divendres, 25 de gener del 2013

Prèvia J21

Al·licients gairebé idèntics a la part alta i a la zona baixa... necessitats, candidatures fermes i voluntats de canviar dinàmiques.

Aquests són els horaris de la J21:

DIUMENGE, 27 DE GENER
11'45h Gramenet-Balaguer
12h Gavà-Castelldefels
12h Muntanyesa-Palamós
12h Júpiter-Vic
12h Rubí-Olot
12h Rapitenca-Europa
12'15h Vilassar-Pobla
16'30h Figueres-Santboià
17h Terrassa-Vilafranca
17h Cornellà-Manlleu

El partit de la jornada és un dels que la tanquen. El Cornellà buscarà mantenir la segona plaça... contra un Manlleu que espera retornar en zona de play-off. Els osonencs perdien la quarta plaça la setmana passada, però només tenen el Rubí, que rep el líder, un punt per sobre. El Manlleu acumula 4 jornades sense guanyar... i ja suma 3 partits sense marcar, sent l'únic equip de la categoria que encara no s'ha estrenat el 2013, en total, 271 minuts. El Cornellà comptarà amb Enric Gallego, que ha tornat a la disciplina del club del Baix Llobregat després de passar per Anglaterra, malgrat patir angines.

El líder visita un camp complicadíssim. A Can Rosés només ha guanyat el Manlleu. L'Olot buscarà mantenir (o ampliar) l'avantatge amb els perseguidors enfrontant-se a un coratjós Rubí, animat de moral després d'entrar al play-off amb la temporada arrencada per primer cop des que va retornar a Tercera. Serà el duel dels dos màxims golejadors de la categoria, Carlos Martínez (17 gols) davant Javi Sánchez (12 dianes). O el que és el mateix, l'enfrontament entre dos equips treballats tàcticament: la filosofia olotina contra l'art d'Alberto Fernández, que ha sabut reconstruir l'equip revelació del curs passat per situar-lo, ara mateix, al capdavant dels aspirants a la quarta plaça. Del partit i del moment de l'Olot en parlava Uri Boix en l'entrevista a Enric Vallès publicada aquest dijous a GolCat. Un partit del qual podeu llegir la prèvia al web de l'Olot, en aquest enllaç.

Busca l'assalt a la segona plaça l'Europa, que visita un camp molt complicat, el de la Rapitenca. A la Devesa només hi ha guanyat un equip i va ser... el mes d'agost. Els homes de Pedro Dólera busquen allargar la ratxa positiva (11 partits sense perdre i un porter, Rafa Leva, que ja suma 438 minuts sense encaixar un gol). Els ebrencs sumen 4 partits sense guanyar, de fet han sumat 3 punts dels últims 12 possibles. Serà un partit altament exigent per als escapulats, que arriben al duel a un punt de la segona plaça i a sis del líder. Al web de l'equip, l'altra cara de la prèvia, amb l'article de Genís de Moner, en aquest enllaç. I la prèvia al web d'Ignasi Trapero dedicat a l'Europa, en aquest enllaç.

La lluita pel quart lloc implica Rubí, Manlleu... i Figueres. L'empat a Vilafranca, el primer a domicili aquest curs, situava els d'Arnau Sala a un punt dels rubinencs. Ara els empordanesos tornen a l'escenari que n'està veient la millor versió, Vilatenim, on no han cedit cap derrota (només dos empats), com explicava Lluís Ribera en aquest article a GolCat. Aquest cap de setmana arriba a l'Alt Empordà un equip necessitat si vol complir amb la intenció d'acabar la temporada entre els favorits. El Santboià ve de perdre contra el Cornellà, i manté el play-off a 5 punts i els figuerencs a 4. Un triomf, a més de ser històric (el Figueres fa més d'un any que no perd a casa) col·locaria els de Mark Villalonga més a prop d'un dels aspirants. Els d'Arnau Sala han perdut aquesta setmana el seu màxim golejador, Marc Mas (12 dianes) que ha fitxat pel Sant Andreu.

Després de l'empat al duel tarragoní, la Pobla Mafumet espera retrobar-se amb la victòria (ja acumula 7 partits sense guanyar) visitant un escenari incòmode, el Xevi Ramon de Vilassar de Mar. El conjunt maresmenc busca reivindicar-se després de la golejada encaixada a Olot (contra un equip "d'una altra lliga", com explicava el tècnic, Manel Moya) amb la millor cara dels duels de casa, com en l'últim triomf davant el Balaguer. El Vilassar, a qui li costa molt marcar a casa (8 gols) es trobarà amb una Pobla a qui li costa molt marcar fora (6 gols).

Les setmanes estranyes de la Grama (amb problemes econòmics i les marxes d'alguns jugadors clau, com Tato Burgada) volen ser compensades pels homes de Toni Romero amb actuacions satisfactòries a la lliga. Els colomencs reben aquesta setmana el cuer de la categoria, un Balaguer carregat d'ànims, i d'esperança, després del triomf de la setmana passada contra el Júpiter. Els de Juanjo Tenorio tenen la salvació, ara mateix, a quatre punts, i no han guanyat encara a domicili aquest curs. No guanyen fora des del 22 d'abril de 2012, fa ja més de 9 mesos. La Grama, en canvi, només ha cedit una derrota a casa. Va ser el mes d'agost, a la jornada inaugural, contra el Palamós. Arriba aquesta setmana a Can Peixauet el porter Edgar Allueva, procedent del Gavà.

A 11 punts del play-off. El Terrassa es conjurava aquesta setmana, amb una reunió entre president, entrenador i capitans, per remar cap amunt en la mesura del possible. Les matemàtiques indiquen que és molt complicat, però no impossible, ja que queden encara 54 punts en joc. Visita l'Olímpic aquest diumenge el Vilafranca, que després del punt sumat contra el Figueres té les places de perill només dos punts per sota. Els dos equips arriben al duel amb reforços: a Terrassa ha aterrat l'ex del Manlleu i del Llagostera, Javi González; i a Vilafranca tenen nou davanter, Ferran Alabau, que torna al Penedès després de passar pel Vilanova i el Gavà (dos gols aquest curs). Prèvia del partit, al Blog de la Prèvia, del Mestre Lluís Montaner.

La victòria a Manlleu era alliberadora, però el Gavà és conscient que si no vol jugar amb foc ha d'assegurar els punts de casa. Arriba a la Bòbila un equip veí, situat just per sota dels blaugrana a la taula, el Castelldefels. Els mariners, amb el descens a 2 punts, han fitxat aquesta setmana un juvenil de la Damm, Guillem Roquet, 'Roky'. Els d'Eloy Martínez, després de perdre a casa contra la Monta, no poden permetre's una altra ensopegada, i més tenint en compte l'exigència de la part baixa de la categoria. Els grocs, a més, haurien de millorar els registres a domicili: no guanyen lluny dels Canyars des de la primera jornada. La prèvia al blog de Havok, en aquest enllaç.

Duel curiós, versió 1: es trobaran a Nou Barris els dos equips que sortien del descens diumenge passat. El Muntanyesa vol refermar el bon moment actual (trencat el malefici a domicili, 4 partits sense perdre, 316 minuts sense encaixar un gol) davant un Palamós que també arriba al duel, lògicament, alliberat (després de trencar la ratxa sense guanyar a casa). Duel interessant, tenint en compte que es tracta de dos rivals directes, que van empatar (1-1) a l'anada i que, per tant, tenen un goal average a decidir, com a afegitó a la importància habitual dels 3 punts.

Duel curiós, versió 2: es trobaran a la Verneda els dos equips que entraven al descens diumenge passat. El Júpiter no vol perdre la calma (el discurs és clar: la lliga és llarga, la permanència és un camí de llarg recorregut), però és conscient que un triomf el treu del descens. Al davant, un Vic que aquesta setmana ratificava el tècnic, Pere Vila, i que, a l'espera de fitxatges, té en Manu Sosa la principal cara nova per a un repte que no és nou: el curs passat els osonencs van resoldre brillantment la lluita per la permanència. Un partit amb premi per al guanyador, si el duel no acaba en empat: qui sumi el triomf, sortirà del descens. La lesió del porter Sergio ha dut els grisgrana a signar un nou porter, Jaume Albert, fins fa poques setmanes a la porteria del Santboià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada