dimecres, 15 de maig del 2013

Rivals al 'play-off'

Els dilluns acostumo a penjar a Twitter la situació, setmana rere setmana, de les places de play-off a Segona B. Aprofito, ara que només queden cinc dies per conèixer els 72 equips que el disputaran, per deixar aquí la llista actual de candidats.

El sorteig dels play-off, tant a Segona com a Segona B, es farà a la seu de la RFEF el proper dilluns, 20 de maig, a les 16'30h per als que vulguin ascendir a Segona, i a les 17 hores per a la promoció a Segona B.

EDITAT. Pregunteu com funcionaran els encreuaments. De la següent manera:


  • El campió (Olot, Cornellà o Europa) jugarà la ronda de campions. S'enfrontarà a un altre dels 17 campions de Tercera. El 'factor camp' se sorteja. Els 9 campions que superen l'eliminatòria pugen a Segona B. Els 9 campions que perden l'eliminatòria passen a la segona ronda de play-off, on tindran factor camp a favor, i jugarien contra un tercer o quart.
  • El segon (Cornellà, Olot o Europa) jugarà la primera ronda contra un quart classificat, i amb el factor camp a favor. Anada a domicili, tornada a casa. Per pujar a Segona B haurà de superar tres rondes.
  • El tercer (Europa, Olot o Cornellà) jugarà la primera ronda contra un altre tercer classificat. El 'factor camp' se sorteja. Per pujar a Segona B haurà de superar tres rondes.
  • El quart (el Manlleu) jugarà la primera ronda contra un segon classificat, amb el 'factor camp' en contra. L'anada serà a Manlleu el cap de setmana del 25-26 de maig; i la tornada, a domicili el primer cap de setmana de juny. Per pujar a Segona B haurà de superar tres rondes.



Celebracions a Manlleu, un any després del play-off assolit a Vic // Rai Roma

Apareixen en lletra vermella tots aquells equips amb bitllet al play-off però sense plaça confirmada. Al grup V, aquests serien el triumvirat, que encara ha de definir l'ordre amb què liderarà la categoria.

Apareixen en lletra blanca i fons negre els equips amb plaça fixa. Al cas català hi tenim el Manlleu, que finalitzarà quart i, per tant, obrirà el play-off a casa contra un segon.

Per tant, entre els possibles rivals del Manlleu, que seran 17, ja tenim algunes confirmacions: Celta B, Universitat d'Oviedo, Rayo Cantàbria, Arenas Club, Poblera, Cieza, Alfaro i Andorra de Terol són, per ara, els primers candidats.



Hi ha, com veieu 11 campions decidits, amb noms de pes com el Racing de Ferrol, fins fa poc a Segona, el Burgos, l'Extremadura o el Toledo.

En total hi ha 57 equips que ja han accedit al play-off, deixant només 15 places per assignar. Alguns grups ja han acabat la competició (el 13 i el 17, amb tot assignat, lògicament). Hi ha 25 places assignades, una d'elles catalana.

Olot, Cornellà i Europa, doncs, poden començar a conèixer els classificats, però sense saber on buscar els que els pertocarà a ells.

2 comentaris:

  1. I els encreuaments, com funcionent? Si es queda primer, jugues amb un quart? I si ets segon? I les repesques?

    Moltes gràcies i felicitats per la informació que doneu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Estanis! Ho tens ja a l'article, editat amb l'explicació de les rondes!

      Elimina