dissabte, 11 de maig del 2013

Resultats J37

Diumenge, 19 de maig, a les 12 hores, s'iniciarà una de les jornades finals de Tercera dels últims anys més incerta. Cinc de les set places decisives no tenen propietari. Olot, Cornellà i Europa es repartiran els tres primers llocs; i entre Muntanyesa, Júpiter i Vic només hi haurà un equip 'salvat'.

En una jornada que planteja incògnites que s'allargaran gairebé set dies, el Manlleu rebia la certesa més esperada: els osonencs disputaran 'play-off' un any després de ser tercers i arribar a la segona ronda.

L'Europa aconseguia la desena victòria fora de casa del curs (cap equip podrà igualar el registre) i s'imposava a Olot en un partit molt seriós dels escapulats, que han contingut les envestides olotines. L'Olot ha proposat, però no ha trobat el gol que li hagués donat el campionat. Els de Julio Bañuelos seran campions si no perden diumenge vinent. Podeu llegir una àmplia crònica del duel a l'article que li he dedicat a GolCat després del seguiment que hem fet des del Municipal d'Olot.

El Cornellà ha viscut tres partits en un. Dues fuetades del matador Enric Gallego donaven als de Jordi Roger el coliderat matemàtic amb la derrota de l'Olot (serien segons, pel 'goal average' desfavorable), però la màgia de Vilatenim, la seva àura inexpugnable, apareixia quan pràcticament ningú ho esperava. Al minut 85, penal i expulsió. El gol de Teixi ha esperonat un conjunt empordanès que ha culminat l'èpica amb el gol de la igualada de Pol Compte al temps afegit. Un empat que allarga la imbatibilitat de l'estadi figuerenc fins, com a mínim, el mes d'agost. Un empat que impossibilitava l'accés al 'play-off' dels homes d'Arnau Sala, però que no amaga una gran temporada dels altempordanesos, que finalitzaran el curs cinquens. Per a ser campió, el Cornellà ha d'esperar una derrota de l'Olot i guanyar el Vilafranca a la jornada decisiva.

Partit curiós, i amb final de festa, per al Manlleu. Els osonencs s'han convertit en equip de 'play-off'... en ple partit contra la Grama, un cop es confirmava l'empat del Figueres. El conjunt de Jordi Dot feia igualment la feina, i amb un gol d'Iván Fernández tombaven la Grama al Municipal manlleuenc. Els osonencs asseguren la quarta plaça final (tindran el 'factor camp' en contra a la fase d'ascens), i certifiquen un curs d'excel·lents registres defensius: són el segon equip menys golejat de la categoria, per darrere de l'Europa.

Quatre equips certificaven la permanència aquesta jornada. El Palamós necessitava puntuar... i complia amb escreix, superant un combatiu Rubí. Un doblet de Biri (el segon gol, a l'acta, és assignat a Oriol Dot en pròpia porteria, mirarem les imatges) ha obert un triomf empordanès que ha tingut dues rèpliques vallesanes. Gallar establia abans del descans el 2-1, Sergio García feia a la represa el tercer gol local i Javi Sánchez arribava a la vintena de dianes als últims minuts. El degà del futbol català es manté a Tercera i el Rubí se situa un punt per sobre dels homes d'Eduardo Vílchez.

Salvació meritòria per a un Vilafranca que ha sabut patir, una de les seves virtuts, i que ha extret de la unió del col·lectiu bona part de les seves forces. Els homes d'Agustín Pujibert, 'Puchi', en un any complicat, superaven el Gavà i obtenien la victòria que els significava oblidar els patiments de les últimes setmanes. Les diandes d'Oriol Molins i Óscar Valerio donaven una victòria recomfortant per als penedesencs, que premia moltes jornades d'esforç, i que compleix allò que deia Jonathan Pujibert, 'Joni Puchi', fa mesos a GolCat: el convenciment de la permanència, fort i sòlid, ha acabat certificant-se la penúltima jornada.

La salvació del Santboià ha anat en detriment d'una última setmana de nervis per al Muntanyesa... Els de Quim Ayats necessitaven un punt... i l'empat sense gols finals mantindrà els vermells a Tercera després d'un curs decebedor. La manca de gol, en canvi, condemna el Muntanyesa a ser un dels equips implicats en la salvatge lluita per l'única plaça de salvació que queda. 590 minuts acumulen els de Nou Barris sense marcar. Empaten a punts amb el Júpiter, tenen el Vic un punt per sota i, per tant, la salvació només passa per guanyar la setmana vinent el Manlleu a la 'Bombonera'.

Una bona primera volta i dos triomfs a domicili al moment adequat (a Sant Boi i a Balaguer) donaven al Vilassar de Mar la permanència a Tercera, en l'any de retorn de l'equip maresmenc a la categoria. Davant un Balaguer sentenciat fa dues jornades, els homes de Manel Moya imposaven amb contundència la voluntat de seguir un curs més. Aitor González, Quim Solano i Joan Luque signaven els gols que precediran un temps de canvis a la plantilla, amb el relleu del tècnic, Manel Moya (anunciat fa uns mesos) com un dels canvis principals.

L'any passat, l'últim partit als Canyars es va resoldre amb 0-1 per a la Grama i va significar la salvació colomenca. Aquest curs, últim partit als Canyars i triomf per 0-1 d'un Júpiter que encara aspira a mantenir-se a Tercera. Un gol del central Masa, gairebé sobre la botzina, donava tres punts vitals als homes de Juanjo García, que tenen la salvació a tocar, empaten a punts amb el Muntanyesa, equip que marca la permanència, però amb qui tenen el 'goal average' perdut. Un triomf esperançador, un nou pas en el 'sí es pot' grisgrana, en 'l'aquí estem' dels de la Verneda, que necessiten ara guanyar el Palamós a casa i esperar que el Muntanyesa no guanyi. La fe grisgrana no s'esgota.

El Vic també s'agafa a les últimes opcions de salvació. Victòria vigatana contra la Rapitenca. Un triomf que s'obria amb una constant l'últim mes: gol de falta d'Albert Soler. El jugador ha marcat 5 dianes de llançament directe en les últimes 6 jornades. La Rapitenca capgirava el marcador amb doblet de Raúl Teixidó, el Vic es quedava amb deu homes... però capgirava també el marcador amb doblet de Bernat Puig. Un triomf que situa els homes de Dani Juvany a un sol punt de la salvació. Obligat a guanyar a Vilassar de Mar i a esperar que Muntanyesa i Júpiter no guanyin. Molta carambola, però les opcions hi són.

A l'únic partit en què no hi havia res en joc, victòria del Terrassa a la Pobla de Mafumet. El conjunt grana s'avançava al marcador ben aviat, amb la diana d'Abel Rita, però Jordi Roca, exjugador dels tarragonins, establia la igualada abans del descans. Als últims minuts, i amb un gran gol segons els cronistes, Marc Vilajosana tancava una victòria que deixa el Terrassa a la sisena plaça. Els de Miki Carrillo acabaran el curs, com a molt, setens. La Pobla se situa ara al vuitè lloc.