dilluns, 7 de gener del 2013

Idees J18


  • La casa des dels fonaments. L'Europa va superar el líder al partit de la jornada gràcies, principalment, a una excel·lent tasca defensiva. La línia formada per Édgar, Víctor Durán, Alex Cano i Xavi León va completar una excel·lent actuació, avortant la gran majoria d'accions del líder i equip més golejador de la categoria. Guzmán va excel·lir en un mig del camp que va treballar a la perfecció, Óscar Muñoz va complir en el seu rol (és un dels millors jugadors de Tercera protegint la pilota), i Javi Lara va adornar la gran tarda escapulada. Segon lloc per als graciencs, la cosa pinta bé.

  • Ni mort ni enterrat. Els que creguin que amb la derrota l'Olot queda debilitat estan bastant equivocats. Els garrotxins es van veure dominats per un equip que els va fer sentir incòmodes, però en cap cas van perdre l'ordre o el gran joc de posicionament que els ha dut a ser campions d'hivern. Com deia a l'anterior punt, l'Europa va defensar molt bé i va saber imposar el treball al mig del camp i la pressió per desestabilitzar els olotins. Però els de Terma van cometre ben pocs errors, van cedir poques opcions en jugada (un xut alt d'Óscar Muñoz, una arribada de León al tram final, una centrada sense rematador...) i encara van disposar d'alguna opció clara (xut tou d'Enric Vallès o volea d'Uri Santos) tot i no apropar-se en excés a la porteria de Rafa Leva. Derrota al camp del segon, res descabellat.

  • Així, sí. 1.630 persones, segons les xifres del CE Europa, van assistir dissabte al Nou Sardenya. No cal mirar-se més al melic, no cal dir de nou que va ser un èxit, que el futbol català està molt viu, etc. La xifra parla per si sola. Però, com amb tot, cal mirar endavant. Pensar en el bon espectacle, en la intensitat, en les emocions que va viure la graderia del Sardenya, i desitjar, i intentar, que es pugui repetir, en proporció, als altres 19 camps de la categoria.

  • Recuperats. El Cornellà aconseguia un triomf tant treballat com necessari contra un aspirant al play-off, el Figueres. El gol de Raúl Capó, el primer a Tercera del 2013, significava or per als de Jordi Roger, i ha acabat suposant un revulsiu enorme: l'equip ha passat d'estar a 8 punts del líder a estar-ho a 5, i es manté a 1 sol punt del segon classificat. El cinquè és ja 7 punts per sota.

  • Nou escenari. L'empat del Manlleu al camp de la Grama, si bé no és un mal resultat, obre un nou escenari en la lluita per la quarta plaça. Amb el tercer 5 punts per sobre, els manlleuencs tenen en el Rubí, un dels guanyadors de la jornada, un candidat a treure'ls la plaça, ja que només és 2 punts per sota. El Figueres té la quarta plaça 3 punts per sobre, però la diferència de gols li fa l'objectiu complicat per a la setmana vinent.

  • Dinàmiques. Com són les dinàmiques i els seus escenaris, que presenten dos casos paradigmàtics en els conjunts empordanesos. El Figueres necessita millorar els registres a domicili (7 derrotes en 9 partits) per lluitar pel play-off; el Palamós necessita millorar els registres a casa (cap victòria aquest curs) per lluitar per la permanència.

  • En espera. Les reaccions de candidats assenyalats a ser més amunt es fan esperar. Santboià i Terrassa sumaven un punt i mantenen la distància respecte el play-off: 6 punts per als de Mark Villalonga i 9 per als vallesans. Compàs d'espera a les portes del final de la primera volta.

  • El cop. Iniciava el 2013 i pronosticava que el Júpiter buscava un segon cop, després del que va donar a Cornellà i que va posar fi a 9 derrotes seguides. I el cop tenia encara millor resultat. El gol d'Elhadji contra el Castelldefels treu els grisgrana del descens per primer cop en 11 jornades, obrint un escenari completament diferent. Ara toca lluitar per la permanència, des de fora.

  • Ajustos. La lluita per baix comença a deixar intuir un escenari molt més complicat que el de l'altre extrem de la taula. 7 equips opten a les 2 places per assignar al final de la primera volta (el Balaguer serà cuer amb tota seguretat). Palamós i Muntanyesa hi són ara, però Júpiter, Castelldefels, Vic, Gavà i Vilafranca poden caure-hi també.

  • Poca productivitat. Jornada amb menys gols anotats de tot el curs (11). Un registre molt inferior al més baix del curs passat (15 gols), i que deixava 4 empats sense gols i només 2 visitants marcant (Vic i Palamós). De fet, és també la primera jornada sense victòries visitants de tot el curs actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada