dimecres, 19 de juny del 2013

Fem balanç, capítol 12: L'any del Gavà

Com ja vam fer a la conclusió del curs passat, obrim la sèrie Fem balanç. 20 articulistes que segueixen l'actualitat dels 20 equips de Tercera analitzen l'any viscut a la categoria.

Dotzè capítol de la sèrie per al CF Gavà. 10è classificat, any excepcional per a l'únic equip de Tercera que no va fer cap fitxatge extern (només va promocionar jugadors del juvenil). Els joves van donar el pas endavant que se'ls esperava, sense acusar pràcticament la pressió d'una categoria en què han estat forts i sòlids, especialment a casa i davant els equips forts del grup català. Els problemes econòmics han estat, potser, la nota negativa del curs.

Repassa l'any del Gavà en Havok. Parlar d'informadors del Gavà, al #futbolcat 2.0, és parlar del blog de Havok, igual que parlar del Vilafranca és seguir les informacions de Lluís Montaner. Un informador anònim, que fa anys que compleix amb una tasca excel·lent, quantitativament i qualitativament, de difusió de l'actualitat del conjunt gavanenc.



FEM BALANÇ - CAPÍTOL 12


Un pas més enllà
article de Havok / @havokcfgava
edició de Roger Sánchez

Mateix camí, mateixos giravolts, i el Gavà que ha tornat a prémer l'accelerador en el probablement únic camí possible. Els pilars del vestidor que quedaven (Juan Carlos, Boira, Vivó i Cervantes) es van revestir d'encara més joves del planter, i set dels juvenils protagonistes de l'històric ascens a Divisió d'Honor passaven a l'estiu a ser part important de l'equip d'Albert Poch (serien vuit al gener amb la reincorporació d'Aleix). D'aquesta manera el Gavà esdevenia segurament l'únic equip de tot el futbol català que no feia cap fitxatge de fora del club.

Foto: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Tot i la inexperiència i el forçat protagonisme dels més joves, les sensacions van ser prou bones des de la pretemporada, i el Gavà va aconseguir transitar sempre per la zona mitjana de la classificació, deixant la sensació de què si hagués estat capaç d'aprofitar les situacions generades en atac hauria estat més a dalt des del principi.

A l'octubre es va conèixer l'acord entre el Gavà i el Sunderland, pel qual l'equip anglès tindria preferència sobre joves del planter gavanenc. Oriol Valero i Dani Hernández, integrants del Cadet A que ha aconseguit l'ascens a Divisió d'Honor van ser els primers escollits per passar una setmana entrenant a les instal·lacions dels Black Cats.

Al mateix mes una noticia menys amable. El cos tècnic se sentia sol i reclamava els mesos pendents, assenyalant com a insuficients els esforços que es feien des de la presidència per solucionar una situació que durava ja massa temps. Finalment, es va aconseguir apaivagar els ànims, almenys públicament, i s'han anat pagant algunes de les nòmines pendents.

Foto: UE Vic

L'equip va signar una segona volta autènticament espectacular (amb números pràcticament de promoció d'ascens), donant sempre la sensació que tot i competir amb majoria de joves del planter es podia superar a qualsevol equip de la categoria. De fet, des del desembre a la Bóbila van caure contundentment Cornellà i Olot, i es va superar a domicili al Manlleu, tots tres equips que van acabar essent de play-off.  Només es va haver de lamentar la greu lesió de Quiles, que romandrà força mesos fora dels terrenys de joc.

Un cop assolida la salvació de forma matemàtica es va viure un final una mica més fluix quant a resultats, en el qual es va aprofitar per donar més minuts a joves del juvenil, alguns d'ells com Marc, Borreda o Ferri, encara de segon any. També va haver-hi temps per acomiadar a l'últim símbol de l'època daurada, Juan Carlos, després de 9 temporades al primer equip.

I l’any que ve, què? Doncs de moment és una incògnita. A l'espera del resultat de les reunions que s'estan duent a terme aquests dies a la recerca de millorar la situació econòmica, només s'han conegut dues baixes –sensibles-, la d'Alegre i la de Cervantes. Tocarà esperar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada