divendres, 31 de maig del 2013

L'hora de la veritat (Prèvia tornada 1a ronda 'play-off')

Ascens o segona oportunitat. Superar una ronda o tancar el somni. Disjuntives finals per als quatre catalans que competeixen el play-off d'ascens a Segona Divisió B. Finals, tot i que no per a tots. L'Olot és l'únic dels quatre que, com a campió de Tercera, té marge d'error, saltarà amb xarxa, tot i que el cop d'una derrota hauria de ser recuperat en temps rècord per afrontar dues rondes més.

Tots quatre equips van perdre la setmana passada. Dos d'ells, de dos gols de diferència; i els altres dos, per la mínima. Ara dos juguen a casa i dos viatgen. Però tots quatre necessiten, condicionants extra al marge, la victòria. Fa set dies el públic es va mobilitzar, al Nou Sardenya, amb 3.500 persones; i a Manlleu, amb prop d'un miler. Aquest diumenge és el torn de seguir des de la distància els duels decisius de Conca i d'Aranda de Duero; i d'acostar-nos al Nou Municipal de Cornellà de Llobregat i al Municipal d'Olot (des d'on narrarem el partit pel compte de Twitter de Golcat).

Ni els quatre catalans eren invencibles, ni arriben derrotats a la cita decisiva. Que ningú doni cap dels quatre per morts, perquè si alguna cosa ens han mostrat és que no podem descartar res. El combatiu Manlleu, que ha trencat els pronòstics a un any vista; el solvent Europa, millor equip a domicili de la categoria; el Cornellà, l'equip que ha fet d'aixecar-se més fort a cada caiguda la seva gran virtut; i el campió, l'Olot, (pràcticament) intractable a casa.

Només els queden 90 minuts, però estem ben segurs que encara tenen molt a dir.

Aquest són els horaris per a aquest cap de setmana:

DISSABTE, 1 DE JUNY
18h Arandina-Europa (1-0)

DIUMENGE, 2 DE JUNY
18h -RONDA DE CAMPIONS- Olot-Elx Il·licità (0-1)
18'30h Conquense-Manlleu (2-0)
19'30h Cornellà-Deportivo B (1-3)

Durant la setmana els quatre clubs han animat els seus per empényer l'equip cap a capgirar les situacions adverses. Recollim, per a cada partit, el titular en forma d'etiqueta de suport als catalans per al gran repte del cap de setmana.

#serem3000

L'Olot vol el camp ple i esmenar el cop sofert al Martínez Valero diumenge passat. La derrota contra l'Elx Il·licità feia mal però, de fons, deixava una sensació positiva a l'equip garrotxí: els de Julio Bañuelos van aguantar 48 minuts jugant amb un home menys, a camp contrari i amb el marcador en contra. Les envestides del filial de l'Elx van ser contingudes per l'experiència d'homes com Abel o Serra, i per una brillant actuació del porter Óscar Fornés. Ara, amb el públic al Municipal, i el mateix escenari olotí, l'Olot confia guanyar per assolir la categoria de bronze del futbol espanyol.


Als homes de Julio Bañuelos els val un triomf... amb algun condicionant. Guanyar de dos gols o més implicaria ascens. Guanyar d'un sol gol no faria pujar els olotins directament. Un 1-0 duria a la pròrroga. I un triomf per la mínima si l'Elx marca (2-1, 3-2, 4-3, etc) donaria el pas al campió valencià. Combinacions i possibilitats al marge, l'Olot confia en els seus arguments. L'equip ha guanyat 17 dels 19 partits disputats a casa aquest curs. Dels 19 resultats al Municipal, 9 classificarien els olotins, 5 durien el partit a la pròrroga, i 5 més eliminarien d'aquesta primera ronda el conjunt català.

Els jugadors apelen a tenir un camp ple. 'Serem 3.000', diu el lema utilitzat a les xarxes socials. 'Despertarem els volcans' s'afegeix al 'leitmotiv' del tram final de curs, 'ho volem tot'. La baixa de l'expulsat a Elx Roger Vidal donarà entrada a Ivan Cristino o Raúl Rodríguez a l'onze. Al davant, la gran incògnita és la participació d'Uri Santos, que en principi ha estat reservat els últims dos compromisos i pot arribar amb opcions a aquest partit crucial. El gol de Carlos Martínez, el bon moment dels homes de banda, Francolí i Raúl; el rol d'Enric Vallès, i la seguretat a la reraguarda poden ser algunes de les virtuts que condueixin l'Olot a una tarda gloriosa. El 12 de maig el Municipal volia celebrar el campionat i una victòria de l'Europa ho "esguerrava". Amb el campionat al sac després de l'empat a la Devesa, torna a arribar un dia gran a Olot. I el club està promocionant que la gent s'apropi al Municipal ("Junts podrem aconseguir qualsevol cosa", diuen al web), es deixi la pell per l'equip, i que els 90 minuts de diumenge siguin recordats durant anys.

Cal recordar que no passar l'eliminatòria (no guanyar o guanyar per la mínima encaixant algun gol) donaria a l'Olot una segona oportunitat. L'equip accediria a la segona ronda del 'play-off'. Diumenge podreu seguir el partit des del nostre compte de TwitterEl dilluns, a més, us oferirem el vídeo-resum del duel gràcies a Adrià Garcia, que formarà part del desplaçament de GolCat a la Garrotxa.

EL PÒSTER DE PROMOCIÓ DEL PARTIT // UEOLOT.COM

#mision2a0


La derrota a la Corunya contra el filial del Deportivo, el Fabril, tenia un apunt per a l'esperança. Una centrada per l'esquerra la rematava Enric Gallego al fons de la porteria gallega. El Cornellà queia 3-1, la derrota feia mal, però alimenta dos dígits clars en els anhels comuns de jugadors, tècnics i afició cornellanenca: un 2-0 donaria l'accés a la segona ronda del 'play-off' d'ascens a Segona B. Amb aquesta petició, i amb una crida ben clara a l'afició, la Unió Esportiva Cornellà demana que tothom remi cap al resultat somiat (o cap a un triomf còmode, per demanar) diumenge contra el Depor B.


El tècnic Jordi Roger, de fet, demana a la gent que arribi al camp amb temps (el partit és a les 19'30h), per poder animar els seus homes des de l'escalfament i fins al xiulet final. "Haurem d'estar molt ben col·locats i generar moltes opcions", explica el tècnic en unes declaracions al compte de Facebook del club. L'objectiu és complicat, després de veure la bona proposta futbolística dels gallecs i la fam de gol del seu màxim anotador, Luis Fernández, però els jugadors hi han de creure. Cal vèncer de dos gols... si el rival no en marca més d'un. Un 2-0 classifica el Cornellà, uun 3-1 duu a la pròrroga. Les altres combinacions que classificarien els verds passen per guanyar de tres o més gols.

Alex Pla i Didi, baixes a l'anada per problemes físics, estan disponibles per al duel de tornada. El conjunt visitant té el resultat a favor, però el Cornellà vol explotar al màxim el factor camp, guanyat després d'assolir la segona plaça al grup català. El club, de fet, fa crida a l'afició... i a la ciutat, davant un partit (i un 'play-off') que l'entitat esperava des de feia més d'una dècada. "El partit d'una generació", expliquen al web de la UE Cornellà.

CAMPANYA PER AL PARTIT // UECORNELLA.CAT

#EuroRemuntada
L'Europa aconseguia diumenge passat un èxit aclaparador de públic, 3.550 persones al Nou Sardenya. Al camp l'equip no aconseguia el seu propòsit, i creia davant una Arandina molt ben plantada al terreny de joc, que s'enduia el primer assalt en un infortuni, el gol en pròpia porteria de Cano.

Ara és el torn de l'Europa. Els homes de Pedro Dólera busquen la reacció a Aranda de Duero. Els escapulats necessiten... guanyar. Només una combinació de victòria, la més bàsica, 0-1, duria el duel a la pròrroga. La resta implicarien el pas dels graciencs a la segona ronda del 'play-off'. Tan difícil (guanyar a camp contrari, en una ronda de 'play-off'), tan "senzill" (guanyar). Ja a la roda de premsa posterior al partit d'anada Pedro Dólera confiava en la reacció dels seus homes, basant-se en l'excel·lent paper que han fet a domicili aquest curs, guanyant en places complicades com Olot, Gavà, Rubí, Terrassa o Catselldefels.

Desplaçament històric per al club, després de recuperar la fase d'ascens, i voluntat de demostrar, també a Castella la 'pasta' de la qual està feta el bloc barceloní. 10 resultats de l'Europa aquest curs a domicili obririen la porta a l'EuroRemuntada. Sis farien passar l'equip escapulat i quatre durien l'eliminatòria a la pròrroga. El camp de l'Arandina podria ser un bon espai per a la victòria dels graciencs, i la superfícia, la gespa natural, també porta bones sensacions als futbolistes. Il·lusió màxima i voluntat clara de sortir a guanyar, com diu Dólera, la mateixa que han tingut els seus futbolistes a cadascun dels 39 partits anteriors. L' #EuroPlayoff viurà un nou capítol, i tan de bo sigui l' #EuroRemuntada. El club planteja al seu web 19 raons per les quals cal creure en l'equip i el seu pas a la següent fase.

Un duel que es podrà seguir en directe gràcies al desplegament de BTV Esports, que oferirà el partit en directe per internet, des de la seva pàgina web.

EL CAPITÀ DELMÀS PROTAGONITZA LA CAMPANYA GRACIENCA // CEEUROPA.CAT

#somhiManlleu
Porten el resultat més complicat de capgirar, però el Manlleu no es rendeix. El 0-2 davant el Conquense, i la manera com es va encaixar, va suposar un cop dur als ànims osonencs, però Jordi Dot, al final del duel, ja avisava: "les eliminatòries se celebren al final del segon partit, i no al final del primer. Veurem si els podem aigualir les celebracions". El Manlleu viatja a Conca, si esmira bé, sense res a perdre. Té, ara per ara, l'eliminatòria molt complicada, però sap que, marcant un gol, posaria la por al cos del conjunt manxec.

Els manlleuencs han donat molts motius a la seva afició, i al futbol català, per creure en les seves possibilitats, i per tant, ningú hauria de donar-los per morts quan encara queden 90 minuts d'eliminatòria. El 0-2 del Conquense és or per als homes de Jordi Fabregat, però com han assenyalat els jugadors del Manlleu durant la setmana les eliminatòries s'han de jugar, i els quadribarrats viatgen a La Fuensanta per guanyar el partit i tenir opcions, durant el matx, de superar èpicament la primera ronda.

De "tirar d'èpica", doncs, parla la crònica al web del Manlleu. El partit es podrà seguir, com sempre que juga el Manlleu, via els companys d'Esports Ràdio Manlleu, i la seva finestra a Twitter: @EsportsRManlleu. A GolCat en farà crònica Pablo Fernández, autor del blog dedicat al grup 18 de Tercera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada