divendres, 7 de desembre del 2012

Prèvia J15, 2a part

Reptes, estrenes... i focus d'atenció fora del terreny de joc, amb les eleccions a la presidència del Cornellà. Així d'interessant arriba la segona part de la J15. Els dos primers partits van produir moviments d'entrada i sortida al play-off i al descens, i ara és el torn de diversos equips per modificar la situació o per reivindicar canvis o certificar bons moments. Hi ha un nou derbi de bracons amb el nou líder en joc; hi ha duels equilibrats a la part mitjana-alta i molts equips amb necessitats en una part baixa cada cop més disputada.

Podeu revisar el resum i els vídeos dels dos primers partits en les entrades precedents.

Aquests són els dos primers resultats i els horaris del que resta de la J15:


DIJOUS, 6 DE DESEMBRE
Balaguer 1-1 Pobla (Jerson / Toni Cunill)
Castelldefels 1-0 Rapitenca (Sani)

DIUMENGE, 9 DE DESEMBRE
12h Santboià-Rubí
12'30h Vilafranca-Júpiter
16'30h Vic-Olot
16'30h Palamós-Europa
16'30h Manlleu-Vilassar
16'30h Figueres-Gramenet
17h Cornellà-Muntanyesa
17h Terrassa-Gavà

El partit de la jornada és el Vic-Olot. Els de Rodri estrenen la condició de líders amb un nou derbi de Bracons, davant un conjunt vigatà que concedeix poques opcions als rivals, i menys al Municipal osonenc. Només ha encaixat 5 gols a casa, un escenari en què només han guanyat, i al temps afegit, el Cornellà i el Palamós. L'Olot, equip màxim golejador (amb el Cornellà) i menys golejat de la categoria espera obtenir un triomf que mantingui l'equip al capdavant. El Vic és l'equip amb més empats, n'ha sumat 8 als 14 duels de lliga precedents. 


Buscarà recuperar el liderat el Cornellà. El primer classificat de les primeres 13 jornades de lliga pot recuperar el primer lloc, però només si guanya... i l'Olot no ho fa. Els de Jordi Roger reben el Muntanyesa, que sortia la setmana passada del descens, però que presenta com a principal assignatura pendent els triomfs a domicili. Els 3 triomfs dels de Manolo González aquest curs han estat a Nou Barris. A domicili, balanç de 2 punts de 21 possibles. El bon moment de forma de Sascha posarà a prova l'entramat defensiu del Cornellà, que acumula 3 partits sense guanyar, i 2 sense marcar cap gol. El partit tindrà una especial connotació extraesportiva: diumenge se celebren eleccions a la presidència de la UE Cornellà. En aquest web vaig entrevistar Gálvez i Manzano, exdirector esportiu, quan es va iniciar el procés, el 26 d'octubre (veure enllaç), i ara us enllaço les entrevistes als candidats que ha realitzat l'Adri García al web GolCat, on m'encarrego de realitzar (i coordinar, en aquest cas) els continguts de Tercera. Podeu llegir l'entrevista a Álex Talavera i l'entrevista a José Gálvez.

L'Europa espera mantenir la plaça de privilegi (és tercer ara mateix), però serà posat a prova a Palamós. El ressorgiment de l'equip local (8 punts dels últims 12) i la sortida de les places de descens ha d'anar acompanyat d'un triomf a casa. El Palamós és l'únic equip de Tercera que no ha guanyat encara al seu camp, on ha sumat 3 punts de 21 possibles. Al davant, un Europa que vol combinar l'excel·lent línia a casa (on es troba invicte) amb bons resultats a domicili, tenint en compte que el Manlleu i/o el Rubí posen pressió per baix. Al web de l'Europa, la clàssica altra prèvia d'en Genís de Moner, en aquest enllaç.

L'empat de la Pobla a Balaguer retornava els grana a play-off... però Manlleu, Rubí o Figueres poden tenir l'última paraula. 

Els osonencs rebran un Vilassar de Mar que després de la derrota a casa contra el Santboià espera redreçar el rumb dificultat per 2 derrotes seguides, i 3 als últims 4 partits. Els maresmencs, dotzens, visiten un escenari complicadíssim, el Municipal de Manlleu, en què només ha vençut el Cornellà, i on els de Jordi Dot han sumat 14 punts de 21 possibles. El conjunt maresmenc només ha guanyat a domicili a la ciutat de Barcelona, contra el Muntanyesa (1-3) i el Júpiter (3-4).

Té una oportunitat per ingressar a play-off el Rubí, tot i que visita un escenari complicat. El Santboià busca confirmar els primers símptomes de recuperació mostrats a Vilassar de Mar amb un triomf al Joan Baptista Milà. El duel arriba enmig dels múltiples canvis que està patint la plantilla vermella. Han marxat Iván Díaz, Marc Ramírez, Reyes i Sergio Martínez. El club anuncia reforços en breu. El triomf al Maresme va situar l'equip vuitè, a 3 punts del play-off. Ara, però, arriba al Baix Llobregat el potent Rubí, tercer màxim golejador de la competició (22 dianes) i a un sol punt de les places preferents. Serà un altre dels duels més destacats d'aquesta quinzena cita del curs.

Té opcions d'assaltar els quatre primers llocs el Figueres. L'equip altempordanès retorna a Vilatenim, on mostra la seva millor cara: hi ha sumat 19 punts de 21 possibles, el 86% dels punts que té ara mateix. Els d'Arnau Sala s'enfrontaran a l'ascendent Gramenet, que, en silenci, va ascendint places (és ara mateix desena), i acumula bones sensacions. Els colomencs han sumat 7 punts dels últims 9 possibles, i acumulen 236 minuts sense encaixar gol. De fet, el bon treball defensiu es tradueix en una dada clau: l'equip només ha encaixat 2 gols als últims 6 partits, i només un de jugada.

La part baixa quedava modificada amb els dos duels avançats. El Castelldefels sortia del descens... i "hi col·locava" el veí Gavà. Els blaugrana, immersos en difícils circumstàncies extraesportives, visiten el Terrassa. L'equip vallesà busca un triomf després de tres empats consecutius (Balaguer, Muntanyesa i Vic) per reprendre el viatge ascendent, que l'ha dut a encadenar 7 jornades sense perdre. Els d'Albert Poch, en canvi, acumulen 6 jornades sense guanyar, i a domicili només han vençut a Balaguer (1-4). La prèvia de Havok, en aquest enllaç.

No hi ha dos sense tres... Aquesta frase feta espera aplicar el Júpiter en la seva visita a Vilafranca. Després dels triomfs a Cornellà (0-2) i contra el Figueres (2-1) els de la Verneda podrien sortir del descens si guanyen al Penedès. Al davant, el conjunt de Puchi, que ha sumat 3 punts dels últims 21 possibles, però que espera recuperar la bona línia al Municipal. Un escenari en què només han guanyat Olot i Europa, i on el Vilafranca ha mantingut la porteria a zero en 4 dels 7 partits disputats. Els de Juanjo García esperen mantenir l'excel·lent actuació de l'última sortida, a Cornellà. Partit del Vilafranca, moment per repassar les estadístiques del duel gràcies al mestre Lluís Montaner i l'entrada que hi dedica al Blog de la Prèvia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada