divendres, 17 de maig del 2013

Prèvia J38


Arriba el dia gran. En dues hores es resoldrà tot. Si més no, tot el que fa referència al grup V de Tercera. Quedaran per decidir els 'play-off' -se sortegen dilluns, a les 17 hores- i la seva evolució. Però diumenge a les 14 hores tots els equips de Tercera coneixeran la seva posició final, sabran quina serà la seva destinació. Sis equips lluiten per ser o no ser a les cinc places decisives encara per decidir. El Manlleu sap que acabarà quart, i que disputarà 'play-off'; el Balaguer serà cuer, i jugarà el curs vinent a Primera Catalana. Enmig, moltes incògnites concentrades, gairebé envasades al buit, en sis partits decisius per a l'última cita del curs. Un brillant colofó a una temporada molt intensa.

Aquests són els horaris de la J38, última de la temporada:

DISSABTE, 18 DE MAIG
16'15h Gramenet-Castelldefels
18h Gavà-Santboià

DIUMENGE, 19 DE MAIG
12h Rapitenca-Olot
12h Cornellà-Vilafranca
12h Europa-Pobla
12h Muntanyesa-Manlleu
12h Júpiter-Palamós
12h Vilassar-Vic
12h Terrassa-Figueres
12h Rubí-Balaguer

Sant Carles de la Ràpita, Cornellà de Llobregat o Barcelona acolliran les celebracions pel títol de campió del grup català de Tercera. Olot, Cornellà i Europa persegueixen un premi molt treballat, per al qual han estat lluitant, com a triumvirat, des de la jornada 12. El 18 de novembre l'Europa se situava tercer, i des de llavors els tres equips han ocupat les primeres places de la categoria, amb Cornellà (13 jornades) i Olot (24) establerts al liderat.

Líder des del desembre, l'Olot és qui té més opcions, sobre el paper, de ser campió. Els homes de Julio Bañuelos visiten la Rapitenca amb la certesa que, si puntuen, serien campions de Tercera. Un empat o un triomf a domicili, on els olotins acumulen tres triomfs seguits, donaria el campionat, l'accés a la Copa del Rei, i la possibilitat de pujar a Segona B a una sola ronda als garrotxins. L'estat físic d'Uri Santos, que diumenge mostrava molèsties a la cama dreta, és el principal dubte per viatjar al Montsià. El davanter és incògnita per al partit, però arribarà al 'play-off'. El cop de diumenge passat, quan l'equip cedia una derrota a casa contra l'Europa, pot ser motivació o complicació, segons com es vegi, per aconseguir l'objectiu a l'Ebre. La Rapitenca no es juga cap objectiu gran, però buscarà mantenir el to competitiu que ha mostrat a casa aquest curs, on només ha cedit dues derrotes. Prèvia al web de l'Olot.

Una derrota de l'Olot és l'única opció per la qual podrien ser campions qualsevol dels dos equips que segueixen els garrotxins a la taula. El Cornellà necessita els tres punts. Els verds juguen a casa contra el Vilafranca. L'empat a última hora al camp del Figueres deixava com a única opció per guanyar el títol aquesta combinació. Els de Jordi Roger reben el Vilafranca, que obtenia la permanència la setmana passada, i que és l'únic equip que no ha sumat cap punt contra cap membre del triumvirat. Seran baixa per als cornellanencs el capità David García i el central Pol Planas, ambdós per sanció. L'equip busca la tercera victòria seguida a casa. Les dues últimes, per 2-0, alimentaven les opcions de títol. Ara toca vèncer i esperar. Prèvia del partit al blog de La Prèvia, del Mestre Lluís Montaner.

L'Europa necessita un triple condicionant per ser campió. Que l'Olot perdi, com dèiem abans; que el Cornellà no guanyi; i, lògicament, que els escapulats superin la Pobla Mafumet al Nou Sardenya. L'excel·lent victòria a Olot, i les bones sensacions que deixava en el míster gracienc, Pedro Dólera, han estat les notes positives d'una jornada final en què l'Europa té molt a guanyar i poc a perdre: en el pitjor dels casos acabarà tercer, posició que ocupa ara mateix, i que ha ocupat en 21 jornades fins ara. La pitjor notícia per a l'equip és la baixa de Roberto Camacho, que es retirava lesionat a Olot i estarà, segons informava el club, entre tres i cinc setmanes de baixa. Es perdrà, doncs, el partit de diumenge i la primera ronda del 'play-off' d'ascens. Al davant, una Pobla Mafumet que seguirà un curs més a Tercera i que espera competir fins l'últim duel del curs. Serà l'últim partit de molts noms, al conjunt grana, ja que alguns promocionaran al Nàstic o buscaran nous destins a final de curs. L'Europa acumula tres partits sense guanyar a casa. Un fet estrany, ja que els graciencs són, ara mateix, el quart millor local de la categoria, i seran el tercer si guanyen. Prèvia del partit al web del CE Europa, amb l'article de Genís de Moner.

Vilassar de Mar o Barcelona acolliran dos descensos... i una salvació. Muntanyesa, Júpiter i Vic arriben a una última cita agònica, en la qual dos d'ells cauran a Primera Catalana i un tercer se salvarà.

El Muntanyesa, que no ha estat a la zona de descens en tota la segona volta, és qui ho té millor per salvar-se, però necessita, en primer lloc, superar-se a si mateix. Els de Nou Barris acumulen 590 minuts, més de sis partits sencers, sense marcar. El dubte de Sascha, que té difícil participar contra el Manlleu, tornarà a donar el 'lideratge' del joc atacant a Nils Puchades. Visiten la 'Bombonera' de Nou Barris, que presentarà un aspecte digne de final de curs, amb entrada gratuïta, els homes de Jordi Dot, que asseguraven la presència al 'play-off' d'ascens a Segona B la setmana que ve.

Esperarà que el Muntanyesa no guanyi per millorar el balanç (ja sabeu, guanyar si la 'Monta' empata, o puntuar si la 'Monta' perd) el Júpiter. En una setmana amb declaracions molt honestes del tècnic grisgrana, Juanjo García, als companys de l'Històrics Barcelona, els de la Verneda buscaran acabar el curs amb un triomf a casa contra el Palamós. Duel de nouvinguts de dues cares. Els palamosins baixen a Barcelona després d'haver resolt la permanència en un gran tram final de curs. Els empordanesos van ser en places de descens 15 jornades aquest curs, i en van sortir a la jornada 29. Després d'una molt bona dinàmica, els d'Eduardo Vílchez arriben amb els deures fets a la Verneda. El Júpiter, l'equip que va entrar al descens quan el Palamós en va sortir, espera acabar donant bona imatge davant la seva afició i controlar de prop si l'altre condicionant es produeix a Nou Barris. Prèvia del partit, al web de Planeta Júpiter.

Esperarà un doble condicionant el Vic. Els osonencs tenen molt complicada la continuïtat a Tercera. Bàsicament, perquè aquesta passa per una doble ensopegada. Els de Dani Juvany necessiten que ni Muntanyesa ni Júpiter guanyin els seus partits. Això, i sumar els tres punts al Xevi Ramon de Vilassar de Mar. Al davant, un conjunt maresmenc que signava la salvació la setmana passada, i que tancarà una temporada de retorn a Tercera en què s'ha complert l'objectiu principal (la permanència), i que precedirà canvis importants a la parcel·la esportiva, amb la marxa del tècnic, Manel Moya, al capdavant. El Vic, que només ha guanyat un partit a domicili aquest curs (a Palamós), espera guanyar i tancar el curs en bona dinàmica, després d'haver sumat set punts dels últims nou possibles.

Si es produís un triple empat a la part baixa, el Muntanyesa seria el beneficiat, ja que supera els altres dos conjunts als duels mutus. Per tant, els de Manolo González se salvarien, i Vic i Júpiter descendirien a Primera Catalana.

Sense objectius majors en joc
Obriran la jornada, el dissabte, dos partits sense res majúscul en joc. Dir "res en joc" tenint en compte que és un partit de lliga em semblava inadequat.

La Grama tanca el curs a Can Peixauet... en un horari gens habitual. Serà dissabte a les 16'15 hores. Un partit que podria servir als aficionats per agrair als jugadors de Toni Romero un curs excel·lent, en què s'han sobreposat, amb empenta i arguments esportius, a uns factors externs molt complicats. Serà un duel d'equips reivindicats, que no han atravessats bons moments però que han respost a l'hora de la veritat, assolint una permanència molt còmoda. El Castelldefels arriba a Santa Coloma amb la possibilitat d'acabar entre els deu primers si supera el conjunt colomenc. La Grama només ha cedit dues derrotes a casa aquest curs. Com l'any passat, els dos equips es creuen a l'última cita del curs. Fa 12 mesos, però, va ser als Canyars, i amb la Grama assegurant la salvació amb gol d'Aitor Lario. Els dubtes a l'horitzó sobre la viabilitat del club no han d'ocultar un bon curs esportivament parlant. Al Castelldefels, ja se sap que Eloy Martínez no seguirà el curs vinent. El club ha anunciat que Ferran Salcedo serà el director esportiu. En els propers dies el club informarà del nom del nou tècnic.

Un duel del Baix Llobregat servirà per tancar un curs ben diferent per a Santboià i Gavà. Els de Sant Boi signaven la permanència amb un empat sense gols contra el Muntanyesa el curs passat. Les bones sensacions que desprenia l'equip a l'estiu han acabat convergint, amb alguns difícils ajustos econòmics pel mig, en un any fluix per als vermells, que acabaran a la zona mitjana-baixa de la taula. El Gavà, en canvi, ha complert amb escreix, i acabarà entre la vuitena i la dotzena plaça. L'aposta d'Albert Poch i l'entitat per la base ha resultat encertadíssima, amb una proposta de futbol seductora i molt bons resultats, sobretot a casa. La Bòbila tancarà, doncs, un bon curs. El punt seguit a un projecte esportiu que sembla tenir continuïtat, amb la proximitat per trobar un acord per la continuïtat d'Albert Poch com a cap del projecte. Serà probablement l'últim partit del capità blaugrana, Juan Carlos. Prèvia del partit al blog gavanenc de Havok.

Tampoc hi haurà objectius majúsculs en joc als dos partits que es disputaran al Vallès. El Terrassa, sisè, rep el Figueres, cinquè. Els dos principals perseguidors del Manlleu, que acabaven sense poder obtenir el premi del 'play-off' en aquest tram final de curs, es troben a l'Olímpic egarenc en un partit que presenta al·licients com el comiat d'Arnau Sala. El tècnic del Figueres ja va anunciar fa mesos que deixava la banqueta empordanesa al final d'aquest curs i per tant el duel de Terrassa serà el punt final a una aventura en què ha assolit dos ascensos i ha fregat l'accés a 'play-off' en el retorn a Tercera. Serà el final d'un principi... els dos equips haurien de formar part, sobre el paper, de la nòmina de candidats a la fase d'ascens el proper any... però d'això ja en parlarem més endavant. Prèvia del partit a Terrassa Digital.

A Rubí els jugadors vallesans buscaran el triomf que se'ls ha anat resistint les últimes setmanes, per tancar l'any amb bon sabor de boca a Can Rosés. Un curs en què l'equip ha anat de més a menys, influït també per les dificultats econòmiques i la conseqüent marxa de jugadors importants. Tot i això, l'alta competitivitat de l'equip, capaç d'arrencar empats al Cornellà i a l'Olot; o la bona producció golejadora del matador Javi Sánchez, autor de 20 gols, són algunes de les notes positives per als d'Alberto Fernández, un dels tècnics amb més prestigi de la categoria. A Can Rosés s'acomiadarà de la categoria el Balaguer. El cuer ja fa tres jornades que competeix sense esma, tocat de mort pel descens ja anunciat, i esperant reconvertir el projecte a Primera Catalana el curs vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada