dijous, 8 de novembre del 2012

Primera meta volant (2): 1x1

Segon capítol de la Primera meta volant. Després de les xifres, d'una dada objectiva, arriba el moment de fer valoracions. Primer, les col·lectives. He intentat resumir, en tres línies, el bagatge de cada un dels 20 equips de Tercera en aquestes 10 primeres jornades, assignant-los una nota i un adjectiu. Qualificacions (numèriques i verbals) a banda, molta sort als 20 conjunts per millorar a les properes jornades.

(Aquest dijous al vespre, la tercera part de la meta volant, 10 noms propis)

Aquests són els 20 equips analitzats en aquesta primera meta volant:


Cornellà: 8, Sòlid

Era de preveure situar l'equip a la part alta des de l'inici, però pocs esperaven les xifres dels de Jordi Roger als 10 primers partits del curs. El rendiment d'un equip amb peces conegudes, la solidesa defensiva i el bon moment dels dos principals atacants són les claus del liderat dels verds.





Olot: 8, Fiable

Poc es pot retreure al joc dels de Rodri. Solvents en totes les facetes, només han cedit dos empats a domicili, confirmant la fiabilitat d'una rereguarda establerta el curs passat i l'encert en els fitxatges a la vessant ofensiva de l'equip.






Manlleu: 8'5, Reivindicat

L'inici de curs aportava dubtes per les sensibles baixes manlleuenques, però la recuperació de l'equip a partir de la derrota davant el Cornellà mostra un conjunt que aspira a tot, amb la mateixa inspiració de sempre del guia Baruc i el poder golejador d'homes com Fortet o Manel Sala.





Europa: 8, Unit

El curs passat havia de servir de base per treballar a partir dels errors, i en les deu primers jornades s'ha vist un equip molt seriós, difícil de batre (sobretot a casa) i en què la unió del col·lectiu tornarà a ser la clau per aspirar a una gran fita novament.





Pobla Mafumet. 7, Constant

Tercer any consecutiu en què el filial grana s'ha habituat a la part alta de la taula. I tot, amb una trajectòria molt normalitzada, sense victòries ni derrotes estridents, amb un bon treball al darrere i el rendiment de moltes peces de l'engranatge tarragoní.






Rubí. 7, Ascendent

Moltes novetats semblaven dur a un inici complicat a Can Rosés. Però l'equip ha acabat trobant la línia desitjada, i els nouvinguts aporten allò que Alberto Fernández buscava. Com fa un any, els vallesans treuen el cap entre els teòrics favorits.





Santboià. 6'5, Expectant

Va començar amb mal peu, i a poc a poc ha anat recuperant el ritme. Ha tastat el play-off i l'última derrota a Olot l'ha frenat de mantenir-se a l'elit. Tot i això, és evident que els de Miguel López són un dels equips a tenir en compte.






Figueres. 7, Casolà

Bon retorn dels altempordanesos, que han passat, en aquestes deu jornades, per les places preferents. La clau dels d'Arnau Sala, la força a Vilatenim, on els figuerencs han sumat 13 punts dels 15 possibles. Bones sensacions per a un equip que, tot i ascendir enguany, ningú descarta per a fites majors.





Vilassar. 7'5, Establert

Ha convertit en literal l'expressió prendre la mesura a la categoria. Va començar amb dificultats per guanyar, però a poc a poc s'ha convertit en un rival difícil de batre, i que dóna guerra als rivals. Sinó, que ho preguntin a Júpiter, Gavà o Muntanyesa, derrotats l'últim mes pels maresmencs.





Rapitenca. 8, Revelació

Tot i ser el tercer ascendit per ordre de classificació, els ebrencs han sorprès per la solidesa mostrada a casa però, sobretot, per les dificultats que ha plantejat a domicili, on només ha perdut un duel. Els homes de Teixidó demostren força competitiva.





Terrassa. 6, Recuperat

Sense guanyar les set primeres jornades... i sumant ple de triomfs a les tres últimes cites. El ressorgir dels de Miki Carrillo calma els nervis de l'obertura i apropa els vallesans on volen (i haurien de) ser. L'equip intenta créixer a partir dels resultats positius.






Gramenet. 6'5, Regular

Tret de l'inici de curs (derrota per 0-3 contra el Palamós), els colomencs han completat un inici molt sobri, amb molts empats (6) i un últim triomf tranquil·litzador a la Verneda. La millor notícia per a Toni Romero, haver trobat l'estabilitat defensiva.





Vic. 7, Guerrer

Els registres defensius parlen per si sols. El Vic marca pocs gols (7 en 10 partits), d'acord. Però encara n'encaixa menys. Els de Pere Vila són un os dur de rosegar. Entrega ofensiva i bon treball defensiu converteixen el Municipal en el segon camp on menys gols visitants s'han vist fins ara.





Gavà. 6, Correcte

Primer va ser l'absència de fitxatges. Els jugadors pujats del juvenil, i les figures clau que seguien a l'equip, van fer un pas endavant, i l'equip va respondre molt positivament. Els problemes extraesportius han precedit un seguit de mals resultats que no han d'alterar el patró inicial. La il·lusió de fer molt amb menys.




Vilafranca. 5'5, Assecat

L'equip no té gol. És evident. 4 dianes en 10 partits mostren problemes ofensius clars, però alhora una excel·lent rendibilitat d'aquests (han donat 3 victòries). Puchi parla, també, de plantilla curta, i als últims partits l'equip ha encaixat més gols dels que ens tenia acostumats.





Castelldefels. 5, Descendent

Va començar il·lusionant. 6 de 6 i 3 setmanes en play-off. Però els mariners van desviar-se del camí dels triomfs i ja acumulen 8 partits sense victòria. L'empat a Balaguer, per com va arribar, podria reanimar un equip en clara trajectòria descendent.





Muntanyesa. 4'5, Mogut

Molt de moviment, previ a la temporada i un cop començada aquesta, han donat pas a un tram inicial amb una sola victòria, entrega per aconseguir empats meritoris, com el de l'Olot, però també un seguit de derrotes que han deixat els de Nou Barris a les portes del descens. 





Balaguer. 5, Encallat

A casa va superar el Figueres i ha obtingut dos empats, però a domicili els de Tenorio no arrenquen. No han sumat cap punt, sent una de les principals claus de la plaça de descens que ara ocupen. La plantilla era conscient que seria un any difícil i, per ara, amb els resultats a casa no n'hi ha prou.




Palamós. 4'5, Desbordat

1 punt de 15 a casa. Equip més golejat. Són dades que reflecteixen el mail inici palamosí al retorn a Tercera, i això que l'equip va començar sumant 4 punts de 6 possibles. La marxa d'Edu Urdiales (únic entrenador destituït a la categoria fins ara) ha propiciat el retorn de Vílchez, que busca reanimar l'equip.





Júpiter. 5, Desafortunat

És cuer, i compta amb una ratxa negativa profunda (8 derrotes seguides), però els grisgrana han fet mèrits, en diversos partits, per endur-se més. 5 derrotes per la mínima, partits en què s'avançaven al marcador (Rubí o Terrassa), i la sensació d'un bloc conscient que mereix més.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada