dijous, 9 de maig del 2013

Catalunya ja coneix els rivals


Isloch (Bielorúsia), Olimp-Moscou (Rússia) i Yugoiztochen-Regió Est (Bulgària) seran els rivals de la Selecció Catalana UEFA al grup A de la Fase Final de la Copa de les Regions UEFA, després del sorteig d'aquest dijous. La competició, que es disputa els anys senars i arriba a la vuitena edició, se celebrarà entre el 22 i el 29 de juny a la regió italiana del Vèneto.


Un dels onzes de Kíev // FCF

El sorteig, celebrat a la localitat d'Abano Terme, una de les seus del torneig, ha deparat aquests dos grups:

GRUP A


Vèneto (Itàlia)

Regió Est (Irlanda del Nord)

Qarachala (Azerbaidjan)

Regió Est-Keleti (Hongria)



GRUP B

Isloch (Bielorússia)

Catalunya

Olimp-Moscou (Rússia)

Yugoiztochen-Sud-Est (Bulgària)




Foto: UEFA.com

Els dos grups es disputaran en sistema de lligueta, a 3 partits, amb les següents dates:


  • La primera jornada serà el dissabte, 22 de juny
  • La segona, el dia de Sant Joan, dilluns 24
  • I la tercera, i definitiva, el dijous, 27 de juny.

Els dos equips que es proclamin líders de grup el dia 27 disputaran la gran final, prevista per al dissabte, 29 de juny.


Les seus

Abano Terme, a la rodalia de Pàdua i a 50 quilòmetres de Venècia, serà una de les quatre seus, que acolliran la competició. Les altres seran  les localitats, també properes a Pàdua, d'EstePiove di Sacco Bagnoli di Sopra. Aquest és un mapa molt esquemàtic, d'elaboració pròpia, amb les quatre seus:


Font: elaboració pròpia

Abano Terme hi ha les instal·lacions que acullen un prestigiós torneig de futbol formatiu, el Torneo Internazionale Calcio Giovanile Città di Abano Terme (també conegut com Abano Football Trophy). Algunes fotografies del camp, extretes de la pàgina de Facebook del citat torneig:





Bagnoli di Spora hi juga l'ASD Bagnoli Calcio. L'estadi, el Maurizio Sacco, podria ser una altra de les seus de la fase final.

Foto: Bagnoli Calcio 1967 (web)

Piove di Sacco juga el Piovese Calcio 1919. Els partits són a l'Stadio Vallini, amb capacitat per a 500 persones.



Acció del partit entre el Piovese i el Dolo // Piovese Calcio (web)

La quarta localitat que acollirà partits de la fase final, Este, té equip a la Serie D. L'Associazione Calcio Este, fundada el 1920, juga els seus partits al Nuovo Stadio Comunale de la localitat. El juvenil, en canvi, té com a seu principal el Campo Comunale Piacenza d'Adige.

El Nuovo Stadio Comunale, en partit de lliga // AC Este (web)
Foto: AC Este (web)

Convocatòria condicionada
La llista que Toni Almendros pugui donar, el mes de juny, per disputar aquesta fase final, podria veure reduït el ventall d'equips dels quals pot escollir jugadors. El seleccionador ha triat fins ara jugadors dels 19 equips seleccionables de Tercera (la Pobla Mafumet queda exclosa, al ser filial del Nàstic). Ara, però, la cita europea coincidirà amb la tercera i última ronda del play-off d'ascens a Segona B. Per tant, és possible que Olot, Cornellà, Europa i el quart classificat no puguin cedir jugadors, si encara estan competint. Si el campió de Tercera assoleix l'ascens per la via ràpida, a la primera ronda, el 2 de juny quedaria 'alliberat' de competicions.

Un fet que es produiria amb algun dels altres tres conjunts si (esperem que no) algun cau eliminat a la primera ronda. Caure a la segona ronda, que finalitza el 16 de juny, podria ser just, tenint en compte que Almendros haurà de donar la llista uns dies abans de l'inici de la competició.

En els últims assajos de la Selecció Catalana UEFA, el seleccionador ha provat jugadors que no van formar part del bloc de Kíev, i que juguen en equips que no es veuran implicats al play-off, com Javi Sánchez (Rubí), Carles Montoro (Terrassa) o Sascha Andreu (Muntanyesa). Dels herois de Kíev han estat inamovibles, i apunten a la llista per al Vèneto, homes com Albert Vivó (Gavà), Toni Domínguez (Vilafranca) o Javi Heredia (Santboià). L'equip que acabi cinquè, sigui Manlleu o Figueres, també aportarà algun jugador, tenint en compte els precedents que han inclòs futbolistes d'ambdós conjunts. De l'actual cinquè, el conjunt figuerenc, van anar a Kíev tres jugadors: Pol Compte, Pedro del Campo i Guillem Cornellà.

Precedents exitosos
La Selecció Catalana UEFA acumula dues fases guanyades en poc més d'un any. L'abril de 2012 va superar la fase espanyola a Astúries, en un bloc amb molts jugadors que ara competeixen a Segona B.


Dels campions 'asturians'... // José David Muñoz


...als herois de Kíev // FCF

L'octubre de l'any passat, amb una convocatòria integrada plenament per jugadors de la Tercera actual, superava la fase intermèdia a Kíev, en la primera actuació internacional dels de Toni Almendros, superada brillantment, amb tres victòries en tres partits. 



Foto: FCF

Dels herois de Kíev a l'aventura del Vèneto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada