diumenge, 21 d’abril del 2013

Resultats J33

Ho havia avisat ell mateix a Twitter aquesta setmana. I Uri Santos complia amb un doblet guanyador. S'havien conjurat els jugadors després de la desfeta contra el Palamós. I més de quatre mesos després, l'Olot sumava tres punts fora de casa. Ho feia amb un triomf solvent a Balaguer (1-2). Una victòria que allarga a 20 les jornades seguides dels garrotxins al lideratge i, sobretot, que confirma l'accés dels homes de Julio Bañuelos al 'play-off' d'ascens a Segona Divisió B, que s'iniciarà a finals de maig. Les dues dianes d'Uri van ser clau, en un partit que els olotins van controlar, malgrat el gol d'Iban Parra que retallava distàncies per als de Juanjo Tenorio al minut 90. Una victòria d'extrems: donava el cel a un Olot que necessitava recuperar les bones sensacions després de dues derrotes... i enfonsava encara més el cuer, un Balaguer que veu el descens cada setmana més a prop de consumar-se. Els de Tenorio ja són a 10 punts de la salvació, i podrien baixar a Primera Catalana la setmana vinent.

La Gramenet ha sortit a Cornellà amb ganes de revaloritzar-se al camp d'un dels favorits i, de retruc, encarar un final de curs plàcid. La diana de Libo, als primers minuts, ha estat l'avís inicial. Xavi Puerto, el talismà del Cornellà, ha pogut igualar poc després, però els colomencs han tornat a posar-se per davant al marcador després que Roberto Morales anotés el segon gol visitant esmenant un penal fallat al refús de José Bermúdez. L'expulsió d'Anselmo Eyegue ha complicat les coses per als de Toni Romero per a la segona part. Unes complicacions que s'han traduït amb el gol de l'empat del capità verd, David García, però que no han impedit que els colomencs arrenquessin un punt del Nou Municipal. Amb l'empat, els de Jordi Roger són ara tercers, a tres punts de l'Olot. La Grama suma el 19è empat del curs, tot un rècord.

L'Europa també responia set dies després d'encaixar la primera derrota del curs al Nou Sardenya. Els homes de Pedro Dólera es mostraven altament eficaços de cara a porteria i superaven amb contundència el Castelldefels als Canyars (0-3). El gol de Ramon Rovira abans del descans deixava oberta la victòria. Un triomf que, després d'una bona ocasió dels mariners, d'Aleix Camp, seguia ampliant Rubén Epitié. Al tram final, la diana del central Víctor Durán certificava tres punts molt importants per a la moral del conjunt escapulat, que fa un nou pas de gegant per consolidar el 'play-off' i, sobretot, per seguir aspirant a la primera plaça final.De fet, els de Pedro Dólera se situen segons, a dos punts del lideratge. El Castelldefels, de la seva banda, tallava la ratxa d'imbatibilitat, però encara manté un marge de maniobra, nou punts per sobre de les places de perill de la taula. Vídeoresum via BTV Esports:

El Manlleu superava un altre 'round' en la seva lluita "un contra tots, tots contra un" per defensar la quarta plaça. En un partit que s'ha iniciat amb una fase de tempteig i respecte per a dos dels equips més sòlids de la categoria, una genialitat de Manel Sala, en forma de servei de falta, ha obert la llauna d'un duel contra la Rapitenca que els de Jordi Dot han encarat aviat. La segona part, sobretot, ha estat un interessant intercanvi a dues bandes que s'ha resolt a favor dels osonencs, que han mantingut la porteria a zero tot i opcions clares com una de Raúl Teixidó, al pal. El triomf manté el Manlleu amb quatre punts de marge sobre el principal perseguidor, i deixa la Rapitenca a nou punts i el 'goal average' en contra amb els manlleuencs. Res que no impedeixi mantenir el títol d'equip revelació de la temporada.

El Figueres ha superat el Júpiter per la via ràpida, amb dues dianes a la primera mitja hora de joc que sentenciaven l'enfrontament (4-1). Pol Compte, tot just iniciar-se el duel, i Albert Argelés, han decantat un nou triomf altempordanès a Vilatenim. Una victòria que Teixi, a la represa, s'encarregava de certificar. La diana grisgrana, d'Israel Medina, de penal, només era un punt i seguit a la força figuerenca, que Sergi Moreno, fitxat al mercat d'hivern, traduia amb el 4-1 definitiu. Es manté la fortalesa de Vilatenim, i amb ella les opcions d'optar a un meritori 'play-off' d'ascens. Per al Júpiter, la derrota és una complicació més en un camí cap a la permanència que ara mateix es troba set punts per sobre.

A la prèvia destacàvem que era un partit importantíssim per a les aspiracions dels dos equips, i Terrassa i Vic han viscut un xoc que els osonencs han encarat d'inic amb la diana del defensa Héctor Moreno, que repetia com a golejador després de la diana davant el Balaguer fa set dies. El Terrassa, però, ha tirat d'ofici i d'algunes dosis d'heroica a la segona part. Marc Vilajosana ha igualat el marcador, i Juancho, als minuts finals, ha decidit el duel per als de Miki Carrillo, que mantenen sis punts d'esperança fins a un 'play-off' que es presenta complicat, però no impossible. El Vic, en canvi, encaixa una derrota dolorosa. Els osonencs segueixen antepenúltims, ara a cinc punts de la permanència, marcada pel Muntanyesa.

Una setmana després de reivindicar-se amb força a Olot, el Palamós ha mantingut la bona línia davant un dels equips que aspirava encara a la quarta plaça, la Pobla Mafumet (3-0). Un gol de Narcís Pèlach, 'Chicho', ha posat les coses de cara per als homes d'Edu Vílchez, que han consolidat l'avantatge al tram final, amb la diana de Ritxi Mercader, primer, i la de Sergio García al temps afegit. Una victòria balsàmica per als empordanesos, necessitats d'un triomf per confirmar la proesa aconseguida a Olot. La victòria empeny cap a la permanència l'equip, que aprofita que els tres conjunts en zona de descens no han guanyat aquesta setmana. Per a la Pobla Mafumet, en canvi, la derrota significa la confirmació que queda apartat de la lluita pel 'play-off' tret d'un miracle difícil d'assolir numèricament parlant.

Pas sòlid cap a la permanència del Vilafranca al Municipal penedesenc. Un gol d'Oriol Molins als primers compassos del partit ha obert un triomf vital per a les aspiracions dels homes de Puchi... i un gol d'Oriol Molins als primers compassos de la represa l'ha consolidat, en el dia gran del migcampista. Un doblet que tanca una victòria amb un potent aroma a permanència. Aprofitant les desfetes dels tres últims, el Vilafranca deixa ara les places de descens nou punts per sota. Al Municipal, a casa, els penedesencs han trobat el millor camp d'operacions per a salvar el curs. Una temporada que acaba amb mal regust de boca per al Rubí d'Alberto Fernández, immers en una mala dinàmica que el manté a la zona mitjana de la taula, sense incidència en cap dels dos extrems decisius de la classificació.

Un gol d'Albert Cervantes decantava el triomf del Gavà sobre el Muntanyesa (1-0) en un partit gris. La diana de l'atacant gavanenc certificava una nova victòria dels homes d'Albert Poch a la Bòbila, consolidant un curs tranquil per a l'equip del Baix Llobregat. Els de Manolo González han buscat sobreposar-se al gol encaixat però sense èxit, sense poder sortir de Gavà amb una millor recompensa. La derrota fa més estret el marge que tenia el Muntanyesa sobre les places de perill. De fet, els de Nou Barris són ara l'equip que marca la línia de salvació, amb 34 punts, cinc més que el Vic. En les properes jornades, començant pels duels de casa, els barcelonins buscaran certificar una permanència que no és lluny, però per a la qual no poden despistar-se. Vídeoresum de Gavà TV:

Partit ensopit al Joan Baptista Milà, entre Santboià i Vilassar de Mar. Cap gol a la primera part... i reacció esperançadora del Vilassar de Mar a la represa. El triomf que fa tant de temps que buscaven els maresmencs arribava la jornada en què més s'han pogut aprofitar els tres punts, amb la derrota dels tres equips en zona de descens. Els gols d'Álex Cañadilla, primer, i de Joan Luque, als últims compassos del duel, certificaven un triomf necessari per al Vilassar, que posa set punts de distància sobre el descens i aconsegueix, en una tarda a Sant Boi, més de mitja permanència. El Santboià seguirà una setmana més a la zona mitjana de la taula.

Aquests són els resultats de la J33:

DISSABTE, 20 D'ABRIL
Balaguer 1-2 Olot (Iban Parra / Uri Santos -2-)

DIUMENGE, 21 D'ABRIL
Castelldefels 0-3 Europa (Ramon Rovira, Rubén Epitié i Víctor Durán)
Gavà 1-0 Muntanyesa (Albert Cervantes)
Figueres 4-1 Júpiter (Pol Compte, Albert Argelés, Marc Teixidor i Sergi Moreno / Isra Medina -p-)
Terrassa 2-1 Vic (Marc Vilajosana i Juancho / Héctor Moreno)
Palamós 3-0 Pobla (Chicho, Ritxi Mercader i Sergio García)
Manlleu 1-0 Rapitenca (Manel Sala)
Santboià 0-2 Vilassar (Álex Cañadilla i Joan Luque)
Vilafranca 2-0 Rubí (Oriol Molins -2-)
Cornellà 2-2 Gramenet (Xavi Puerto i David Garcia / Libo i Roberto Morales)