divendres, 21 de desembre del 2012

Prèvia J17: tanquem el 2012 amb la part alta definida

Tanquem l'any, ens apropem al tancament de la primera volta, i per primer cop aquest curs els 4 primers no variaran. No canviaran els equips que el formen, però potser sí les posicions. A la part baixa Muntanyesa i Júpiter tenen opcions de sortir del descens. I a la zona mitjana, equips que volen definir (o redefinir) objectius, confirmar si miren cap amunt o es conformen mantenint la distància amb la zona perillosa.

Enmig de tot això, diumenge m'estreno com a narrador d'un partit per a la televisió. Narraré l'Olot-Pobla Mafumet per a l'Esports en Xarxa, el podreu veure a les 19'30h a la XTVL. Duel de nivell!

Aquests són els horaris de la J17:

DISSABTE, 22 DE DESEMBRE
17h Balaguer-Rapitenca

DIUMENGE, 23 DE DESEMBRE
12h Castelldefels-Rubí
12h Santboià-Gramenet
12'30h Vilafranca-Muntanyesa
16'30h Olot-Pobla
16'30h Vic-Europa
16'30h Palamós-Vilassar
16'30h Manlleu-Júpiter
16'30h Figueres-Gavà
17h Terrassa-Cornellà

El partit de la jornada, sota el meu punt de vista, és el Terrassa-Cornellà. Dos equips que encaixaven derrotes la setmana passada i que busquen ara recuperar el terreny perdut. Els de Jordi Roger esperen conservar la segona plaça, tenint en compte que el líder és 5 punts per sobre i que per darrere l'Europa apreta (a 2 punts). Els vallesans acumulen 5 partits sense guanyar i pretenen recuperar distància respecte el play-off, ara mateix 11 punts per sobre.

El líder tindrà una dura prova a casa. L'Olot no ha cedit cap punt a casa (8 de 8) i només ha encaixat 2 gols al Municipal (sobre el paper, només un de jugador rival, Iván Díaz, del Santboià, ja que l'altre era assignat a Serra en pròpia porteria, si bé des del Gavà apunten a un gran mèrit d'Aitor Monfort). Els olotins reben la Pobla Mafumet, sisè classificat, que pretén que el tall respecte el play-off, 4 punts, no s'ampliï. Àñex Terma no podrà comptar amb dues peces clau del conjunt olotí: Marc Francolí, que havia disputat pràcticament tots els minuts del curs; ni Abel Solé, el capità. Narraré el partit per a l'Esports en Xarxa de la XTVL, amb comentaris tècnics de l'exentrenador olotí, Nitus Santos. Podreu veure el partit a les 19'30h, a les teles associades a la XTVL. Podeu llegir la prèvia al web de l'Olot, en aquest enllaç. Aquesta setmana, Oriol Boix publicava un excel·lent anàlisi del moment olotí centrat en 3 noms: Vallès, Uri i Carlos, a GolCat, en aquest enllaç.

Vol seguir creixent l'Europa, que s'ha plantat a tan sols 2 punts de la segona plaça. Els escapulats visiten el Vic, que acumula 7 partits sense guanyar (5 empats i 2 derrotes), però que segueix presentant uns excel·lents registres defensius, especialment a casa (només ha encaixat 6 gols). L'Europa, de la seva banda, acumula 7 jornades sense perdre (5 victòries i 2 empats). Al web del club gracienc, l'altra cara de la prèvia, de la mà de Genís de Moner, en aquest enllaç.

El Manlleu, com els altres companys de places de play-off, té garantit acabar l'any a la zona preferent, però espera culminar el 2012 (en què, sota el meu punt de vista, ha estat el millor equip de la categoria, amb el Prat a part) amb una victòria a casa contra el Júpiter. Els osonencs, a 2 punts del tercer (l'Europa), pretenen allargar el bon moment, especialment a casa (7 partits sense perdre-hi), davant el conjunt grisgrana, que després de la derrota contra el Santboià veia frenada l'empenta iniciada a Cornellà. Tot i això, els de Juanjo García, penúltims, tenen la permanència a 1 sol punt. De l'entron grisgrana, altament recomanable l'entrevista d'Adri García a Elhadji, publicada a GolCat en aquest enllaç.


Després de tornar a vèncer a domicili, el Figueres torna a Vilatenim esperant mostrar-hi la cara infal·lible que hi ha lluït fins ara. Cap derrota, 20 punts de 24 possibles, i només un equip n'ha marxat sense encaixar un gol, la Grama. Viatja a l'Alt Empordà el Gavà, en molt bona sintonia. Es comencen a cobrar algunes nòmines i, al terreny esportiu, el 3-0 contra el Cornellà ha augmentat l'autoestima dels d'Albert Poch. Tot i el triomf, els gavanencs tenen un coixí mínim, de 3 punts, sobre el descens.

El nou Santboià de Mark Villalonga, que s'estrenava a la Verneda amb triomf i que té la quarta plaça 5 punts per sobre, rep un equip sòlid al darrere, la Gramenet. Els de Toni Romero no acaben de ser solvents de cara a porteria, però presenten grans números defensius, com repassava aquesta setmana en aquest article a GolCat. Els colomencs fixen l'equador de la taula, i se situen 4 punts per sota del rival de diumenge.

Després de cedir la primera derrota del curs a casa, el Rubí espera tancar l'any amb bona nota als Canyars. Al davant, un Castelldefels que recuperava l'ànim amb el triomf contra la Rapitenca i amb l'empat assolit fa una setmana a Vilassar de Mar. Els vallesans no es despenjaran de la part alta si treuen un bon resultat del Baix Llobregat. Tot i això, els grocs necessiten sumar per seguir fora del descens. Ara mateix els d'Eloy Martínez tenen 3 punts més que els equips que conformen les places perilloses.

La Rapitenca encara no ha guanyat a domicili. Els de Teixidó buscaran l'estrena al camp del cuer. El Balaguer, que posava en dificultats l'Europa al Nou Sardenya fa 7 dies, espera aconseguir resultats a casa per aspirar a una permanència que ara té 4 punts per sobre. El conjunt ebrenc, de la seva banda, manté una còmoda novena plaça, si bé només han sumat 5 punts de 24 possibles lluny de la Ràpita.

El Palamós es manté fora del descens per diferència de gols. Els homes d'Eduardo Vílchez esperen estrenar-se a casa contra un Vilassar de Mar que travessa una mala ratxa. Els de Manel Moya han sumat 1 punt dels últims 12 possibles i, si bé tenen el descens encara lluny, esperen treure quelcom positiu del Baix Empordà. A domicili, els maresmencs només han vençut al terme municipal de Barcelona (als camps del Júpiter i del Muntanyesa).

Després d'un empat de coratge, en inferioritat numèrica, a Can Peixauet, el Vilafranca espera retrobar a casa l'empenta que li va donar el triomf contra el Vilassar i la insistència que va arrencar un punt fa 15 dies contra el Júpiter. El degà penedesenc rep un rival directe en la lluita per la salvació, el Muntanyesa. Els de Manolo González obren les places de descens, amb 13 punts, a 3 dels homes de Puchi. Els barcelonins, però, no han guanyat cap partit a domicili.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada