dilluns, 5 de novembre del 2012

Idees J10


Líders. Velles sensacions. Revelacions. Reivindicacions. I les maleïdes dinàmiques.

Jornada 10. Primera meta volant. Aquestes són les meves Idees de la jornada:

  • Líder històrics. 26 punts de 30 possibles. 8 victòries, 2 empats i cap derrota. 20 gols a favor. Les xifres de Cornellà i Olot en l'arrencada confirmen ambdós conjunts com a màxims favorits al campionat final. Parlat de la jornada 38, però, és ara excessiu. El que és cert és que l'inici de temporada d'uns i altres és històric. El millor dels últims 24 anys, igualant els registres del Girona que liderava Tercera a la J10 del curs 88/89. El Cornellà, a més, només ha encaixat 3 gols en 10 partits. Els propers reptes, creuaments amb el Manlleu per als garrotxins, i amb Vilassar i Rubí, equips ressorgits, per als verds.



  • A l'ombra. Empat a l'intens derbi osonenc. Resultat positiu (Vic és una plaça complicadíssima) per al Manlleu, que es manté a la tercera plaça, a l'ombra dels colíders (7 punts per sota), però esperant esgarrapar quelcom la setmana vinent, quan rebi l'Olot. Fortet va complir de nou amb el gol, deixant clar que entre ell i Manel Sala comencen a suplir les baixes en atac d'aquest nou curs.



  • Retorn entre els escollits. Triomf de molt de pes de l'Europa contra un batallador Figueres. Els de Pedro Dólera se situen al play-off de nou a la jornada 10. El curs passat, per exemple, van sortir dels quatre primers a la J7 i ja no hi van tornar. L'equip s'està mostrant sòlid a casa (11 punts de 15 possibles) i les funcions en atac donen els seus fruits. El mateix Dólera celebrava la complementarietat de dos perfils de nou tan diferents com són Cebri i Epitié. Entre els dos: 5 gols i 7 punts sumats.



  • Velles sensacions. Un inici irregular ha precedit el ressorgiment del Rubí. Els nous fitxatges han engranat (Baby, Criado i Javi Sánchez encapçalen la llista de realitzadors rubinencs) i els d'Alberto Fernández es disparen a la taula de nou. Són cinquens, recordant l'excel·lent curs que van completar la temporada passada.



  • Millor nouvingut? Obrim el debat. Figueres, Vilassar de Mar o Rapitenca? La taula ens diu que sumen 16, 15 i 14 punts, respectivament, però el cert és que tots tres nouvinguts han fet mèrits per ser la nota destacada dels ascendits en aquesta arrencada. Per qui us decanteu? Els altempordanesos figuraven en moltes travesses per a la part alta, i a Vilatenim són altament temibles; els maresmencs volien exhibir solidesa com a bloc, i després dels dubtes inicials, han exhibit coratge en triomfs destacats (Júpiter, Muntanyesa o ahir mateix, davant el Gavà); i els ebrencs han arrencat 2 punts al líder, són ordenadíssims al darrere i combinen punts a casa amb eficàcia a domicili. Per on tireu?



  • Callant boques. El titular és una mica agressiu, sí. Però crec que reflecteix les sensacions que han deixat els jugadors del Terrassa als tres últims partits. Contra el Castelldefels es van imposar sense excessiva brillantor; davant el Júpiter van tirar d'ofici per capgirar el duel aprofitant la superioritat numèrica; i ahir superaven un Palamós en molt mala dinàmica. Tres victòries que ajuden, com explicava Miki Carrillo dijous passat, a agafar la dinàmica per seguir millorant. No hi ha res millor que millorar en plena ratxa positiva. Molist i Montoro, 4 gols cadascú, són la plasmació individual del ressorgiment col·lectiu.



  • Cop a domicili. La Grama no s'ha especialitzat els últims anys per ser un equip efectiu lluny de Can Peixauet. Però ahir els colomencs feien el cop a la Verneda. El 0 a 3 tanca la inquietant ratxa d'empats (els empats tenen això, la majoria de cops no són ni positius ni negatius) i reafirma els homes de Toni Romero, que semblen trobar la fórmula per allunyar-se del perill.



  • Punt positiu. No està passant un bon moment el Castelldefels. I la manera com va reaccionar a Balaguer, amb doblet d'Óscar Muñoz, dóna mèrit a l'empat final. A més, tractant-se d'un rival directe, el 2 a 2 deixa els mariners amb marge de millora: tenen el descens 5 punts per sota.



  • Naufragi polèmic. L'expulsió de Kiku Parcerisas, molt rigorosa (segona groga per unes mans que la televisió no ens permet comprovar) iniciava la desfeta del Muntanyesa a Rubí. Els de Manolo González encaixaven un sever correctiu amb inferioritat numèrica, i veuen com el descens se situa ara només un punt per sota. Els de Nou Barris encadenen 3 derrotes consecutives.



  • Sense capgirar la dinàmica. El Júpiter és cuer per primer cop aquest curs després d'una dura derrota a casa contra la Grama. La tendència no es pot capgirar, però als de la Verneda no els queda més que preparar el proper partit, duel directe contra el Muntanyesa. L'aspecte positiu per als de Juanjo Garcia són les matemàtiques: un triomf diumenge vinent els faria superar la Monta a la taula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada