divendres, 15 de febrer del 2013

Prèvia J24


Un duel barceloní molt atractiu. Duels directes per la quarta plaça, a mitja taula, i al llindar de la salvació. I els ditxosos goal average, aquells que d'aquí tres mesos poden decantar la moneda, lleugerament, cap a la cara o cap a la creu. Jornada 24, 14 per endavant, i la Tercera segueix en aquell punt que fa que cada dia ens agradi i ens apassioni més.

Aquests són els horaris de la J24:

DIUMENGE, 17 DE FEBRER
12h Castelldefels-Vilafranca
12h Balaguer-Cornellà
12h Pobla-Gramenet
12h Europa-Júpiter
12h Rapitenca-Rubí
12h Vilassar-Terrassa
16'30h Manlleu-Santboià
16'30h Palamós-Figueres
16'30h Vic-Gavà
16'30h Olot-Muntanyesa

El partit de la jornada és l'Europa-Júpiter. El recuperat duel barceloní, que vivia un primer capítol de triomf gracienc a la Verneda, el mes de setembre, es reprendrà al Nou Sardenya. Els europeistes buscaran mantenir la imbatibilitat a casa (no perden des de fa gairebé 10 mesos) davant un conjunt grisgrana que ha mostrat símptomes clars de bona dinàmica, amb el descens 4 punts per sota. Fora de casa, però, els de Juanjo García només han sumat un triomf en 12 partits... al camp del Cornellà, llavors líder. Els dos equips arriben reforçats anímicament al duel... i tots dos, per haver superat un dels aspirants a la quarta plaça en l'anterior jornada: l'Europa s'imposava a Rubí (0-1) i els de la Verneda superaven la Pobla Mafumet (3-1). L'Europa pot ser segon 6 jornades després (ho va ser la J17 i la J18). Per ser segon ha de guanyar i esperar que el Cornellà perdi; si el Cornellà empata, l'Europa hauria de guanyar de 5 gols o més. Prèvies: les que trobareu al web de l'Europa, amb l'article dels divendres de Genís de Moner; i al web d'Ignasi Trapero, Vamos, escapulados!, que inclou entrevista amb el tècnic gracienc, Pedro Dólera. Ho podeu llegir aquí.

El líder torna a l'hàbitat en què exhibeix tot el seu potencial. Tretzena cita de l'Olot a casa, en què espera sumar la tretzena victòria. Els de Julio Bañuelos, que a casa han encaixat 1 gol cada 4 partits (3 en 12) reben un Muntanyesa disposat a tot. Els triomfs a casa han donat un marge de 6 punts sobre el descens als de Manolo González, que arribaran a la Garrotxa amb poc a perdre i molt a guanyar. En joc, l'honor de ser el primer equip que puntua a Olot. Els de Nou Barris només han sumat una victòria a domicili, en 12 partits. Va ser als Canyars, fa tot just tres setmanes. L'Olot arriba al duel acumulant 488 minuts sense encaixar un gol. L'última diana, el 5 de gener, al Nou Sardenya (de Javi Lara). Els olotins són l'únic equip que no ha encaixat més d'un gol en cap partit de lliga. Óscar Fornés és el porter menys golejat de la categoria, amb 0'24 gols per partit (4 gols en 14 partits). L'Olot seguirà sent líder passi el que passi, tret que succeeixi quelcom poc probable: que els garrotxins perdin i el Cornellà guanyi, i que entre les dues diferències de gols sumin 11 gols. De la fortalesa de l'equip a casa parlàvem la setmana passada a GolCat, amb un article d'Oriol Boix. També a GolCat, entrevista d'Adrià Garcia a l'últim fitxatge de l'equip garrotxí, el defensa André Mabil.

Un Cornellà que té l'honor de ser l'únic equip de Tercera que no ha pedut aquest 2013. Cinc victòries i un empat, el de la setmana passada contra el Palamós, són el bagatge d'un segon classificat que té ara la pressió del tercer, l'Europa, només 2 punts per sota. Els de Jordi Roger viatgen a un escenari incòmode, Balaguer. Els de la Noguera tornen a ser cuers de la categoria, però a casa ha sumat el 89% dels punts que té. 16 de 36 possibles, amb només dues derrotes (Gavà i Santboià). Els de Juanjo Tenorio encadenen 8 partits sense perdre a casa (2 victòries i 6 empats). Van començar 2013 buscant triomfs immediats per enganxar-se a la lluita per la salvació. Els triomfs van arribar a casa (Júpiter i Muntanyesa) i l'equip és ara a 2 punts de la salvació. Rival molt difícil, doncs, per al segon classificat. Els de Jordi Roger comptaran amb el suport de l'afició de Cornellà, que ha organitzat desplaçament en autobús per seguir el duel.

Duel directe per la quarta plaça a Osona. El Manlleu, actual ocupant del lloc de privilegi, rep el Santboià, situat només 3 punts per sota a la taula. Els dos equips arriben d'una derrota. Els manlleuencs, de fet, han perdut 3 partits dels últims 4, però a l'últim partit a casa superaven el Figueres, en un altre duel directe. El santboià, que acumula tres sortides sense guanyar, superarà el Manlleu a la taula si venç. I és que es tracta d'un partit de més de tres punts. Al partit d'anada, empat a un entre els dos conjunts. Qui guanyi, doncs, s'endurà el 'goal average'. Fran Erencia, sancionat, serà baixa per al conjunt visitant.

Poden acabar la jornada quarts tres equips més.

El principal candidat, el Rubí, visitarà la Devesa. Dues derrotes seguides (Pobla i Europa) i tres partits sense guanyar han tret els vallesans de les places de privilegi, tot i que la zona de play-off és només un punt per sobre. Ara els d'Alberto Fernández busquen dir la seva contra la Rapitenca, un equip molt fort defensivament, i més a casa. Els del Montsià són el quart equip menys golejat de Tercera... i el segon menys golejat a casa. Els d'Antoni Teixidó només han rebut 4 gols al seu camp. A la Devesa l'equip ha sumat 22 punts de 33 possibles, amb una sola derrota, a la jornada inaugural (fa gairebé mig any), contra la Pobla Mafumet (0-1). Ara hi arriba un Rubí amb fam de triomf. Els rubinencs, amb 4 victòries a domicili, busquen mostrar la cara que van exhibir a Vic o Gavà, places on la seva contundència va acabar amb la resistència local. Un triomf, o fins i tot puntuar, podria situar els rubinencs de nou a la quarta plaça, tenint en compte l'enfrontament directe entre Manlleu i Santboià.

També és a tan sols un punt del quart classificat el Figueres. Els empordanesos buscaran el tercer triomf a domicili... en un duel empordanès. L'equip de l'Alt Empordà viatjarà fins al Baix Empordà per visitar un Palamós amb necessitats. Els d'Edu Vílchez són penúltims, a un punt de la salvació, i necessiten millorar els registres a casa. Els palamosins tan sols han guanyat 1 partit de 12 disputats al Nou Municipal. Al davant, un Figueres que enllaça 4 partits sense guanyar (3 empats i 1 derrota), i que manté registres baixos a domicili, amb 7 punts sumats de 33 possibles. El Palamós ha sumat 1 punt dels últims 9 i espera repetir la imatge mostrada contra la Grama i no sucumbir a partir de les errades puntuals, com li va passar contra el Gavà. Aquesta setmana, l'entrenador figuerenc, Arnau Sala, anunciava que no continuarà a la banqueta empordanesa el curs vinent, ho recollia Lluís Ribera a GolCat, en aquest article.

La Pobla Mafumet és a 3 punts del quart classificat i té la cara i la creu de les seves aspiracions al seu passat recent. La cara, el retorn als triomfs, fa dues setmanes, a casa contra el Rubí. La creu, la submissió davant la rauxa del Júpiter, fa set dies a la Verneda. Els grana esperen sumar de 3 en 3 a casa per realimentar el somni de les places preferents. Reben una Grama que, si bé és l'únic equip que encara no ha guanyat el 2013, arriba reforçat al duel després de l'empat a casa contra el líder. Els de Toni Romero esperen sorprendre el filial del Nàstic, que només ha guanyat un partit dels últims deu disputats. La Pobla anunciava aquesta setmana la baixa del defensa Charly. I a la Grama, el fins ara president, Rafael Osuna, dimitia aquesta setmana, esperant que els canvis institucionals aportin l'estabilitat esportiva i de gestió que busca el club.

La setmana passada parlàvem d'una "terra de ningú", amb 5 equips que ni optaven a la quarta plaça ni patien pel descens. Quatre d'aquells cinc integrants són ara a entre 6 i 7 punts del play-off, distància gens insalvable tenint en compte que queden 15 jornades, 45 punts, en joc. Dos d'ells, situats seguits a la taula, es creuen al Xevi Ramon. El Vilassar de Mar, desè, rep el Terrassa, novè. Els dos equips sumen 30 punts, 6 menys que el quart, i per tant si surt un vencedor comptarà amb números d'ingressar a la nòmina d'aspirants la propera setmana. Els maresmencs acumulen 4 partits sense perdre a casa, 8 punts de 12 en joc, i esperen repetir l'actuació que van exhibir davant la Rapitenca. Al davant, un Terrassa reforçat també per les xifres. Després de caure al Nou Sardenya (J20) ha sumat 7 punts de 9 possibles, s'ha situat ja a 6 del quart, i acumula 291 minuts sense encaixar un gol. Primer partit del Terrassa sense Xavi Molist, després que el davanter anunciés aquest dijous que marxa de l'equip, en un acte que cobria per a GolCat. De fet, serà el primer partit dels últims 100 a Tercera (des de l'agost de 2010) en què no participa Molist.

Quatre victòries seguides han apujat la moral d'un Gavà que ha passat de patir per la part baixa a tenir ja el descens 10 punts per sota. Després dels capítols de Balaguer, Palamós, Castelldefels i Manlleu, els homes d'Albert Poch visiten un Vic que espera repetir l'actuació al duel de debut de Dani Juvany, contra la Grama. La derrota al camp de la Monta va deixar els vigatans en zona de descens, tercers per la cua, a un sol punt de la permanència. Els gavanencs buscaran el quart triomf a domicili, i apropar-se a la part alta. Partit del Gavà, prèvia de Havok, cita ineludible. La podeu llegir al Blog del Gavà.

Enfrontament amb la permanència en joc entre els dos equips que se situen a la línia de salvació. El Vilafranca, cinquè per la cua a tres punts del descens, visita el Castelldefels, quart per la cua i a un sol punt de la zona perillosa. Un duel entre equips amb sensacions positives que no amagaran les dificultats que estan tenint per allunyar el perill. Els penedesencs guanyaven fa una setmana després de 9 jornades sense fer-ho, i els mariners sumaven el primer punt de la segona volta en un camp molt complicat, el del Figueres. Com en el cas de Manlleu i Santboià, partit especial per al 'goal average' entre els dos equips, que a l'anada van empatar sense gols. Partit del degà penedesenc, moment per llegir la prèvia del Mestre Lluís Montaner, al Blog de la Prèvia del FC Vilafranca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada