divendres, 18 de gener del 2013

Prèvia J20

Comença la segona volta. Les il·lusions de sempre, les aspiracions d'aquell que pot valorar la meitat del camí fet: els encerts i, en menor o major mesura, els fracassos. Moment per millorar expectatives per aquells que creuen que podrien (o haurien de) ser més amunt, i per conservar tot allò que s'ha fet bé, i seguir sent ambiciosos per als que valoren amb bona nota el pas per l'equador.

La part baixa de la taula no admet passos en fals; els aspirants al capdavant esperen veure un nou indici de debilitat en el líder, però la lluita per acompanyar-lo a dalt de tot segueix sent aferrissada.

Que gaudim d'una gran segona volta, de moment fa molt bona pinta!

Aquests són els horaris de la J20, la primera de la segona volta:

DISSABTE, 19 DE GENER
17h Balaguer-Júpiter

DIUMENGE, 20 DE GENER
12h Santboià-Cornellà
12h Castelldefels-Muntanyesa
12h Europa-Terrassa
12'30h Vilafranca-Figueres
16'30h Manlleu-Gavà
16'30h Palamós-Gramenet
16'30h Vic-Rubí
16'30h Olot-Vilassar
16'30h Pobla-Rapitenca

El partit de la jornada, segons el meu punt de vista, és el Balaguer-Júpiter. Sí, ho heu llegit bé. El partit de la jornada no ha d'involucrar, obligatòriament, el líder o els aspirants al play-off. Al Municipal de Balaguer es decidiran bona part de les esperances per a la salvació de dos conjunts que en el seu passat recent estan sent cara i creu. Els barcelonins van sortir del descens la primera jornada de 2013, i tenen ara les places perilloses un punt per sota, mentre que els de la Noguera són, ara mateix, a cinc punts de la salvació. Uns busquen mantenir la línia positiva (el Júpiter acumula tres partits sense perdre, i quatre sortides sense perdre), i els altres, sumar un triomf immediat per recuperar les esperances, com explicava el davanter del Balaguer, Sergi Galceran, en una entrevista de Gerard Amigó a Golcat. La podeu llegir en aquest enllaç. A l'anada, triomf per als grisgranes, el primer en el retorn a Tercera.

El líder rep un dels equips revelació. L'Olot pretén mantenir l'excel·lent línia a casa (10 victòries en 10 partits), buscant l'onzè capítol. Rebrà un Vilassar de Mar reforçat després de vèncer la setmana passada a Vic. Els maresmencs han sumat 8 dels últims 12 punts en joc, i arribaran a la Garrotxa amb una novetat: Uri Martínez, ex del Castelldefels i la Grama, anunciava aquest divendres a Twitter el seu fitxatge per l'equip de Manel Moya. Es trobaran al Municipal l'equip menys golejat a casa (l'Olot, 3 gols encaixats) i el màxim golejador a domicili (el Vilassar de Mar, 14 gols a favor). Serà l'estrena del tècnic Julio Bañuelos a la banqueta del líder. Aquesta setmana Uri Boix analitzava el canvi, en aquest article a GolCat. Un Olot que estrena nou web.

Xoc de voluntats en plena part alta al Joan Baptista Milà. Reedició de la final de l'últim Torneig d'Històrics del futbol català. El Santboià vol seguir retallant distàncies respecte el play-off (el té ara a 4 punts) davant un Cornellà que després de recuperar la segona plaça vol apropar-se al campió d'hivern, ara a 5 punts. L'Europa, a més, té només un punt menys. Els de Jordi Roger guanyaven a Vilafranca per primer cop a domicili des del 28 d'octubre, després de 5 partits. Al davant, un Santboià que només ha perdut un partit a casa, contra la Grama (1-3).

Obre la segona volta el Nou Sardenya amb un nou partit exigent per al tercer classificat. L'Europa busca no perdre distància respecte els dos primers classificats, tenint en compte que el Cornellà té un punt més. Arriba a Gràcia un equip que, si vol fer play-off, no pot cedir gaires més punts, el Terrassa. La derrota amb final esperançador a Figueres ha de servir d'exemple per als vallesans, que visiten un camp on fa gairebé 9 mesos que l'Europa no perd. Amb el quart classificat 10 punts per sobre, els de Miki Carrillo tenen clara la necessitat de sumar. Al web de l'Europa, l'altra cara de la prèvia, de Genís de Moner, en aquest enllaç.

Busca estrenar el balanç golejador i el compte de victòries del 2013 el Manlleu. Dos empats sense gols han conduït els de Jordi Dot a mantenir la quarta plaça... però pressionats ara mateix per Figueres (a 1 punt) i Rubí (a 2). Els osonencs reben un altre equip que no ha marcat aquest 2013, el Gavà. Els homes d'Albert Poch freguen el descens (el tenen un punt per sota) i busquen la reacció en un escenari complicat, un Municipal manlleuenc on només ha guanyat el Cornellà, però en què els osonencs encadenen dos empats amb equips de la part baixa (Júpiter i Muntanyesa). Els gavanencs encadenen vuit sortides sense guanyar. De fet, només s'han imposat lluny de la Bòbila a Balaguer (1-4), sent el tercer equip que menys punts suma a domicili, fins ara 5 de 30 possibles.

Aspira a entrar al play-off, tot i que ha de sumar una victòria a domicili, el Figueres. Els d'Arnau Sala, que han perdut 7 sortides de les 9 realitzades, però han guanyat les altres dues (a Castelldefels i Nou Barris) visiten un equip necessitat que busca fomentar la suma de punts a casa, el Vilafranca. La derrota contra el Cornellà podria entrar a les previsions, però va deixar els penedesencs a dos punts del descens. A Vilafranca han guanyat els tres primers classificats... i un triomf empordanès podria donar al Figueres l'accés a la quarta plaça (si el Manlleu no guanya contra el Gavà). Els penedesencs no comptaran amb Bacaicoa, sancionat, ni amb l'entrenador Puchi, convalescent d'una operació de la vista segons ha explicat Lluís Montaner. El Mestre repassa els números de la prèvia del duel al seu blog, en aquest enllaç.

Té l'ascens a dos punts el Rubí d'Alberto Fernández. Els vallesans visiten el camp d'un equip amb urgències, el Vic, que empata a punts amb l'equip que marca el descens, la Monta. Podria ser l'estrena del davanter Alex Gallar, nou fitxatge rubinenc, que cobrirà la inesperada marxa d'Alberto Criado, que per incompatibilitat laboral ha estat baixa i ha fitxat pel Manresa, de Segona Catalana. El Vic busca aturar la sagnia del Municipal, on ha perdut la meitat dels partits disputats fins ara. Per als de Pere Vila serà clau sumar un bon gruix de punts a casa per evitar urgències al tram final. Al Vic podria debutar Manu Sosa, fitxat aquesta setmana després que fos baixa del Muntanyesa fa un mes.

Duel tarragoní per al diumenge a la tarda. La Pobla Mafumet espera trencar la mala ratxa (6 partits sense guanyar l'han deixat a 5 punts del play-off) davant un rival incòmode, la Rapitenca d'Antoni Teixidó, que si bé està meravellant pel bon treball col·lectiu, posant l'accent a la defensa, té com a assignatura pendent guanyar fora de casa. És l'únic equip dels 16 primers classificats que no s'ha estrenat a domicili encara, on ha sumat 6 empats en 10 partits. Un triomf visitant, a més d'històric, deixaria els ebrencs a un sol punt del conjunt grana. La Pobla ha patit aquesta setmana la baixa de l'esquerrà Xavi Boniquet, que ha signat pel Sant Andreu.

Fa un any i tres dies que no guanya a domicili el Muntanyesa, l'equip que més temps fa que no venç fora. Els de Manolo González tenen un repte... contra un rival directe, un Castelldefels que és només 3 punts per sobre a la taula. Els mariners volen repetir l'actuació de l'última jornada, mantenir una bona línia als Canyars i seguir oblidant una part baixa que crema. La Monta, que aquest dijous incorporava el porter Tato Burgada, fins ara a la Grama, només ha marcat 5 gols a domicili, i encara no ha estrenat el compte golejador aquest 2013. Era una de les assignatures pendents de què parlava el tècnic del Muntanyesa, Manolo González, en l'entrevista que li feia Adri García a Golcat, que podeu llegir en aquest enllaç.

Repte diametralment oposat per al Palamós. Els empordanesos són l'únic equip que encara no ha guanyat a casa aquest any. Passa pel Municipal un equip dicotòmic, la Grama, que combina un excel·lent bagatge esportiu (desè classificat i molt ben treballat defensivament) amb inestabilitat extraesportiva. Tanta, que aquesta setmana dos jugadors han marxat per impagament: Tato Burgada (fitxat per la Monta) i Ivan Boniquet. La Grama vol seguir millorant uns bons registres a domicili, amb 13 punts sumats de 30 possibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada