divendres, 15 de març del 2013

Prèvia J28

Arribem a la tercera meta volant. Poc marge de maniobra per als equips, amb totes les cartes sobre la taula, però amb duels que aniran polint encara més les lluites per als tres grans focus d'atenció de la Tercera actual.

Diumenge passaré pel Nou Sardenya, al duel entre el tercer, l'Europa, i el segon, el Cornellà. La jornada, però, té mil al·licients més!

Aquests són els horaris de la J28:

DISSABTE, 16 DE MARÇ

17h Balaguer-Manlleu

DIUMENGE, 17 DE MARÇ
12h Europa-Cornellà
12h Rapitenca-Gavà
12h Vilassar-Muntanyesa
12h Rubí-Gramenet
12h Júpiter-Terrassa
16'30h Palamós-Castelldefels
16'30h Vic-Santboià
17h Olot-Vilafranca
17h Pobla-Figueres


El partit de la jornada es viurà al Nou Sardenya. El mes de gener, més de 1.600 persones assistien al duel entre primer i segon, Olot i Europa, al mateix escenari, amb triomf escapulat. Dos mesos després s'hi troben el segon, el Cornellà, i el tercer, l'Europa. Conjunts situats per darrere del líder però que poden sortir del duel de diumenge amb el liderat provisional. Sempre que el partit no acabi amb empat, el vencedor serà el primer classificat de la lliga a les dues del migdia de diumenge. En cas que fos l'Europa seria colíder, per diferència de gols. Un indicatiu (sigui provisional, o definitiu al vespre) de com d'ajustada està la situació a la part alta.

L'Europa, amb baixes severes en defensa (a la lesió de Javi León s'afegeix aquesta jornada la sancions de Cano i Edgar) rep un Cornellà que persegueix el mateix objectiu: mantenir-se fort a la lluita per la fita màxima. Els graciencs apel·laran a la força que exhibeixen al Nou Sardenya. No hi han perdut cap partit aquest curs (la ratxa s'allarga a més de 10 mesos i mig). Enguany ha cedit tan sols quatre empats en 13 duels (a un gol davant la Rapitenca, la Grama i el Castelldefels, i sense gols davant el Muntanyesa), però ha obtingut triomfs de prestigi al seu estadi, on han caigut el líder, l'Olot (1-0) i alguns dels aspirants a la part alta, com el Figueres (1-0), el Rubí (2-1) o el Terrassa (2-0). El repte és ara batre un dels equips més complicats de rebre. El Cornellà de Jordi Roger és el màxim golejador de la categoria (51 dianes), i arribarà al carrer Camèlies amb fam. El triomf davant la Pobla, amb remuntada inclosa, dóna un ànim als verds similar al que impulsarà l'Europa després de capgirar el gol inicial del Gavà fa una setmana. Un partit que seguirem a GolCat diumenge al matí, des del nostre compte de Twitter, i dilluns amb el vídeo del partit del nostre company Adrià Garcia. Article de Genís de Moner sobre l'altra prèvia // Al blog d'Ignasi Trapero, prèvia del partit amb opinions d'alguns informadors del futbol català, entre els quals m'ha inclòs.

Un partit del qual dependrà com saltarà al camp l'Olot. Dic "dependrà" des d'un punt de vista de situació a la taula. Els garrotxins buscaran mantenir el ple al Municipal (14 victòries en 14 partits fins ara) davant un ressorgit Vilafranca. El degà penedesenc acumula tres victòries seguides i 12 punts dels últims 15 en joc. Una ratxa que ha enviat els de Puchi des del descens fins a una distància de 7 punts per sobre. El repte ara s'endevina majúscul: superar, o puntuar, davant els de Julio Bañuelos a la Garrotxa. Els penedescens només han sumat 8 punts a domicili, amb dues úniques victòries (Palamós i Balaguer). L'Olot buscarà mostrar de nou la seva cara alegre, després de la derrota a Figueres i d'acumular cinc sortides sense guanyar. Els olotins són, més enllà del millor local de la categoria, lògic amb les xifres que hem citat abans, l'equip que més gols marca a casa (32) i el segon que menys n'encaixa (5). De fet, quan fa dues setmanes el Cornellà va marcar dos gols a la Garrotxa es va convertir en el primer equip rival que marcava més d'un gol al Municipal. A més dels verds només han aconseguit marcar a Olot el Gavà, el Santboià i la Pobla Mafumet. Prèvia del partit al web de l'Olot. // Prèvia al blog del Mestre Lluís Montaner, de referència per seguir el Vilafranca.

Obrirà la jornada el quart classificat, el Manlleu, que visitarà el complicat camp del Balaguer. El penúltim de Tercera perdia fa dues setmanes a la Noguera contra el Vilafranca, però abans aconseguia sumar amb regularitat a casa. Els de Juanjo Tenorio, després de superar el Santboià i situar el llistó de la permanència només dos punts per sobre, esperen recuperar l'hàbit de sumar també a casa, contra un conjunt osonenc que obre la jornada sense tenir el quart lloc assegurat. Els de Jordi Dot seran quarts en 8 dels 9 condicionants que té la jornada (l'altre aspirant, el Figueres, té l'average perdut contra els manlleuencs). Només perdran el lloc de privilegi si perden a Balaguer i el Figueres guanya a la Pobla de Mafumet. Després de guanyar el Santboià i a Terrassa, el Manlleu ha encadenat dos empats seguits que l'han convertit en "terrenal" per als altres aspirants a la quarta plaça.

Cinquè i sisè s'enfrontaran en un duel simptomàtic del moment decisiu que s'obre els propers dies. La Pobla Mafumet vol recuperar el somriure perdut a Cornellà, quan queia després de situar-se 1-2, i tornar al camí de les dues victòries anteriors. Els grana reben al Tarragonès el Figueres, reforçat després de la victòria davant el líder, i de dos triomfs seguits, després de l'èxit en l'última visita, a Vic. Els altempordanesos tenen la quarta plaça a dos punts, i si el Manlleu perd dissabte, saltaran a la gespa del Municipal de la Pobla amb l'opció de tornar al play-off si sumen els tres punts. El Figueres va ser per últim cop en places de fase d'ascens a la jornada 5. Va ser l'única setmana que han passat per la zona noble, a la quarta plaça. Per a la Pobla Mafumet, amb el quart lloc 4 punts per sobre, un triomf seria una oportunitat d'apropar-se a unes places preferents que va ocupar durant 6 jornades, però per les quals no passa des de fa quatre mesos. Els grana tenen en Fran Carbia un dels homes més inspirats del moment. El davanter acumula 10 dianes, i ha marcat 4 gols als últims 3 partits. El protagonista de l'última jornada era unionista, i ens en parlava Lluís Ribera: parlem de Jordi Cruz. El mateix Ribera dedicava un article a Guillem Cornellà, que es perdrà el partit després d'haver jugat el 100% dels minuts de la Tercera actual.

La Rapitenca torna a l'escenari en què és pràcticament indestructible, la Devesa. El conjunt ebrenc és el menys golejat a casa (4 gols en contra en 13 partits), i acumula 417 minuts sense rebre un gol al Montsià. Això són quatre partits sencers (10 punts de 12 possibles) i 57 minuts del duel en què Poves (Vic) batia per últim cop els de Teixidó al seu camp. Cap equip li ha marcat més d'un gol a casa. Reptes per a un Gavà descarat, i alhora dolgut, després de la derrota davant l'Europa la jornada passada. Els blaugrana estan completant un bon inici de 2013, amb 5 victòries en 10 partits. Se situen a mitja taula i esperen ara sorprendre els de Sant Carles de la Ràpita, que s'apropen als 7 mesos sense perdre a casa. Partit altament interessant, en què es veuran les cares una de les revelacions del campionat i un dels equips que més bones sensacions deixen als rivals amb els quals es troben. La prèvia al blog de Havok, referència gavanenca.

Mala dinàmica del Rubí, amb un sol triomf a les últimes set jornades. Els d'Alberto Fernández han sumat només 5 punts dels últims 21 possibles. Set duels en què els vallesans només han marcat tres gols. El Rubí acumulava, a la jornada 20, una mitjana d'1'7 gols per partit... A les últimes set jornades, n'ha marcat 0'43 per partit. L'estancament s'ha notat a la taula, ja que l'equip ha passat de ser quart a les jornades 20 i 21 a la vutiena posició actual, a 5 punts del Manlleu. Visita Can Rosés un altre equip amb certa urgència, la Gramenet. Els problemes extraesportius, amb pagaments endarrerits, tornaven a aparèixer i aquesta setmana els jugadors no s'entrenaven per negociar les condicions del líquid pendent a percebre. Aquest divendres tornen a entrenar-se amb normalitat, segons ha informat a Twitter el company Marcos Moreno. La Grama es manté com l'únic equip que no ha guanyat aquest 2013. Ha sumat 6 punts de 30 possibles (6 empats i 4 derrotes), i sense patir encara, ja té el descens 6 punts per sota. Els homes de Toni Romero busquen una reacció, i toparan amb un rival amb ganes idèntiques de reivindicar-se pel mal moment recent. La última hora és la marxa de Baby del conjunt rubinenc al Mollet, de Primera Catalana.

5 punts... i restant? El Terrassa busca allargar el moment de reafirmació... però no ho tindrà gens fàcil. Els vallesans visiten un Júpiter que repeteix a casa esperant fer bo l'empat sense gols de fa set dies contra el Rubí. Els homes de Juanjo García marquen ara per ara la línia de la permanència amb 25 punts, un més que el Palamós. Després de dos partits sense conèixer la victòria a la Verneda, el retorn d'Elhadji Bandeh, màximr ealitzador de l'equip, serà una de les grans armes del Júpiter per recuperar el camí de les victòries. El Terrassa només ha perdut un partit dels últims set. Una ratxa en què ha sumat 16 de 21 punts possibles, bons registres que l'han retornat, malgrat la decepció a casa contra el Manlleu (1-2), a la lluita per la quarta plaça. Un triomf li assegurarà pujar, mínim, una posició, pel duel directe entre Figueres i Pobla Mafumet. Els de Miki Carrillo són el sisè millor visitant de la lliga.

Un cuer va tombar el Santboià la jornada passada... i ara els del Baix Llobregat visiten el nou cuer de la categoria, el Vic. Dos equips en plena depressió esportiva. Els osonencs acumulen tres derrotes consecutives, que els han dut de la permanència a l'última plaça de la taula. Els vigatans han perdut cinc dels últims set partits, però al manual per a la salvació inclouen en lletres majúscules assolir el màxim de punts a casa; a l'altre cantó de la balança, el Santboià enllaça cinc partits sense guanyar, en els quals només ha sumat un punt. Els de Quim Ayats han marcat dos gols en aquests cinc duels, i se situen ara mateix a la desena plaça. El nou tècnic, de fet, encara no s'ha estrenat amb triomf des que retornav al Santboià. L'escenari no és el més adequat, i com al Rubí-Gramenet es viurà un duel amb grans necessitats per als dos conjunts.

El coixí de tres punts sobre el descens busca ser ampliat pel Muntanyesa. L'empat davant la Rapitenca no serà dolent... si els barcelonins treuen alguna cosa positiva del camp del Vilassar de Mar. Els maresmencs acumulen dos empats seguits i quatre partits sense vèncer, però mantenen el perill allunyat, vuit punts per sota. Els homes de Manolo González també arriben al duel després de dos empats seguits, i esperen tornar de Vilassar amb premi. A les 10 últimes jornades, els de Nou Barris jugaran contra equips que es jugaran el futur a la part alta (com Manlleu, Rubí, Cornellà i Figueres) i a la part baixa (Júpiter, Grama o Vilafranca). El Muntanyesa només ha guanyat un partit a domicili aquest curs, als Canyars. En les tres últimes sortides, un punt sumat i un gol a favor, el que marcava Sascha Andreu a Balaguer. Moment, doncs, per capgirar dinàmiques per als dos conjunts.

El Palamós és penúltim però espera fer un pas cap a la salvació després de l'esperançador empat aconseguit a Manlleu. Duel directe per als empordanesos, que s'enfrontaran a un Castelldefels situat només tres punts per sobre. El zero a zero de l'anada als Canyars converteix el duel en un partit per a un doble premi, ja que també estarà en joc el 'goal average'. De fet, el Palamós sap amb total certesa que si guanya, sortirà del descens, ja que superarà els del Baix Llobregat a la taula. La derrota a Terrassa de fa set dies frenava l'anterior ratxa positiva dels mariners a la lliga, amb 7 punts de 9 als tres duels anteriors. Els palamosins, que han sumat 7 punts dels últims 12 disputats a casa, buscaran mantenir la bona imatge a casa de la segona volta (gens comparable a l'estancament de la primera meitat de curs) en un partit vital per als dos conjunts per allunyar la zona de perill. És el duel directe de la part baixa d'aquesta jornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada