dimarts, 11 de juny del 2013

Fem balanç, capítol 7: L'any del Palamós

Com ja vam fer a la conclusió del curs passat, obrim la sèrie Fem balanç. 20 articulistes que segueixen l'actualitat dels 20 equips de Tercera analitzen l'any viscut a la categoria.

Setè capítol de la sèrie per al Palamós CF. 12è classificat final, un tram final brillant (amb golejada a Olot inclòs) assegurava la permanència per al degà del futbol català en el retorn a la categoria. Un curs amb canvi d'entrenador (el Maestro Vílchez tornava després de la destitució d'Edu Urdiales) que acabava amb bon sabor de boca. Els gols de Javi Revert i la figura d'Iván Díaz lideraven un bloc molt compensat que inicia ara un nou cicle.

Repassa l'any del Palamós l'Oscar Fraile, que ha seguit l'equip durant els últims anys a Ràdio Palamós. Estudiant de Periodisme palamosí, Fraile forma part, en aquest tram decisiu de curs, de l'equip de transmissions de Ràdio Olot.



FEM BALANÇ - CAPÍTOL 7


Remuntada de primera
article d'Oscar Fraile / @OscarFraile
edició de Roger Sánchez

El Palamós va concloure la temporada 2012/2013 netament millor de com la va començar. El primer tram de temporada va ser nefast, tot i protagonitzar la primera golejada de la temporada en el retorn a la Tercera Divisió. Sens dubte, marcar tres gols a Can Peixauet (0-3) no entrava en els plans de ningú i més amb l'autoritat amb la qual els palamosins es van imposar. Però una flor no fa estiu i aquesta victòria va ser un miratge, una gota d'il·lusió en la pèssima trajectòria del degà en les següents jornades. La planificació esportiva de l'estiu no va ser bona i els primers resultats ho van demostrar. Un equip enfonsat, amb un vestidor anihilat anímicament, asfixiat per la tensió que es podia percebre en aquelles quatre parets. Els responsables de l'entitat es van posar mans a l'obra i van decidir despatxar uns quants jugadors, preludi de la destitució d'Edu Urdiales, l'aposta fallida de la junta directiva palamosina.

Foto: David Grau // CEEuropa.cat

La vacant la va tornar a cobrir novament El Maestro Eduardo Vílchez, a qui se li encomanava la missió de capgirar la situació esportiva del primer equip. Vílchez ja va aparèixer la temporada anterior per salvar els mobles i col·locar l'equip en la tercera plaça de Primera Catalana, que després permetria al Palamós tornar a Tercera. Es podria considerar un apaga-focs, l'alternativa que sempre hi és i que saps que mai et fallarà. A més, estima el club; ell és el club. Una situació molt semblant al què passava anys anteriors amb Jordi Condom. L'arribada de Vílchez, amb l'afegit de fitxatges de renom com Raül Calvo, Iván Díaz, Biri o David Malo, amb solvència i prou experiència, va fer revolar l'equip. Tot i això, els palamosins van tornar a recaure i a ocupar el fanalet vermell de la taula, que posteriorment abandonaven amb esforç i dedicació. La segona volta que han fet els palamosins ha estat per emmarcar. De fet, si només es comptessin els punts dels darrers dinou partits, el degà hauria estat aspirant a disputar el play-off d'ascens a Segona B.

Aquesta heroïcitat, amb golejada al camp de l'Olot inclosa (2-5), eleven a la màxima categoria l'actuació d'Eduardo Vílchez i els seus jugadors, que han sabut remar contra tota les adversitats, oferint bon joc a una soferta i escassa afició, i de la qual se'n salva en bona part la Penya Sport.
Javi Revert, golejador palamosí // Vídeocaptura ETV

Javi Revert és un altre dels noms propis d'aquesta temporada. El davanter gironí, candidat a millor jugador de la temporada en els premis Girona És Esport, ha estat autor de 20 gols, que sumats als 28 que va anotar la campanya passada se situa com a quart màxim golejador en la història del club. El privilegi, poden pensar molts, és que un jugador de les seves habilitats, que està passant pel millor moment de la seva carrera esportiva, vulgui romandre a l'entitat baix-empordanesa una temporada més i ser un dels pals de paller del nou projecte encapçalat per Oriol Alsina. Però els afeccionats i sobretot la Penya Sport, a qui estan realment agraïts és a Eduardo Vílchez, per tot el què ha donat al club aquests anys. El tècnic sabadellenc ha demostrat en dues temporades al degà que està preparat per afrontar reptes més atractius i engrescadors i, fins i tot, a Segona Divisió B, categoria en què ja ha entrenat prèviament. De ben segur que la propera temporada ocuparà la banqueta d'un club amb un projecte sòlid i engrescador. Un projecte, al cap i a la fi, a la seva alçada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada