dilluns, 10 de desembre del 2012

Idees J15

En format breu, les meves idees de la J15:

  • Patir. El líder va saber posar-se la granota de treball. A Vic, l'Olot va donar una nova mostra de la fortalesa col·lectiva del conjunt garrotxí, que va sumar un triomf de pes per seguir al capdavant, en un exigent duel amb el segon classificat.


  • Reivindicació. Dia d'eleccions a Cornellà. El nou president és Álex Talavera (notícia d'Adri García a GolCat). I l'equip responia a un dia gran amb un triomf inapel·lable, mostrant les credencials d'un equip candidat a tot, i erigint Enric Gallego com el que sempre ha estat: un golejador que sempre compleix. El davanter va signar l'últim hat-trick del curs passat i ara ha obert el compte de triplets d'aquest curs. En total, 11 dianes ja.


  • Directes. Tampoc frenen els altres dos equips en play-off. I tots dos vencien després de capgirar gols adversos. El fitxatge d'Óscar Muñoz per l'Europa començava de la millor manera, amb doblet que conduïa a capgirar la diana inicial del Palamós; i a Manlleu, Manel Sala i el que sempre hi és, Baruc Nsué, remuntaven una bona primera part del Vilassar de Mar per seguir a les places preferents.


  • Fe. El Rubí empatava un partit que estava perdut. Estava perdudíssim. Al minut 90, 2 a 0 en contra a Sant Boi. Molina, primer, i Javi Sánchez, de penal, igualaven el duel al temps afegit, mantenint els vallesans a prop de l'elit (són sisens) i que frena en sec la progressió del Santboià, que amb un triomf hagués formalitzat el reingrès al grup d'aspirants.


  • Segurs. La Gramenet va confirmar a l'infern dels equips visitants el seu bon moment defensiu. A Vilatenim havien perdut 6 dels 7 equips que hi havien jugat, i tots 7 havien encaixat algun gol. La Grama marxava de Figueres arrencant un punt i sense encaixar cap gol. Dades que confirmen el bon moment dels de Toni Romero al darrere. Si bé al davant l'equip no és excessivament productiu (segon equip que menys gols marca, 11), la feina defensiva manté Burgada sense encaixar gol fa 316 minuts.


  • Pòquer. El Terrassa va sortir del descens fa 8 jornades amb un pòquer de victòries (Castelldefels, Júpiter, Palamós i Gramenet). Ara els vallesans han refredat l'impuls a la taula, malgrat que són a la zona mitjana, amb un altre pòquer, però d'igualades (Balaguer, Muntanyesa, Vic i Gavà). 16 punts dels últims 24 possibles, registres que no són negatius, però que per ara allunyen els egarencs de la part alta, amb el play-off, ara per ara, 8 punts per sobre.


  • Casolans. El Castelldefels ha creuat una mala ratxa de 12 jornades sense guanyar, però mostra uns registres esperançadors a casa. Tot i haver sortit del descens tot just ara, els grocs han aprofitat al màxim les dianes marcades als Canyars, per sumar dos triomfs (1-0 contra Gavà i Rapitenca), i per empatar dos partits més (1-1 contra Santboià i Vic). L'equip marca més gols a domicili, però a casa en rep molts menys (7 a 13) i els dóna millor utilitat.


  • Escenaris. Una setmana més, segueix la maledicció. El Palamós es manté com l'únic equip que no ha guanyat a casa. Els empordanesos segueixen fora del descens gràcies als 3 triomfs sumats a domicili; fora de casa hi ha 4 equips que encara no han guanyat: Rapitenca, Vic, Muntanyesa i Balaguer.


  • Esforç. Parlar del Vilafranca com l'equip que mai es rendeix no és nou en aquest web. Als altres tòpics mai hi recorro, alguns em semblen força injustos. Al triomf contra el Vilassar, la tenacitat i la constància es reflectien en un home, Jonathan Pujibert; ahir, la personificació d'aquest esforç, de voler sobreposar l'equip a unes circumstàncies complicades, requeia en Alberto Bacaicoa. El defensa i capità de l'equip anotava a l'últim sospir l'empat d'un duel en què el Júpiter va fer molts mèrits per guanyar, però al qual els homes de Puchi van poder arrencar un punt.


  • Futbol total. Vaig quedar bocabadat (ho vaig dir així, literalment, a Twitter), quan vaig veure el resum de BTV Esports d'aquest últim partit, el Vilafranca-Júpiter (veure'l aquí). És un muntatge, no he vist els 90 minuts, però l'actuació dels grisgrana em va semblar espectacular. Més enllà dels 2 gols, per la quantitat d'opcions generades, i pels intents incessants de sumar els 3 punts malgrat encaixar l'empat definitiu a l'últim moment. És la prova fefaent del bon joc dels barcelonins, que comença a ser premiat amb reacció a la taula: els de Juanjo García han sumat 8 dels últims 12 punts en joc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada