diumenge, 3 de febrer del 2013

Resultats J22

L'actor secundari (fins ara aquest curs) es reivindicava en una nova mostra de potencial d'un Olot intractable a casa. Dotzena victòria a casa en dotze partits per als de Julio Bañuelos, que només han encaixat tres gols al Municipal aquest curs. Un doblet de Jordi Roca, en el seu primer partit com a titular enguany, premiava la recuperació del jugador, que va passar una lesió i que la setmana passada era un dels més destacats, disposant de la millor opció tot i jugar menys de 20 minuts. El Júpiter encaixava el segon 4-0 a domicili consecutiu (fa dues setmanes sucumbia a Balaguer), però evita el reingrès a la zona de descens. Carlos Martínez sumava el 18è gol del curs, a només dos d'igualar el seu registre del curs passat. A l'altre extrem del camp, el porter Óscar Fornés acumula ja 398 minuts sense encaixar un gol.

Cinc de cinc per al Cornellà el 2013. Els de Jordi Roger capgiraven als Canyars el gol inicial de Santos per al Castelldefels. Xavi Civil marcava per segon desplaçament consecutiu, i Boris marcava 10 jornades després, el seu vuitè gol d'aquesta temporada. Una diana de penal opinable, segons els cronistes, però que premiava la superioritat dels verds sobre els grocs. Els de Jordi Roger es mantenen a només 3 punts del liderat, i tenen el cinquè classificat 14 punts per sota. Els mariners, en canvi, freguen, literalment, la zona de descens, ja que queden fora del descens per un criteri arbitrari: presenten idèntic balanç (en tot) al Vilafranca, equip situat per la FCF a l'antepenúltima plaça.

Els futurs rivals de l'Europa faran bé d'estudiar-ne les segones jugades (o rematades) des del punt de penal. Alex Cano aconseguia davant el Vilassar de Mar el gol del triomf de la mateixa manera exacta que ho va fer a Vic: aprofitant el refús del porter després del llançament d'un penal. Óscar Muñoz xutava el penal, Imanol Castilla encertava la trajectòria, però Cano, el defensa golejador (és la quarta diana del curs) anotava un gol que consolida els graciencs a la tercer plaça, lloc garantit per a la setmana vinent també: els de Pedro Dólera tenen el segon 4 punts per sobre i el quart, 9 per sota. Amb la derrota, el Vilassar de Mar perd una posició i és ara onzè.

La 'perla' no es cansa de donar lliçons sobre els terrenys de joc. Baruc Nsué anotava un gol de nota que obria un triomf convincent del Manlleu davant un rival directíssim, el Figueres, que sumava la vuitena derrota a domicili. Un triomf que retorna els de Jordi Dot, tres jornades després, a la zona de play-off. Primer triomf del 2013 per al conjunt osonenc, que arribava en el moment clau, donant idea clara de com d'ajustada està la lluita per la quarta plaça. El Figueres és ara sisè, però a només 2 punts de la zona preferent.

Necessitava un triomf per posar fi a la mala dinàmica i la Pobla Mafumet l'obtenia al moment més adequat. Els grana batien amb claredat el fins ara quart classificat, el Rubí d'Alberto Fernández. Una matinal especialment inspirada de Rubén Casanova, autor d'un doblet, sentenciava el duel per als d'Ivan Moreno, que guanyen 8 partits després. 3 punts que situen els tarragonins a 3 punts de la quarta plaça, una de les aspiracions del filial del Nàstic. El Rubí queda desposseït de la quarta plaça però se situa a només un punt de la zona preferent.

Segon partit de Pedro García al Joan Baptista Milà, i segon gol, aquest cop decisiu, del davanter. Una diana que valia tres punts d'or per als de Mark Villalonga, que segueixen recuperant terreny perdut i tenen la quarta plaça només 3 punts per sobre. La victòria del Santboià fa sang al Vilafranca, que cau a la zona de descens (empatadíssim a tot amb el Castelldefels) per primer cop en gairebé un any i mig. Els penedesencs són, amb el Castelldefels, l'equip menys golejador de la categoria (15 gols). Els de Puchi acumulen 9 partits sense guanyar.

La Devesa segueix sent inexpugnable més de cinc mesos després. El Terrassa s'afegia a la llista d'equips que no hi han guanyat des que la Pobla Mafumet ho va fer a finals d'agost de 2012. Els vallesans, però, arrencaven un punt en un empat sense gols que els fa pujar una plaça i situar-los desens, un lloc per sota de la Rapitenca, mantenint la quarta plaça 9 punts per sobre. Excel·lent curs per als nouvinguts, bon resultat per a un equip egarenc que agafa forces davant l'exigent tram final de curs.

Tercer triomf consecutiu per a un Gavà en ratxa que s'allunya a gran velocitat de la zona perillosa. Els d'Albert Poch completaven una gran primera part a Palamós, amb el segon gol en dos partits de Sergio Navarro i la diana de David Jiménez. El gol de Marc Vila a 10 minuts per al final no ha servit als empordanesos per evitar la derrota, i els d'Eduardo Vílchez segueixen a la zona de descens, i ara cauen a l'última plaça de la categoria, però només són a un punt de la salvació.

98 dies després, el Vic sumava els 3 punts. L'estrena de Dani Juvany a la banqueta vigatana es traduïa en un partit de gol matiner (Pol Coll anotava als 5 minuts) i de triomf osonenc que val la sortida de la zona de descens. Per contra, la Grama encaixa una nova derrota i ja encadena 5 partits sense guanyar (únic equip, amb el Vilafranca, que encara no ha vençut el 2013). Tot i sortir de les places perilloses el Vic empata a punts amb Castelldefels i Vilafranca, que coincideixen a la tercera plaça per la cua.

Va sucumbir el Júpiter a Balaguer fa dues setmanes... i aquesta setmana queia el Muntanyesa, en la tarda de glòria d'Adrià de Mesa, autor del primer 'hattrick' de la categoria del 2013, tercer d'aquest curs. La diana del golejador Sascha maquillava la derrota dels de Nou Barris, que consumien a la Noguera el petit marge d'error que havien adquirit amb els dos triomfs consecutius previs. El Balaguer surt de l'última plaça 9 jornades després, i passa de no tenir-ho clar per mantenir-se a tenir la salvació només un punt per sobre. De fet, 6 equips poden acabar la propera jornada cuers... Queden 16 jornades i la Tercera agafa el to més intens possible. Tocarà cordar-nos els cinturons!