divendres, 14 de juny del 2013

Fem balanç, capítol 9: L'any de l'Europa

[Recordeu que podeu optar a guanyar una samarreta dedicada del gran capità escapulat, Àlex Delmàs. Informació aquí]

Com ja vam fer a la conclusió del curs passat, obrim la sèrie Fem balanç. 20 articulistes que segueixen l'actualitat dels 20 equips de Tercera analitzen l'any viscut a la categoria.

Novè capítol de la sèrie per al CE Europa. 3r classificat final, s'ha parlat molt del ressorgiment d'un dels equips amb més pes, històric i social, de la categoria. El club gracienc ha renascut després d'un any en què va fregar l'infern, i d'un estiu en què s'apostava per la continuïtat dels pilars bàsics del projecte. Els jugadors, amb Pedro Dólera i el seu equip tècnic al capdavant, han cregut en una fita, i setmana rere setmana convertien una possibilitat, la de lluitar pel play-off, en una realitat constatada i augmentada, que deixava els escapulats a les portes de ser, fins i tot, campions. El projecte tindrà continuïtat (cos tècnic i 14 jugadors seguiran) i per tant l'equip partirà com un dels grans candidats el mes d'agost.

Repassa l'any de l'Europa en Carles Garcia, que ha cobert els últims cursos dels escapulats a través de lajornada.cat, i fins i tot va exercir de cap de premsa de l'equip gracienc en una substitució de tres setmanes. Home polifacètic, Garcia és un dels habituals de la graderia del Nou Sardenya. Seguir un partit al seu costat (i d'en Genís de Moner, per exemple) garanteix una bona dosi de background escapulat i d'una ironia molt peculiar.



FEM BALANÇ - CAPÍTOL 9


Una temporada per recordar
article de Carles Garcia / @GranCarles
edició de Roger Sánchez

Si ara fa un any dèiem que la campanya de l'Europa a Tercera Divisió era per oblidar però mantenir en la memòria per no repetir els errors, enguany podem dir que l'objectiu s'ha complert.


Aquesta temporada el club escapulat no només ha esmenat els errors, mantenint el gruix de la plantilla, sinó que, a més a més, ha aconseguit el que semblava impossible: fer play-off.



Foto: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Des de la seva arribada a la banqueta gracienca Pedro Dólera ha estat sempre sinònim de garantia i confiança. Els dos primers anys va aconseguir plantar l'equip a la posició més alta de les darreres lligues i, tot i el sotrac d'ara fa un any, els capitans de la plantilla van fer pinya per mantenir el tècnic al capdavant de la nau. Una decisió que costava d'entendre's, però que ha demostrat tenir tota la lògica del món.

Tot i sumar només 4 dels primers 9 punts, a l'equip no el van atacar els fantasmes gràcies a les dues victòries consecutives davant del Rubí i el Júpiter, que li van permetre tastar el sabor de la zona noble de la classificació. Però segurament el punt d'inflexió va arribar el dia de Tots Sants. Aquella tarda de dijous els graciencs van caure per la mínima, al darrer minut i de forma injusta, en la seva visita a Cornellà. La jornada següent, la número 10, un gol d'Epitié contra el Figueres al minut 80 va donar la victòria a un Europa que tornava a plantar-se en posició de play-off. A partir de llavors, els de Pedro Dólera no tornarien a caure de la quarta plaça. Amb una temporada que semblava pintar bé, la malastrugança va tornar a caure sobre Cebri, que va haver de dir adéu a la competició per culpa d'una nova lesió. Però enguany l'Europa estava disposat a triomfar i l'arribada d'Óscar Muñoz a principis de desembre va tornar l'alè perdut als jugadors. Però si ha existit un factor clau en els èxits d'aquesta campanya, aquest ha estat l'eficàcia defensiva d'un equip que ha treballat a consciència per enfortir-se al darrere. Una tasca que no ha acabat només amb l'últim defensor sinó que ha tornat a culminar el porter menys golejat de la temporada, Rafa Leva.



El porter Rafa Leva // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Això, juntament amb les jugades de pilota aturada, que han estat l'estrella de l'equip en tasques ofensives, i la pinya que hi ha hagut dins el vestidor durant tot l'any, han permès a l'Europa comptar els seus partits per victòries i no deixar-se espantar per ningú, ni tan sols pel temible Olot, que no va ser capaç de fer un gol als graciencs en els dos partits de lliga en què s'han enfrontat. 

I és que, sens dubte, es pot dir ben alt que la temporada 2012/2013 ha estat un èxit per l'Europa. S'ha igualat el rècord de punts de club, s'ha fet la millor primera volta de la història i s'ha tornat al play-off dotze anys després gràcies a la tercera plaça a la classificació. Una temporada rodona en què s'ha lluitat pel campionat fins la darrera jornada i que no s'ha pogut culminar amb l'ascens, però que ha servit per escriure una pàgina més en la història del club de la Vila de Gràcia.


Una història que enguany també s'ha ampliat amb un altre volum sencer després de la retirada d'Àlex Delmàs. El capità, que per sempre més serà etern dins aquest club, ha volgut penjar les botes al seu equip al final d'una temporada immillorable i ho ha fet renunciant a seguir jugant a futbol, perquè la seva il·lusió era tancar l'etapa de futbolista a l'entitat gracienca.


La propera temporada serà la primera sense aquesta icona dins l'equip i el cos tècnic haurà de treballar dur per sobreposar-se a la marxa d'un líder d'aquestes dimensions, però amb el manteniment del bloc conjuntat de cara a l'any vinent, el que és segur és que l'Europa, ara sí, és candidat a donar guerra i aspirar a tot.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada