa de les Regions UEFA vol ser la màxima competició continental del futbol amateur. Per coronar el campió europeu, la Copa s'estructura en 3 grans fases.

- La fase estatal, que Catalunya va superar imposant-se en dues rondes; primer, a la Vila-joiosa (Alacant), i després, a Astúries, el mes d'abril, superant el combinat local.

- La fase intermèdia, que disputarà ara a Ucraïna, en què la Catalana amateur jugarà contra les seleccions regionals de Bèlgica (Ardenes), Eslovènia (Ljubljana) i Ucraïna (Nove Zhytya).

- La fase final (juny 2013), en una única seu, en què s'enfrontaran els 8 equips vencedors dels grups de la fase intermèdia. Els grups es van disputant abans que acabi l'any. Per ara hi ha un combinat ja classificat, el d'Isloch (Bielorússia), i aquest dimarts coneixerem el segon, que sortirà del duel entre el Vèneto i Kujawsko-Pomorski (Polònia).


Quan jugarà la Selecció?

La selecció catalana disputarà 3 partits a Ucraïna.

- Dimarts 9 d'octubre (14h): Bèlgica-Catalunya

- Dijous 11 d'octubre (14h): Eslovènia-Catalunya

- Dissabte 13 d'octubre (13h): Ucraïna-Catalunya


On jugarà?

La selecció s'allotjarà a Kíev, però disputarà els partits en 3 localitats de la rodalia de la capital ucraïnesa. Aquesta és una situació aproximada:

Gràfic: tercera.cat

Els companys Jorge Vázquez i Lluís Montaner m'han fet arribar algunes fotos que han pogut trobar dels camps (en el cas de Bucha, dels possibles camps) en què jugarà Catalunya. Són les següents:


El camp de Liuzith
Al fons, el camp de Liutizh 
El camp d'Irpin, on Catalunya jugarà aquest dijous
Vista des de satèl·lit del camp d'Irpin / Google Maps
Possible camp en què jugarà Catalunya a Bucha... / Google Maps
...o serà aquest, el camp de Busha en què jugarà Catalunya? / Google Maps


Com seguir-ho?

Alguns mitjans catalans s'han desplaçat a Ucraïna per cobrir l'esdeveniment. Hi haurà Miguel Pérez, pel diari Sport; Manuel Segura, per Mundo Deportivo i FutbolCatalunya.com, i Rubèn Miró, d'El 9 Esportiu.

Lògicament en aquests rotatius i web trobareu informacions des del terreny. El seguiment via Twitter in situ dependrà de factors logístics, però els comptes a seguir podrien ser els de Rubèn Miró (@rubenmiro), FutbolCatalunya.com (@FutbolCatalunya) i el de la Federació Catalana (@FCF_cat), que farà seguiment dels partits i última hora del combinat amateur.

De fet, la FCF ha impulsat/proposat el hashtag de seguiment d'aquesta competició, que serà #CatUEFA.

Evidentment, als comptes de Twitter citats, que tuitejaran des de Kíev, hi sumarem tots aquells que en farem difusió a partir de tot el que rebem des d'Ucraïna, des de tercera.cat fins als molts tuitaires de l'entorn #futbolcat.

En paral·lel, i tenint en compte que és una competició UEFA, el màxim ens del futbol europeu habilita pàgines per a cadascun dels partits que s'hi disputen. En elles, s'inclou un MatchCentre, des del qual es podran seguir les incidències dels duels durant la seva disputa.

Aquests són els enllaços als partits de Catalunya a UEFA.com:


En tindrem imatges?


La Federació Catalana esperava aquest dissabte tancar algun acord amb la televisió ucraïnesa per aconseguir imatges dels partits que la selecció catalana disputi. En cas de prosperar positivament aquesta intenció, les imatges podrien ser difoses pels mitjans catalans, un extrem que encara s'ha de confirmar.


Quan tornen els jugadors?

La selecció catalana amateur acabarà de competir dissabte, 13 d'octubre, a les 15 hores. A partir d'aquí, els jugadors passaran l'última nit a Kíev el mateix dissabte, i tornaran l'endemà, diumenge 14 d'octubre. Arribaran a l'aeroport del Prat a l'hora prevista de les 12'40 hores.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada