divendres, 30 de novembre del 2012

Prèvia J14: de Can Peixauet al Municipal d'Olot

Ja no hi ha invictes. Tornem a tenir coliderat. Quatre aspirants a acompanyar els dos primers. Dos punts de marge entre cuer i salvació. Bones dinàmiques, males ratxes.

Catorzena cita de la temporada, superat el primer terç del curs, agafem velocitat, i se'ns planteja una jornada bastant comprimida, que es disputarà en tan sols 6 hores i mitja.

390 minuts de bon futbol, de l'apassionant Tercera 2012/2013.

Aquests són els horaris de la J14:

DIUMENGE, 2 DE DESEMBRE
11'45h Gramenet-Cornellà
12h Pobla-Palamós
12h Europa-Castelldefels
12h Rapitenca-Manlleu
12h Vilassar-Santboià
12h Rubí-Vilafranca
12h Júpiter-Figueres
12h Muntanyesa-Gavà
16'30h Vic-Terrassa
16'30h Olot-Balaguer

El partit de la jornada és el Rapitenca-Manlleu. Duel de màxima exigència per als osonencs, empesos per l'èxit a la Copa Catalunya, en una Devesa on només ha guanyat la Pobla Mafumet, i els ebrencs només han encaixat 2 gols. Després de l'empat contra l'Europa, els manlleuencs perdien la plaça de play-off. Ara esperen sumar per intentar aprofitar una relliscada de la Pobla o de l'Europa. El conjunt ebrenc ha iniciat la lliga de manera excel·lent, i espera seguir mostrant la millor cara davant el públic de la Ràpita. El tècnic Antoni Teixidó complirà 3 partits de sanció per l'expulsió del cap de setmana passat.

Obrirà la jornada el líder a Can Peixauet. Després de la primera derrota de la temporada, el Cornellà visita la Grama esperant mantenir-se al capdavant del frec a frec amb l'Olot, però conscient de trobar-se al davant un dels equips més en forma del moment. Els colomencs han sumat 9 punts dels últims 12, i arriben a la cita davant el líder després de guanyar a Gavà. El bon moment d'Eloi Fontanella (2 gols als últims 2 partits) o la solidesa al darrere (2 gols en contra en 4 partits, un d'ells de penal) donen confiança als de Toni Romero. El Cornellà no ha perdut fora de casa; només hi ha cedit 2 empats.

El primer classificat obre la jornada, i el colíder la tanca. L'Olot s'enfronta al Balaguer, cuer de la classificació, al Municipal garrotxí. Els de Rodri són l'únic equip que manté el ple de punts a casa, i ara reben un equip necessitat. A l'últim precedent contra un equip amb urgències els olotins van patir per superar el Castelldefels (1-0), i ara els de Tenorio esperaran arrencar un punt d'un escenari complicadíssim. Els de la Noguera només han sumat 1 punt a domicili, en l'empat de fa 2 setmanes a Palamós. El Balaguer acumula 4 empats consecutius que li han permès no perdre, però tampoc allunyar-se de la zona de descens. La salvació és ara 2 punts per sobre


L'Europa espera mantenir l'excel·lent línia del mes de novembre, també al desembre. Els escapulats, tercers a 5 punts dels colíders, reben un Castelldefels que acumula 11 jornades sense guanyar. Després de la decepció a l'últim moment contra la Pobla, l'estrena del tècnic mariner, Eloy Martínez, a domicili, podria ser un bon moment per reivindicar els del Baix Llobregat, que tenen el descens 1 punt per sota. Ha estat una setmana agitada al capítol d'altes i baixes. De fet, el davanter Óscar Muñoz (5 gols fins ara) ha passat dels Canyars al Nou Sardenya (notícia a GolCat), però no podrà debutar amb els graciencs per què està lesionat. Els grocs també han fet canvi de porters. Marxen Adrià Carrasquilla i Álvaro Martín; i arriben Marc Ramírez, del Santboià, i Álex Sánchez, del Vista Alegre (presentacions al web del club).

Busca mantenir plaça de privilegi l'aspirant silenciós, la Pobla Mafumet. Després del triomf als Canyars que el retornava a places de play-off, els d'Iván Moreno reben ara el Palamós, que després d'obtenir bons resultats (empat a casa contra l'Olot i victòria a Vic) espera mantenir-se fora de la zona de descens, que ara mateix té empatada a punts (millor diferència de gols que el Muntanyesa). La Pobla manté una trajectòria solvent a casa, amb 5 victòries de 6 partits. L'única derrota va ser contra el líder. El Palamós, en canvi, compta els seus dos únics triomfs a domicili (Santa Coloma i Vic). Només han cedit 3 derrotes lluny del Baix Empordà.


Només dos equips aspiren a introduir-se entre els quatre primers. El Manlleu (ja comentat al partit de la jornada) i el Figueres.

El Figueres tindrà un paper incòmode. A les seves dificultats lluny de Vilatenim (3 punts de 18 possibles) s'hi suma el difícil escenari que visitarà, la Verneda. A l'estadi barceloní han guanyat 4 dels 6 equips que hi han passat, però els d'Arnau Sala toparan amb un Júpiter que ha recuperat l'ànim després de l'espectacular triomf al camp del Cornellà. El vestidor era conscient que es treballava bé, però la victòria al Nou Municipal confirmava que els triomfs acabaven arribant i ara els de Juanjo García jugaran sense la tensió de les victòries que no arriben. Els grisgrana no guanyen a casa des de la jornada inaugural del mes d'agost.

Es creuen a Can Rosés les dues grans sorpreses positives del curs passat. El Rubí espera oblidar la derrota de Figueres i recuperar la línia mostrada fa dues setmanes contra el Cornellà davant un Vilafranca que recuperava l'ànim fa 7 dies contra el Vilassar de Mar, amb el primer triomf després de cinc derrotes. Una trajectòria recent que es podria resumir en dos noms propis. Els de Javi Sánchez, autor de 6 gols als últims 4 partits; i Jonathan Pujibert, 'Puchi', emblema de la reacció contra el Vilassar, amb doblet i celebració de ràbia i reivindicació individual i col·lectiva. Al Blog de la Prèvia, del mestre Lluís Montaner, teniu totes les dades del partit.

Duel entre equips igualats a 18 punts al Xevi Ramon. El Vilassar de Mar espera recuperar les bones sensacions a casa, després de la derrota a Vilafranca, contra un Santboià que també busca millorar. Els de Miguel López acumulen 5 partits sense guanyar. Han sumat 3 punts dels últims 15 possibles, passant del play-off a la novena plaça. Al Xevi Ramon només hi ha guanyat un equip, l'Olot, i ho va fer a la jornada inaugural. 

El Vic rep el Terrassa en un partit que podria acabar en empat. Els osonencs acumulen 7 empats aquest curs, 4 dels últims 5 partits. Fa un mes que no guanya, i espera recuperar el camí dels triomfs contra el conjunt vallesà, que acumula 6 jornades sense perdre (4 victòries i 2 empats), i que buscarà a la capital osonenca seguir la remuntada a la taula. Els de Miki Carrillo són 12ns, amb el play-off 7 punts per sobre, i tenen un repte de nivell. Al Municipal vigatà només hi han guanyat Cornellà i Palamós, i el Vic només ha encaixat 4 gols en 6 partits. L'any passat els osonencs es van imposar amb contundència, per 3 a 0.

Vol sortir del descens el Muntanyesa. Vol recuperar l'ànim, i els bons resultats, el Gavà. Els dos equips es troben a la Bombonera de Nou Barris amb certa necessitat de victòria. Els barcelonins obren el descens amb els mateixos punts (10) que l'equip que marca la línia de salvació, el Palamós, i els gavanencs són només 2 punts per sobre, i compten amb diversos registres preocupants: 3 derrotes als últims 4 partits, 1 punt de 12 possibles, i 1 victòria als últims 9 partits. Un motiu per a l'esperança blaugrana pot ser el retorn als terrenys de joc d'Aitor Unzué, com ressenyava aquesta setmana Havok al seu essencial bloc sobre el Gavà, en aquest enllaç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada