dissabte, 5 de gener del 2013

Resultats J18

El líder cedia la segona derrota del curs, i ho feia al camp d'un segon classificat que se situa ara a 4 punts. L'Olot es veia superat per un Europa que va excel·lir en tasques defensives (els visitants només van disposar de 3 ocasions clares en 90 minuts). Javi Lara va dictar sentència amb una falta magistral (1-0) i l'Olot no va poder creuar l'entramat defensiu gracienc amb èxit. Els homes de Pedro Dólera van saber anul·lar Carlos Martínez, que només va xutar un cop a porteria, i van avortar la majoria d'accions de l'incisiu Uri Santos. Amb tot, la derrota mostrava un Olot molt ben treballat tàcticament, que va jugar amb ordre i va deixar clar que segueix sent el gran candidat. Va ser un partit de molta intensitat, que sense tenir gaires opcions clares va atrapar un públic entregat. Les xifres d'assistència són l'altra gran notícia de la jornada: més de 1.600 persones es van acostar al Nou Sardenya, i hi vam coincidir molts dels que seguim el futbol català per a diversos mitjans. Tot un èxit de difusió de la Tercera que hauria de tenir continuïtat en molts més altres partits i escenaris. Us deixo el vídeoresum de BTV Esports i diverses fotos que vaig fer des de peu de camp:


Cues per accedir al Sardenya / tercera.cat

Foto: tercera.cat

Carlos Martínez no va veure porteria / tercera.cat


Petita mostra de l'assistència al Sardenya / tercera.cat

Uri Santos, per a Ràdio Olot / tercera.cat

Foto: tercera.cat

Foto: tercera.cat

El nou any portava alegria en forma de tres punts al Nou Municipal de Cornellà, que es manté tercer però a 5 punts del líder. Raúl Capó ha estat el primer golejador de Tercera el 2013 amb el gol del triomf contra el Figueres (1-0). Un duel molt anivellat, amb una segona part intensa, de perill latent en totes dues àrees, ha servit per a la recuperació moral dels verds, que sumaven un triomf després de les dues derrotes a domicili. Al tram final el partit s'ha obert, però cap dels dos equips ha disposat de cap opció manifesta.
Seguiment via L'Esport al punt, de Ràdio Cornellà i la transmissió via internet de Tramuntana TV. El company Bernat Monzó assistia el partit i en fa aquesta crònica:

Any nou, ratxes noves
una crònica de Bernat Monzó / @BernatMonzo


La primera jornada del 2013 ha servit per trencar les ratxes del Cornellà i el Figueres. En un partit que ha estat marcat pel fort vent, sobretot a la primera part, el Cornellà n'ha tingut prou amb aprofitar un mal refús de la defensa empordanesa per sumar els tres punts i refer-se de les dues derrotes consecutives en les que havia encaixat vuit gols en total. Per contra, el Figueres ha trencat una dinàmica positiva de tres partits sense perdre que l'havien deixat a només dos punts dels llocs de privilegi.


Foto: Bernat Monzó
El partit ha començat amb el Cornellà apropant-se amb perill a la porteria de Reig. En una d'aquestes arribades, Juli ha forçat una falta a la punta esquerre de l'atac local. El mateix jugador l'ha servida, i tot i que en un principi semblava que la defensa del Figueres podria refusar la pilota sense problemes, quan el porter Reig ha intentat agafar-la el veterà defensa Raül Capó ha estat més llest i s'ha anticipat per marcar el seu primer gol de la temporada. Tot seguit els visitants han reclamat un penal per una possible falta sobre Marc Vila quan s'internava a l'àrea, però l'àrbitre no l'ha assenyalat. A l'àrea contrària, els locals també han demanat unes mans d'un defensa figuerenc en un refús.

Després del descans el partit ha perdut intensitat. El Cornellà ha gaudit de bones ocasions per deixar sentenciat el partit, però les rematades dels davanters del Baix Llobregat han sortit desviades. Per part del Figueres, les ocasions més clares han estat de Guillem Cornellà en llançaments de falta i un xut de Marc Vila des del vèrtex dret de l'àrea gran. Els empordanesos han trenat altres jugades ofensives, però han estat incapaços de connectar amb els seus puntes.


El Manlleu segueix una setmana més al play-off, a la quarta plaça, després d'haver empatat sense gols al camp de la Grama (0-0). Els osonencs sumen un punt lluny de casa però veuen com per darrere s'apropa el Rubí. Nou partit positiu quant als registres defensius dels colomencs, que inicien el 2013 sense encaixar... tot i que també sense marcar. Els de Toni Romero igualen el Vic com a equip amb més empats, 10.

Seguiment via Marcos MorenoEsports Ràdio Manlleu i Pep Vidal 

Presenta candidatura (una jornada més) a introduir-se entre els quatre primers el Rubí, que batia el Palamós gràcies al fusil de Javi Sánchez, que ha obert la llauna (3-1). Un partit que no s'ha decantat fins la segona part, amb la diana del davanter badaloní (10a del curs) i les posteriors d'Oriol Dot i de Baby, assistent a les dues dianes anteriors, que ha deixat els tres punts a Can Rosés, tot i el gol de l'honor de David Malo. Es manté la situació de perill dels palamosins, que cauen a zona de descens. Els vallesans, en canvi, se situen a només dos punts de la quarta plaça.
Seguiment via Sergi Vargas i Palamós CF

Empat sense gols a l'Olímpic de Terrassa entre el conjunt local i la Pobla Mafumet (0-0). Duel amb opcions per a ambdós conjunts, que no han sabut concretar-les i que es reparteixen un punt que poc serveix per a les aspiracions de recuperar terreny. Els vallesans mantenen la bona dinàmica d'una sola derrota en onze partits, però veuen com la part alta segueix lluny.
Seguiment via Pere Aragay

Matinal de diumenge amb molt pocs gols. Empat entre Muntanyesa i Santboià (0-0) que satisfà molt poc els dos equips, si bé, per com ha anat el partit (ha acabat amb deu homes), i per com ha acabat, amb l'equip fora del descens, beneficia els interessos dels barcelonins. Els de Manolo González han resistit les envestides dels del Baix Llobregat al tram final, i surten del descens esperant acabar la jornada així, sempre que el Júpiter no guany i aquesta tarda. El partit servia per veure el debut del visitant Alex Bolaños. El Santboià té ara la quarta plaça 6 punts per sobre.

Seguiment via FC Santboià i la transmissió d'Ignasi Trapero a La Xarxa. Vídeoresum de BTV Esports:


Empat entre dos equips especialitzats en igualades a la Devesa. La Rapitenca va compensar una fluixa primera part amb el gol final de Yélamos, que salvava un punt contra el Vic (0-1). Els osonencs segueixen sense guanyar a domicili aquest curs, tot i avançar-se al marcador gràcies a Poves. Una segona part del nivell habitual aquest curs dels de Teixidó va equilibrar la balança, i va donar el novè empat del curs per als ebrencs i el desè per al Vic, rei de l'empat.
Seguiment via Hernan Subirats

Triomf del Vilassar de Mar. Una victòria sobre el Balaguer que es resolia a la segona part (2-0). Álex Cañadilla obria el marcador, i Uri Serra anotava el segon als instants finals. Triomf per recuperar les bones sensacions per al conjunt local i per complicar una mica més la situació esportiva del Balaguer, que segueix cuer. El nou fitxatge maresmenc, Youssef, debutava als últims minuts

Seguiment via UE Vilassar de Mar

Cap gol en un partit entre rivals acostumats a empatar en els últims precedents. Gavà i Vilafranca es repartien els punts (0-0) en un partit de poques opcions a la primera part i de joc més animat a la represa. A la Bòbila, la millor notícia era el retorn de Gerard Boira a Tercera, una notícia positiva per als seguidors del futbol català. La bona actuació dels porters Pacheco i Miguel Ramos ha evitat que els 3 punts viatgessin a un o altre equip. Amb el punt sumat, ambdós conjunts es mantenen fora del descens, però en plena zona perillosa.

Seguiment via Havok i Lluís Montaner (partit de luxe, amb dos dels millors bloguers del futbol català)

Dia gran a la Verneda. El Júpiter surt del descens onze jornades després gràcies a un treballat triomf davant el Castelldefels (1-0). Un gol d'Elhadji a la segona part ha donat els tres punts als de Juanjo García davant un rival directe. Tant, que amb el triomf els grisgrana ja superen el seu rival d'avui i se situen setzens. Pels mariners ha debutat l'últim fitxatge, Gueri, ex del Masnou.
Seguiment via Planeta Júpiter i UE Castelldefels

Aquests són els resultats de la primera jornada del 2013, la J18:

DISSABTE, 5 DE GENER
Terrassa 0-0 Pobla
Vilassar 2-0 Balaguer (Alex Cañadilla i Uri Serra)
Cornellà 1-0 Figueres (Raúl Capó)
Europa 1-0 Olot (Javi Lara)
Rapitenca 1-1 Vic (Yélamos / Poves)

DIUMENGE, 6 DE GENER
Gramenet 0-0 Manlleu
Muntanyesa 0-0 Santboià
Rubí 3-1 Palamós (Javi Sánchez, Oriol Dot i Baby / David Malo)
Gavà 0-0 Vilafranca
Júpiter 1-0 Castelldefels (Elhadji Bandeh)

CLASSIFICACIÓ
Classificació després de la J18:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada