divendres, 14 de desembre del 2012

Prèvia J16: De la Devesa a Olot

L'entrenador del líder se n'ha anat. El segon classificat té nou president, després d'un carregat procés electoral. L'entrenador d'un aspirant ha estat cessat, després d'una divisió amb la plantilla. La zona baixa inclou molts equips que no poden despistar-se. Apropant-nos a l'equador, i al final de l'any (només quedarà una jornada més), la Tercera segueix més emocionant que mai.

Aquests són els horaris de la J16:

DISSABTE, 15 DE DESEMBRE
16'30h Rapitenca-Palamós
16'30h Vilassar-Castelldefels

DIUMENGE, 16 DE DESEMBRE
11'45h Gramenet-Vilafranca
12h Pobla-Vic
12h Europa-Balaguer
12h Rubí-Manlleu
12h Júpiter-Santboià
12h Muntanyesa-Figueres
12h Gavà-Cornellà
16'30h Olot-Terrassa

El partit de la jornada és, per a mi, l'Olot-Terrassa. Xoc de dinàmiques i les agitades circumstàncies que ha viscut el líder de Tercera aquesta setmana donen al duel tots els atractius. Es reestrena (ja va ser-hi el final del curs passat) Àlex Terma a la banqueta olotina (veurem fins quan), i la incògnita passa per saber com respondrà l'equip a la sobtada marxa de Rodri. L'Olot no ha cedit cap punt a casa (7 triomfs en 7 partits), i rebrà un Terrassa que encadena 8 partits sense perdre, amb 4 empats consecutius. Serà un partit especial per al màxim golejador de la categoria, Carlos Martínez, que s'enfrontarà al seu anterior equip, del qual sempre ha parlat meravelles. Per al partit, diverses iniciatives. El Terrassa posa autocars a disposició dels aficionats per pujar a la Garrotxa, des de 10 euros; l'Olot engega una doble campanya: l'ús de l'etiqueta #somespecials a Twitter per reconèixer el bon moment que travessa l'equip i una ambiciós projecte de captació de socis, que s'explica al web del club, en aquest enllaç. Al mateix web, la prèvia, en aquest enllaç.

Serà, curiosament, el partit que tancarà la jornada, l'únic que es disputarà diumenge a la tarda. Ja haurà jugat, doncs, el fins ara segon, el Cornellà, que busca confirmar la recuperació de la tranquil·litat després de la victòria contra el Muntanyesa i la resolució de les eleccions. Els de Jordi Roger no es mouen de la comarca. Jugaran a Gavà, davant un conjunt d'Albert Poch que encadena 6 partits sense guanyar. Els cornellanencs són l'únic equip de la categoria que no ha perdut a domicili. La prèvia, al blog de Havok, en aquest enllaç.

El tercer classificat, l'Europa, rebrà a casa el cuer. Davant el Balaguer, un altre xoc de dinàmiques: els de Pedro Dólera no han perdut cap partit a casa i els lleidatans no han estrenat el compte de victòries a domicili. De fet, lluny de la Noguera només han sumat 1 punt de 21 possibles. El conjunt gracienc fa crida a l'afició per assistir al Nou Sardenya, en un partit que l'any passat va acabar amb victòria visitant (0-2) en un mal partit dels escapulats. Al web del club, la secció de Genís de Moner, Més rival, dedicada al balaguer, en aquest enllaç.

Visita una plaça dificilíssima el Manlleu. En un altre dels duels de la jornada, el quart classificat s'enfrontarà al sisè, el Rubí. El conjunt vallesà, que no ha perdut cap partit a casa aquest curs, rep un Manlleu que només ha cedit una derrota a domicili (a la Pobla). Partit especial per a Albert Criado, que s'enfrontarà al seu anterior equip. Un triomf rubinenc igualaria els dos equips a la taula, ja que els vallesans tenen tres punts menys que els homes de Jordi Dot. La lluita per la cinquena plaça implica els dos equips i la Pobla Mafumet.

Una Pobla Mafumet que rep el Vic. Els grana esperen millorar el balanç de l'últim precedent a casa (derrota contra el Palamós), per apropar-se a un play-off que té ara 2 punts per sobre. Els osonencs acumulen 6 partits sense guanyar, i necessiten sumar en un camp complicat, on només han sumat Cornellà i Palamós. Després de la mala ratxa, els vigatans tenen el descens només 2 punts per sota.

Busca resoldre una assignatura pendent el Figueres. Només ha guanyat, i puntuat, en 1 de les 7 sortides que ha fet. Ara buscarà sumar, i si pot ser guanyar, al camp del Muntanyesa, que ha aconseguit tots els triomfs del curs (3) a La Bombonera de Nou Barris. Amb el play-off només 4 punts per sobre, la lluita dels altempordanesos per mantenir-se a dalt contrastarà amb la necessitat dels barcelonins de sortir de les places de descens i, de retruc, de recuperar les bones sensacions després de la golejada encaixada a Cornellà.

El fins ara preparador físic, Marc Villalonga, s'estrenarà com a entrenador del Santboià a la Verneda. La destitució de Miguel López arribava amb els de Sant Boi a 5 punts del quart. Al davant, el Júpiter de Juanjo García, que acumula 4 partits sense perdre, i que, tot i ser penúltim, té la salvació 1 punt per sobre. El Santboià busca una reacció anímica, però es trobarà un rival en molt bona sintonia.

Malgrat la tempesta institucional, amb suspensió de partits al futbol base per impagaments (ho explica amb detall Marcos Moreno a lajornada.cat, en aquest enllaç) la Grama buscarà mantenir la bona línia a Tercera rebent, a Can Peixauet, el Vilafranca. Els colomencs, que són novens, reben un degà penedesenc que ha sumat 4 dels últims 24 punts disponibles, i que té el descens només 2 punts per sota. El migcampista Uri Martínez anunciava a Twitter que deixa la Gramenet aquesta mateixa setmana. Al Vilafranca ha tornat, i ja va jugar contra el Júpiter, David Márquez. Dades i curiositats, al blog del mestre Lluís Montaner, en aquest enllaç.



La Rapitenca vol mostrar la seva cara impecable a casa, que contrasta amb l'absència de triomfs a domicili. A la Devesa els homes d'Antoni Teixidó han sumat 14 punts de 21 possibles, només han cedit una derrota, fa gairebé 4 mesos, i són el segon equip amb menys gols encaixats com a local, només 3. Viatja fins a la Ràpita un altre ascendit enguany, el Palamós. La recuperació de les últimes setmanes es veia frenada amb l'última derrota contra l'Europa. Empatats a punts amb el primer equip en zona de descens, els empordanesos sumen 10 punts lluny de Palamós.

El gol de Sani de dijous passat trencava una mala ratxa de 12 jornades sense guanyar per al Castelldefels. El triomf contra la Rapitenca treia els grocs de les places de descens. Una reacció que ha de ser confirmada ara a Vilassar de Mar. El conjunt maresmenc passa un mal moment, amb tres derrotes consecutives, però espera redreçar el rumb al Xevi Ramon, on només han vençut l'Olot i el Santboià. Prèvia del partit al web del club mariner, en aquest enllaç.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada